Orange oferă gratuit tuturor clienților upgrade la viteze 5G+ timp de două luni. Iată ce trebuie să știți

By | July 20, 2023

Iată o veste bună cu un beneficiu pentru aproape toți clienții Orange. Ca o evoluție a actualelor rețele 5G, timp de două luni, aproape toți clienții Orange vor beneficia de viteze crescute, de până la 1.5 Gbps, ceea ce Orange numește 5G+.

Ce este 5G+? Și cu ce este diferit față de 5G?

Dacă mai țineți minte, Orange au fost primii care au anunțat trecerea la 4G+, iar acum anunță 5G+. Orange este operatorul care investește cel mai mult în dezvoltarea infrastructurii, aproximativ 200 de milioane de euro pe an. Iar anul trecut au investit 264,6 milioane € doar în licitația ANCOM pentru achiziția de spectru (mai mult decât oricare alt operator).

Ideea este că rețelele 5G sunt de mai multe feluri. Pot fi implementate în bandă joasă, bandă medie și bandă înaltă (așa numitele mmWave). Rețelele 5G în bandă joasă folosesc frecvențe în jurul a 600-900 MHz, similare cu frecvențele folosite de 4G. Au acoperire mai mare, însă au viteză comparabilă cu rețelele 4G. Bineînțeles, cu cât crește frecvența, cu atât scade acoperirea. Deci pentru a avea o rețea bună, ca operator este important să știi cum să jonglezi cu aceste frecvențe astfel încât să alegi soluția cea mai bună pentru o anumită zonă și un anumit scenariu de utilizare.

La Orange am practic viteză mai bună decât cea pe care o am prin WiFi de la router, deci pot face pe telefon tot ceea ce fac și pe laptop. Să descarc un video din cloud ca să-l editez, să mă uit la Netflix 4K, sau să joc un joc în modul competitiv.

De altfel, nu doar Orange spune că are cea mai mare viteză. Iată ce arată raportul ANCOM cu privire la vitezele medii de download pentru anul trecut:

Iată și câteva rezultate obținute de mine:

 

Am prins peste 1000 Mbps undeva pe Aerogării, peste drum de Cocoșatu’. Merge bine în toată zona, pe DN1 am prins 957 Mbps. La birou am 842 Mbps. Plănuiesc să mai testez și să văd zonele în care trec de 1000 Mbps, pentru că acum am devenit entuziasmat.

Ce trebuie să știi ca să beneficiezi de viteză 5G+?

  • Rețeaua 5G & 5G+ este deja (începând din 15 iunie) disponibilă tuturor clienților Orange care au un telefon compatibil 5G indiferent că au sau nu un abonament 5G fără restricții, iar costul abonamentelor nu se va schimba.
  • Toate abonamentele Orange (cu excepția unuia singur) vor oferi acces la rețeaua Orange 5G+. Singurul abonament care nu oferă acces la 5G+ (Fun 9) va include acces la 5G “standard”. Aici găsiți lista cu abonamente la reducere, care oferă 5G+. Practic de la Smart 15 (care este 7,2 euro pe lună) sau Fun 11 (8.8 euro) în sus aveți 5G+ nelimitat.

Practic tot ce trebuie să faceți este să aveți un telefon compatibil 5G, să fie setat să se poată conecta la toate tipurile de rețele (3G/4G/5G) și să aveți oricare alt abonament în afară de Fun 9. De fapt, nu doar abonament, beneficiul este valabil inclusiv pentru cartele și YOXO.

Rețeaua 5G+ este disponibilă în 34 de orașe, Baia-Mare fiind orașul cu numărul 34, în care s-a implementat recent. Dar, după cum vă puteți da seama din limitările tehnologiei, este imposibil să aveți peste 1000 Mbps oriunde.

Ce este important însă de știut este faptul că pe telefon nu veți putea vedea în ce zonă de acoperire sunteți, deoarece iconița nu se va schimba din 5G în 5G+. Veți putea ști doar dacă faceți un test de viteză sau dacă verificați harta de acoperire.

În concluzie, dacă ești client Orange, felicitări! Ești în cea mai rapidă rețea din România, iar până la finalul lunii august vei avea gratuit upgrade la cea mai mare mare viteză disponibilă din rețea.

Articolul este un parteneriat plătit, care face parte din campania de promovare Orange 5G+

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Orange oferă gratuit tuturor clienților upgrade la viteze 5G+ timp de două luni. Iată ce trebuie să știți

  1. Andrei I

    Totul cu echipamente chinezesti presupun, tocmai mi-au facut upgrade la router si mi-au dat un ZTE.

    Reply
  2. Adi

    Nu este chiar așa. La YOXO, nu am 5G+ .București. Ba chiar, absolut întâmplător, la Cocoșatu! Ca de obicei, multă reclamă, puțin adevăr.

    Reply
    1. Revo Post author

      Te contrazic. Testul acela peste 1000 Mbps este făcut de mine, aseară, la 18:41, pe YOXO, abonamentul de 19 lei. Ori ai prins o perioadă de congestie, ori telefonul nu are modem destul de performant.

Spune-ți și tu părerea: