Oare mai sunt și alte persoane în afară de mine care plătesc parcarea în București?

By | June 30, 2021

Cam de când au apărut aceste semne prin București eu plătesc parcarea. Practic din cauza asta am și comandat Spring-ul. Am zis să dăm 8000€ pe o mașină cu motor electric ca să nu mai plătesc câte 6 lei pe parcare 😛

Totuși, locurile cu plată mi se par destul de ocupate. Și asta în zone în care sunt și multe alte locuri, fără plată. Ceea ce, cunoscând românii, îmi ridică anumite semne de întrebare. Un român adevărat n-ar parca în ruptul capului pe un loc cu plată dacă există chiar și o jumătate de loc de parcare gratis prin preajmă. Oare toți cei care parchează pe aceste locuri chiar plătesc parcarea?

Mă întreb pentru că nu am văzut niciodată o mașină cu roțile blocate sau cu amendă în geamul unei mașini parcate pe aceste locuri. Și e ușor să parchezi fără să știi că locurile respective sunt cu plată. Unele panouri sunt căzute, foarte departe de locul efectiv de parcare sau mascate de pomi. Deci ar fi foarte ușor să parchezi aiurea și să ți-o iei.

Eu n-am nimic împotriva plății parcării, pentru că vreau un oraș cu mai puține noxe și mai puține mașini. Aș avea însă o problemă dacă doar eu sunt singurul fraier din București care plătește parcarea 🙂

Deci voi ce știți? Cei care parchează plătesc sau nu parcarea? Ați auzit de cineva care să fi primit amendă pentru că a parcat pe aceste locuri?

P.S: Eu folosesc aplicația amparcat, care mi se pare mult mai utilă și rapidă decât plata prin SMS sau prin aplicația primăriei – Parking București. O folosesc chiar dacă plata prin ei este 5.95 lei în loc de 5 lei.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Oare mai sunt și alte persoane în afară de mine care plătesc parcarea în București?

  1. vlad

    Noi am folosit acest parcari cand mergem in herastrau. Am platit cu aplicatia parking bucuresti. Incepand cu ora a3a pretul creste de la 5 la 10 lei si ne.a facut sa plecam acasa :)))

    Am vazut un nene care mai verifica masinile daca au parcat. Si celor care nu au platit le.a lasat un bilet in geam ca au termen X ca altfel Y.

    Reply
  2. Andrei

    Noi iesim rar cu masina in centru.
    Prefer un taxi ceva, in special datorita faptului ca atunci cand ies beau o bere si sa iau masina e exclus.
    Cand e totusi nevoie sa parchez in centru, platesc, insa mi se pare greu sa deosebesti angajatii de la parcari de parcagiii ce se autoproclama proprietari de loc de parcare in anumite zone.
    Platesc insa parcare privata subterana, 50 euro pe luna. E mai comod, gasesc locul liber, parcarea e pazita si supravegheata video si nu stau cu stres la fiecare furtuna care rupe copaci.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: