Militari se transformă în Pipera

By | November 5, 2019

Deși am trecut foarte des prin Militari, cred că ieri a fost prima dată când m-am plimbat pe jos în zona Apaca. Față de acum 4 ani de când am încheiat socotelile cu facultatea, zona este aproape de nerecunoscut.

Cea mai mare schimbare în peisaj este clădirea construită de Skanska în locul ruinelor Pumac. Chiar mă gândesc dacă sunt foști studenți din căminul Leu A care se duc acum la muncă și-și văd vechea cameră de cămin de la geamul biroului 🙂

cladire skanska apaca

Și clădirea construită de Skanska este doar prima dintr-un complex de 4 clădiri, denumit Campus 6. Lângă ea se lucrează deja la a doua. Pe vremea mea așteptam autobuzul la baza vestigiilor Pumac, iar cea mai impunătoare clădire din zonă era sediul Vodafone și IBM.

cladirea vodafone vasile milea

Pe lângă clădirile construite de Skanska a mai răsărit la bulevard și un complex rezidențial (care pare deja părăsit – sau cel puțin spațiul comercial de la parter) și o mare clădire de birouri denumită The Light.

cladire birouri the light apaca

Iar Politehnica a schimbat complet aspectul zonei cu două clădiri noi ale căror nume sunt foarte convenabil de și amuzant de abreviat: CAMPUS și PRECIS.

campus politehnica

precis politehnica

Printre toate aceste clădiri impunătoare, mică și pricăjită, mai este o singura construcție care mai aduce aminte de cum arăta zona altă dată. Cea din care face parte și StudentPub, unde sper că se găsește în continuare Schnitzburger și bere ieftină.

De cele cinci clădiri AFI Park nici nu mai menționez, că deja ne-am obișnuit cu ele. Îmi imaginez că în curând vor fi rase toate clădirile mici din jur și zona se va dezvolta și mai mult pe verticală. Și având în vedere că în zonă este este cel mai mare campus din București, multinaționalelor le va fi foarte convenabil să se implanteze direct în drumul studenților (prin viață).

în curând zona Apaca din Militari va ajunge o nouă Mecca a corporatiștilor. Traficul infernal este deja. Singura diferență este că n-are cale ferată cu barieră. Dar se rezolvă dacă trebuie.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: