OLX introduce livrare cu verificare prin Poșta Română ceea ce este aproape bine

By | May 25, 2021

OLX avea până acum “Livrare OLX” prin Fan Courier. De astăzi schimbă acest sistem cu livrare prin Poșta Română. Teoretic este bine. Se vor trimite mai multe colete în provincie, Fan Courier tocmai a crescut tarifele, Poșta Română are o activitate în plus șamd. Serviciul acesta presupune și o integrare între Poșta Română și OLX. Treaba pare futuristă pentru Poșta Română:

Opţiunea de livrare prin Poşta Română se efectuează foarte uşor, de către vânzător, din contul său de client OLX, având posibilitatea de a selecta, dintr-un număr de 800 de subunităţi poştale informatizate, una agreată de cumpărător, de unde acesta îşi va ridica trimiterea.“.

Trimiterile vor ajunge la destinaţie în maximum 2 zile de la prezentare, în cazul livrărilor efectuate în acelaşi judeţ şi în maximum 3 zile, pentru livrarea în alte judeţe. Acestea vor putea fi monitorizate în sistem Track&Trace pe întreg fluxul tehnologic, de la prezentare şi până la livrare.

Poşta Română asigură avizarea destinatarilor prin transmiterea unui SMS, la momentul sosirii trimiterii în subunitatea poştală. De asemenea, cumpărătorului i se oferă opţiunea deschiderii coletului la livrare, în vederea verificării conţinutului.

Toate cheltuilelile sunt suportate de către cumpărător, care face plata, la destinaţie, prin mandat poştal. Trimiterile vor fi păstrate în subunităţile poştale, la dispoziţia destinatarilor, timp de 10 zile. În cazul în care coletele nu sunt ridicate sau sunt refuzate, acestea sunt returnate expeditorilor, costurile fiind suportate de către compania OLX.

Trei zile dintr-un județ în altul. Multicel, dar merge. Totuși, Track & Trace, SMS pentru destinatar. Poșta Română, is this real life? Unde mai pui că expeditorul nu riscă nimic. Dacă destinatarul nu ridică pachetul, transportul tur-retur este plătit de OLX.

Problema este însă aici: “Vânzătorul efectuază AWB-ul direct din platforma OLX şi îl prezintă, împreună cu coletul, la orice oficiu poştal.

Oricât de ieftin este serviciul, decât să mă duc într-un oficiu poștal, prefer să plătesc curierul să vină să-l ridice. Și în comunicat nu scrie nimic despre cum va primi expeditorul banii pe produs. Dacă trebuie să se ducă la poștă să ridice banii cash … e clar. Practic eu aș fi dispus să îi dau o șansă Poștei Române dacă nu ar trebui să interacționez deloc cu un oficiu poștal.

Altfel, cred că e o idee bună, se vor vinde multe mărunțișuri prin acest serviciu. Iar pentru Poșta Română este un pas în direcția bună.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: