Dragi manageri, lăsați angajații să work from home

By | November 4, 2019

Cumva, în bucla mea, ăsta este cel mai la modă beneficiu pe care-l cer angajații de la angajator. Și s-au făcut foarte multe schimbări de job-uri pe acest considerent în ultima vreme.

Și prietenii din afara țării o duc bine mersi cu work from home-ul. Am prieteni care n-au mai dat de săptămâni bune pe la muncă. Sau care se duc o zi pe săptămână și restul lucrează de acasă. Pentru că unii oameni pur și simplu intră mai ușor în flow state de acasă. E mai ușor să te concentrezi când colegii de birou nu discută în spatele tău despre ce fac în weekend sau când nu îngheți de la aerul condiționat pentru că vecina de la birou a venit cu pulover în iulie și îi este cald.

Și așa este logic să se întâmple în orașe din ce în ce mai aglomerate. Pierzi o oră dus o oră întors în trafic și mai ajungi și nervos la muncă. Se duce tot cheful. În locul lui Firea aș da bonus companiilor care oferă angajaților o zi de work from home pe săptămână.

În schimb la noi încă se merge pe mentalitatea veche. Să fie aici, să știu eu ce face! Avem 100 de KPI? Nu contează, nu este destul! Să văd eu! Să știu eu!

Și aud povești de genul: “da, teoretic avem o zi de work from home pe lună, dar nu putem să ne-o luăm vineri, că se uită managerul urât la noi” sau “îți iei work from home? dar ce, nu poți să lucrezi alături de noi?“.

Așa că dragi manageri, da, oamenii buni pleacă din companie pentru faze din astea. Pentru că își doresc mai mult de la viață, decât să stea blocați în același loc 8 ore pe zi.

Dar nu mă luați neapărat în seamă pe mine. Că eu n-am mai dat de vreo 3 ani pe la corporație 😛

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Dragi manageri, lăsați angajații să work from home

  1. Ariel

    Mi s-a schimbat CEO la corporație acu vreo 5 luni. Asta nou părea ca vrea schimbare, a deschis niște canale de comunicație, le-am folosit și printre altele l-am întrebat exact de work from home.

    A ales să-și lase echipa sa răspundă la chestia asta cu un fel de NU se poate, nu suntem adaptați la asa ceva. După 2 luni, exact omul dădea câteva like-uri pe LinkedIn la articole care arătau beneficiile la o astfel de strategie.
    Si aici vorbesc de un CEO peste 15k persoane worldwide, bord & raised in US. O sa se ducă pe plua…

    Reply

Spune-ți și tu părerea: