O idee pe care o așteptam de mult: Sonos Roam este o boxă cu wifi și bluetooth

By | March 10, 2021

Înainte ascultam muzică prin diverse camere ale casei pe diverse boxe Bluetooth. Doar că era greu să fac switch între ele când mă mutam între camere, așa că mai degrabă luam și boxa și telefonul cu mine când plecam.

De când am pus un Google Home în sufragerie și un Nest 2 mini în bucătărie, nu prea mai folosesc boxele Bluetooth. Le păstrez doar pentru momentele în care voi pleca de acasă (probabil prin 2025, când vom ieși din pandemie).

V-am mai spus de Sonos, s-au lansat oficial anul trecut în România. Acum au scos Sonos Roam, un smart speaker cu o idee mișto. Este o boxă pe care o poți integra în sistemul wireless din casă și care are și partea cu Bluetooth. Când ești acasă asculți prin wifi. Când pleci o iei cu tine și se conectează la telefon prin Bluetooth. Best of both worlds cum s-ar zice.

Pentru interior are o bază cu wireless charging care o ține mereu încărcată și conectată la priză. Pentru exterior are autonomie de 10 ore și rezistență IP67.

Problema este alta. Din câte am aflat de la utilizatorii români, Sonos nu funcționează cu Google Assistant în România. Adică deși Google Home ți-o detectează în interfață, când vrei s-o conectezi zice că “sorry, ești român.”. Cum fac multe alte gadgeturi smart home de fapt. Și totuși, Sonos este un smart speaker. Așadar aș simți că plătesc niște bani extra pentru niște funcții pe care nu le pot folosi.

sonos roam

În rest, da, ideea e mișto, ar putea fi bună de cadou. Și dacă Sonos se va milostivi să facă integrarea cu Google Assistant și pentru România, aș cumpăra așa ceva. Dacă nu, poate scoate și Google o boxă similară 🙂

Sonos Roam va fi disponibilă pe 20 aprilie în România și va costa 890 lei. Adaptorul cu wireless charging va mai costa și el vreo 250 de lei, dar se poate încărca și pe USB Type C dacă nu-l vreți.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “O idee pe care o așteptam de mult: Sonos Roam este o boxă cu wifi și bluetooth

    1. Revo Post author

      Da, poți să o folosești să pisezi nuca sau pe post de făcăleț, să întinzi aluatul.

  1. Mădălin

    Puțin cam scumpă pentru o boxa atât de mică. Cu banii ăștia iei un Xiaomi Smart Speaker pentru acasă și o boxă Bluetooth portabila și cred că îți mai rămân ceva bani.:D

    Reply
    1. Revo Post author

      E Sonos. E premium. HiFi! Highlife, blig bling! Că altfel sunt multe modele pe care le poți cumpăra.

Spune-ți și tu părerea: