Nu înţeleg fascinaţia pentru genţile Guess

By | March 29, 2022

Ştiu, articolul ăsta mergea mai degrabă pe un blog de feminin de fashion.

Văd foarte multe femei cu geantă Guess. Poate am eu o problemă că le recunosc prea uşor, dar mi se pare uşor de recunoscut, cu acel triunghi echilateral în care este desenat logo-ul Guess şi semnul întrebării. Bine, şi mai au şi acel logo cu două litere G, pentru care au fost daţi în judecată de Gucci.

Mie brandul Guess nu prea îmi spune nimic. I did the research. E un brand american relativ nou fondat, prin 1981. De la început l-am văzut ca pe o copie de Gucci, iar în urma procesului Gucci m-am convins că nu sunt singurul care a fost de această părere.

Văd că s-au apucat să copieze şi Louis Vuitton. Sunt multe genţi Guess maro, cu logo-ul Guess auriu replicat de sute de ori drept pattern. Mi se par oribile. În general hainele care au logo-ul producătorului cât mai opulent mă deranjează.

E ca şi cum tu ai plăti pentru ca producătorul să te folosească drept reclamă umblătoare. Serios, de fiecare dată când văd pe cineva cu un logo mare pe tricou, mă gândesc la cei pe care-i vedeam în filmele americane din anii ’90 cum se plimbau prin New York sau alte oraşe aglomerate cu un panou publicitar băgat pe cap, pe care erau reclame faţă-verso.

Revenind la genţile lor. Nu mi se par nici că au cel mai reuşit design. Priviţi această geantă Guess de exemplu:

geantă guessPare o sacoşă de rafie în miniatură cu toarte de crocodil. Da, ştiu, ratan, vară, ţinute cu rochii vaporoase. Nu. Paporniţă în miniatură. Pentru praz.

Şi dacă tot suntem la acest capitol, fetelor, nu înţeleg genţile astea de mână/cot. Faţă de genţile de umăr, genul acesta de geantă înseamnă că persoana care o poartă are întotdeauna o mână ocupată. Văd multe tipe pe stradă care merg cu geanta pe încheietură şi cu telefonul în mână. Dacă vrei să cauţi ceva în ea, nu ai cum să foloseşti ambele mâini, decât dacă o pui pe ceva. Deci dacă stai, că din mers e mai greu. Serios, de ce ai vrea aşa ceva?

Mai vreţi? Priviţi această geantă:

Din baretă îmi dau seama că e de pus la încheietura mâinii. Pare ca şi cu mai merge cu un porcuşor de guineea în jurul încheieturii.

În fine, poate nu înţeleg eu moda. Sau poate pur şi simplu nu-mi plac genţile Guess. Şi nici nu cred că are rost să mă apuc să vorbesc despre tricourile lor bărbăteşti cu triunghiul mare cât tot tricoul.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Nu înţeleg fascinaţia pentru genţile Guess

  1. Sorin A.

    Lipsa de imaginație se potrivește perfect cu cei care au o carență totală la ceea ce înseamnă “bun gust”. De exemplu geanta aia de rafie(!) zici că e făcută din ceva coș de rufe reciclat, este total anacronică cu ceea ce se dorește marcă de prestigiu. Oare pentru așa ceva se acordă premii “Zmeura de Aur” ?

    Reply

Spune-ți și tu părerea: