Am plătit cu cardul la Poșta Română!

By | August 19, 2021

Luni am fost să ridic un colet extern pentru care trebuia plătit TVA-ul și am primit singura întrebare pe care nu m-aș fi așteptat vreodată să o primesc într-un oficiu poștal din România: “Doriți să achitați cash sau card?”.

Efectiv nu mi-a venit să cred. Am întrebat ceva de genul: “Ehm … card?! Aveți POS?!”. “Desigur”, îmi spune doamna de la ghișeu, de parcă a fost tot timpul așa. Apoi eu am continuat, la fel de mirat: “Și se poate plătit cu cardul doar aici sau în orice oficiu poștal?!”. “În orice oficiu poștal!”, îmi zice doamna respectivă. Iar cineva din spatele ghișeului adaugă: “De doi ani chiar!”.

Eu eram siderat, îmi venea să îmi dau o palmă ca să fiu sigur că nu visez. Deși am avut grijă să vin cu cash la mine, am vrut să plătesc cu cardul ca să fiu sigur că nu este o glumă. Și doamna de la ghișeu îmi întinde POS-ul de la Banca Transilvania peste ghișeu. Am plătit și s-a generat automat o factură. Automat! Printată! Adică nu completată de mână cu pixul. Asta s-a întâmplat în Oficiul Poștal 63, de la Perla.

Culmea este că în ultimii doi ani eu am mai trecut prin diverse oficii poștale o dată la 2-3 luni și nu-mi aduc aminte să fi văzut posibilitatea de a plăti cu cardul. Ce-i drept, nici nu am mai întrebat, că mi se părea ca și cum ai întreba dacă servesc și Glenfiddich la cârciuma din sat.

16.08.2021. Ziua în care am plătit cu cardul la Poșta Română. Nu o voi uita niciodată.

P.S: Știți că Poșta a început de la 1 iulie să aplice TVA pentru toate bunurile din spațiul extracomunitar. Asta-i partea nasoală. Parte mișto este că acel colet care de regulă ar fi venit la magicul Oficiul Poștal 5 (cel cu vama), acum a venit la oficiul poștal cel mai apropiat de adresa de unde am făcut comanda. Nu mă deranjează să se plătească TVA-ul la orice, numai să nu mă pună să stau la coadă la OP5, cu tot Bucureștiul. De fapt d-asta am încercat să evit comenzile în ultimul timp.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Am plătit cu cardul la Poșta Română!

  1. Pompiliu-Ion Popescu

    Da, de vreo 2 ani au bagat POS-uri la Posta. Pentru comenzile din afara UE, Amazon, Ebay, Aliexpress,etc iti baga in cos TVA-ul, sa nu mai stai dupa toate formalitatile vamale.

    Reply
  2. Catutzi

    si la OP 52 din aviatiei este POS de vreo 3 ani.
    Tot de vreo 3 ani acel POS nu a incasat niciodata bani – “nu functioneaza” imi spun doamnele impasibile.
    “nu functioneaza” = nu avem chef / nu stim sa il folosim

    Reply
    1. Revo Post author

      Ha! Suntem vecini de cartier 🙂
      Știu că acolo este de pe vremea când au început parteneriatul cu eMAG. M-am dus să văd minunea de dinainte să anunțe public eMAG că au introdus POS-uri pentru ridicările de la poștă. Când am întrebat acolo dacă pot plăti coamanda de la eMAG cu POS-ul s-au panicat toți angajații: “Știți, da … avem un POS, dar trebuie să vină șefu’ de tură să îl opereze, că nu putem noi/că nu știm/că etc.”. Li s-a luat o piatră de pe inimă atunci când le-am spus că oricum am și cash. Au fost atât de fericite doamnele de acolo încât înainte să ies pe ușă mi-au strigat un: “vă mulțumim mult, domnu’!”. Ulterior m-am gândit că poate ele au crezut că eram de la eMAG și am venit în control sau ceva, că prea au fost amabile :))

  3. Giovani

    Asta cu TVA la Aliexpress tine de ce trasnportator iti aduce coletul. Daca vine prin CN post platesti TVA si la posta (vama) inca o data. Ca sa nu patesti ca mine si altii tine cont de de modalitatea de transport si anume:

    Cumpărați doar cu transport prin
    AliExpress Standard Shipping (PostNL sau Magyar Posta, cum decide Ali, este full tracked, până la destinatar),
    AliExpress Saver Shipping (am avut doar prin Magyar Posta, tracking până la intrarea în țară, ajung extrem de repede – 18 zile record)
    Cainiao Super Economy (BPost, tracking până la intrarea în țară, cea mai lentă metodă din toate).

    Cainiao Super Economy Global – BPost
    Cainiao Standard For Special Goods – Post NL

    Reply
    1. Revo Post author

      Wow, nu era de pe Aliexpress, dar super util ghidul ăsta detaliat de “cum să comanzi de pe Aliexpress și să nu stai la coadă la Poștă” 😀

Spune-ți și tu părerea: