Până la urmă Biden are dreptate

By | August 17, 2021

Ieri eram pe principiul “bohoo Biden!, după 20 de ani de stat în Afghanistan, de ce era nevoie să se retragă într-o zi?!”. Apoi i-am urmărit discursul și omul cam are dreptate.

Fraza cheie este asta: “soldații americani nu ar trebui să lupte și să moară într-un război pe care afganii au refuzat să îl poarte (…) soldații americani nu ar trebui să lupte și să moară într-un război pe care afganii au refuzat să îl poarte”. Hotnews are un sumar al declarației.

Și cam așa stă treaba. Oricâți bani și arme ar fi pompat americanii în Afghanistan, tot nu ar fi contat, dacă a doua zi după ce pleacă #TeamUSA, afganii dau țara pe mâna talibanilor. Oamenii din conducere doar au mimat că vor să se apere împotriva talibanilor timp de 20 de ani. În realitate posibil să fi fost mână în mână. Poate banii primiți de afgani de la americani pentru apărare erau doar pasați mai departe talibanilor, care se foloseau de ei pentru a-și întări forțele.

America a intrat, a luat ce era de luat (să nu ne amăgim, că americanii nu sunt sfinți), iar acum Biden doar taie pierderile. Nici măcar el, de fapt. Trump a semnat ordinul de retragere, Biden doar l-a pus în aplicare. O zi, o lună sau un an în plus de prezență americană în Afghanistan nu ar fi contat la nimic. Biden a avut curaj să facă ceea ce toți președinții americani au amânat să facă.

Da, e nasol e se întâmplă, îmi pare rău de mâna de oameni care înțeleseseră ce înseamnă democrația. Mai ales pentru femeile de acolo.

Also, e amuzant cum oamenii care înainte blamau prezența americană în Afghanistan acum spun că nu e ok că s-au retras. Păi așa se face? Păi așa repede? Păi ce se întâmplă cu oamenii ăia?!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Până la urmă Biden are dreptate

  1. Dan

    Din păcate este evident. Dacă ei nu vor să lupte împotriva talibanilor, de ce să o facă americanii? Adică se țipă că americanii sunt jandarmii lumii, ok, dar nu pui jandarmul să îți facă propria treabă în curte. Poate când le-o ajunge maceta la os se vor răzvrăti împotriva fanaticilor ăstora de talibani…

    Reply
  2. Adi

    Recunosc ca și eu eram între cei care inițial îl blamau pe Biden. Dar iată ce înseamnă să ieși sa vorbești, sa explici. Pentru cine vrea sa înțeleagă. E intr-adevar bună constatarea cu cei care ii criticau pe americani ca stau în Afganistan și acum ii ceartă ca au plecat.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: