Păreri despre mașină de spălat LG cu Inverter Direct Drive

By | May 24, 2021

Mai de mult vă întrebam pe blog dacă să cumpăr o mașină de spălat simplă sau cu uscător. Am ajuns la concluzia că ar fi mai bine să luăm un uscător separat, așa că am cumpărat o mașină de spălat LG.

Este un model slim, cu capacitate de 7kg, 1200 rpm și motor “inverter direct drive”, ba chiar și cu NFC, pentru că … de ce nu? 🙂 Acest model exact (F2J5HY3W e codul) nu se mai găsește acum, dar modelele mai noi sunt bazate pe acesta, așa că tot ce voi scrie mai jos este general valabil. A costat 1.550 lei la momentul respectiv.

Am ales-o slim pentru că trebuia să intre în dressing, în spațiul în care intra și vechea mașină de spălat, care spre surprinderea mea era tot slim. S-a potrivit, ba chiar a intrat un pic mai în spate, iar sertarul pentru detergent (cel din stânga, pe care scrie Direct Drive) este acoperit pe jumătate de blatul de deasupra.

Cel mai mare avantaj al acestei mașini de spălat este faptul că este silențioasă. Așa cum o folosim noi (nu la 1200 rpm ci 800-1000), singurul lucru care se aude este zgomotul hainelor care pleoscăie prin apă. Nu se aude motorul, nu se zguduie, nimic. Mașina este pe hol, lângă dormitor, iar eu am dormit de vreo 2-3 ori în timp ce ea spăla.

Funcția de adăugare de articole este activă doar o anumită perioadă după ce ai pornit ciclul de spălare. Să zicem … 10-15 de minute? Apeși pe butonul de “add item”, bagi ce ai uitat să bagi inițial la spălat (un tricou, o șosetă, o pereche de pantaloni). Apoi, după 10 de minute se blochează hubloul și nu o mai poți folosi. În decursul a 2 ani am folosit de 9-10 ori această funcție. Aș zice că-i utilă. Nu strică s-o ai.

Ne place și funcția ei de stoarcere. Are de fapt șase moduri în care tratează hainele: anti-șifonare, centrifugare, mișcare de amestecare, balansare, mișcare circulară și încă ceva. Dacă o setăm pe stoarcere serioasă, hainele ies destul de bine stoarse și se usucă rapid pe sârmă.

Are programe pentru bumbac, haine amestecate, spălare ușoară, pilote, îmbrăcăminte de bebeluși, îmbrăcăminte sport, îngrijire delicată, culori închise, îndepărtare pete, spălare silențioasă și un program rapid de 30 de minute. De obicei o folosim pe cel de 30 de minute, pentru că spală foarte bine așa.

Încă un motiv pentru care am ales-o a fost un program cu abur, care prin spălare la temperatură mare + aburi ar trebui să omoare bacteriile, alergenii și acarienii. O folosim de obicei pentru așternuturi și pot să confirm că până acum nu am găsit niciodată un acarian dormind pe perna mea când m-am dus la culcare.

Partea de NFC este utilă-ish. Ce face NFC-ul la o mașină de spălat rufe? În cazul în care mașina întâmpină o problemă, îți afișează un cod de eroare. Dacă ai aplicația LG ThinQ pe telefon, poți atinge telefonul de mașina de spălat pentru a afla ce înseamnă acea eroare. Nu mai trebuie să cauți pe internet “cod mașină spălat eroare”. La fel de bine poți face tu o diagnoză ca să vezi dacă e totul ok. Saaau … poți downloada pe mașina de spălat programe adiționale de spălare.

De când o avem am primit trei mesaje de eroare.  Unul dintre ele a venit când am pus două cearceafuri în mașină. Intraseră unul în altul, se formase un mare guguloi, iar eroarea spunea că nu le poate stoarce pentru că greutatea nu este corect balansată. Am separat cearceafurile și s-a rezolvat. A doua eroare a fost de “door open”. Am oprit/pornit mașina și s-a rezolvat. Cea de-a treia zicea că trebuie să facem un program de curățare al cuvei, fără rufe în interior. Un fel de mentenanță. Am făcut-o.

Singurul lucru pe care mi l-aș fi dorit în plus ar fi fost să aibă și Wifi, ca să pot porni spălarea de pe telefon când vreau eu. Sunt conștient că este un moft, nu o necesitate. Nu sunt îngrijorat că îmi va hack-ui cineva mașina de spălat rufe și îmi va spăla neautorizat șosetele.

În concluzie, până acum suntem foarte mulțumiți de alegerea făcută. Dacă vreți o mașină de spălat, LG sunt silențioase, eficiente si fiabile.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

9 comentarii la “Păreri despre mașină de spălat LG cu Inverter Direct Drive

  1. Dragoș

    Salut!
    Confirm, sunt mașini foarte silențioase.
    Dețin un model asemănător și nu am avut nici o problemă cu ea.
    Am reușit sa dezactivez sunetele prin apăsarea simultană a butoanelor de Temperatura și Delay End timp de 5-10 secunde.
    Viața este mai liniștită iar copilul nu se mai trezește.

    Reply
    1. Revo Post author

      Haha, nouă chiar ne place sunetul pe care îl scoate când termină spălarea. Zici că pare fericită că și-a făcut treaba.

  2. Fuzz

    Cand s-au blocat cearceafurile, ai putut deschide usa pentru a reolzva problema si sa dai un resume sau a trebuit sa reiei programul de spalare ?

    Reply
  3. viorel

    am cumparat un lg de 8 kg.dar nu este asa de silentios pe cat il laudati cat m-am chinuit sa il pun la cumpana tot face zgomot.nu vad relevanta la mutimea de senzori este masina de spalat sau naveta spatiala. programul de spalare este o mare minciuna program de 2,5 ore cand pornesti masina arata aproape 4 ore la cati bani costa nu prea merita

    Reply
    1. Revo Post author

      La noi doarme copilul în dormitorul de lângă ea. Am dormit și eu în timp ce mergea. Nu am niciun interes s-o laud. Pur și simplu este mult mai silențioasă decât ce aveam înainte (un Whirlpool vechi).
      Legat de programe, durata de timp necesară este calculată în funcție de cantitatea (greutatea) rufelor din mașină. Cu excepția hainelor pentru copil, noi o băgăm la “rapid 30 min”.
      Singura problemă pe care am avut-o a fost cu păturile mari, pe care uneori nu poate să le stoarcă. Le învârte aiurea în cuvă vreo 15 minute și apoi dă eroare. Trebuie să deschid ușa și să reașez pătura/pilota respectivă și să-i dau drumul din nou. Dar uneori trebuie să fac asta de 2-3 ori până să o stoarcă. Și asta înseamnă să aștept de fiecare dată câte 10-15 min după ea, ca să se prindă că nu poate stoarce.

    2. viorel

      a si ca sa fie tot tacamul complet astazi au venit cei de la garantie si au gasit placa de circuite cu defect si trbuie schimbata pret daca nu era in garantie 5,5 milioane de lei+manopera.pai daca la 6 luni de functionare a picat placa cu circuite ce mai urmeaza? asa ca mare atentie ce va doriti,mai degraba una mai eftina ca tot asa le invarte decat una scumpa si de calitate proasta

  4. Marian

    De tot rasul aceasta masina. Detin una la fel si de 1 saptamana da o eroare DE1 de usa deschisa.Am schimbat inchizatorul de la hublou si tot degeaba, a venit alt service si la mai schimbat odata acel inchizator si face la fel eroare si nu porneste pe programe.Alt service alt inchizator la fel aceiasi eroare masurata placa, cablaje totul e ok dar eroarea persista.
    Ultimul diagnostic este ca ar fi ceva pe partea de soft…Am sunat la LG asistenta si ma trimis la o firma ESD care ma trimite la altul care nu poate pe parte de soft si ma trimite la LG asistenta ….Am obosit ma duc sa iau un beko cu garantie 5 ani ca vad ca pe parte de service si piese LG e praf.Masina a costat 1700 in 2018 si acum o dau la dezmembrari.

    Reply
  5. Vali

    Da, silențioasa,capacitate mare 7 kg ,spala bine, dar ce ziceți de gauri în haine după spălare, care ar fi problema?dacă are cineva idee sunt pe recepție, multumesc.

    Reply
    1. Revo Post author

      Găuri într-o singură haină sau în mai multe? Găuri la o singură spălare sau s-a întâmplat mai frecvent? Eu n-am pățit/auzit vreodată nici la LG, nici la celelalte pe care le-am avut înainte.

Spune-ți și tu părerea: