PC Game Pass este disponibil oficial în România (oarecum)

By | February 28, 2023

Credeați că avem deja destule servicii de streaming? Think again. Microsoft are o veste importantă pentru cei mai gameri dintre noi. PC Game Pass este acum disponibil și în România.

Ce este PC Game Pass?

Este un serviciu care face parte din XBOX Game Pass și care oferă acces la foarte multe jocuri (sute de jocuri), inclusiv jocuri proaspăt lansate de la EA Games (Battlefield, Crysis, NFS, Battlefront), Ubisoft (Assassin’s Creed, Watch Dogs, Far Cry), Bethesda (Wolfenstein, Quake, Fallout, Doom) sau Riot (LoL, Valorant).

De ce este importantă lansarea PC Game Pass în România?

În primul rând, serviciul are o librărie imensă de jocuri și nu trebuie să le cumperi pe fiecare în parte. Plătești doar un abonament lunar. În al doilea rând, pentru că îți oferă acces la jocuri noi (Day 1). Și îți oferă acces inclusiv la jocurile pe care EA Games le are în abonamentul lor, EA Play.

Cât costă PC Game Pass în România?

Serviciul va avea preț promoțional de 0.5 lei în prima lună (practic gratis) și din lunile următoare va costa 44 lei pe lună.

Cum te abonezi la PC Game Pass?

Well… aici este puțin de discutat.

PC Game Pass este lansat deocamdată în varianta “soft launch” în România. Este disponibil pentru cei care se înscriu în programul Insider și descarcă aplicația Xbox și Xbox Insider Hub pentru a testa varianta de preview.

Problema este că deși m-am înscris în Xbox Insider program, deocamdată nu am opțiunea de a încerca PC Game Pass. Bănuiesc că se va rezolva cu timpul. Și aparent nu sunt singurul cu această problemă. Deh, Microsoft…

UPDATE:  Așa cum intuiam, s-a rezolvat de la sine. Inițial instalasem aplicațiile pe PC-ul de la birou. Când am ajuns acasă am deschis aplicația Xbox pe laptopul de acasă și pur și simplu s-a populat cu toate jocurile disponibile.

Dacă încă aveți probleme cu conectarea la PC Game Pass, asigurați-vă că atât regiunea contului Microsoft cu care vreți să vă conectați cât și regiunea Windows-ului să fie setate pe România. Apoi intrați în aplicația Xbox, alegeți un joc, apăsați pe “Play with Game Pass” și asta e.

Oricum, mă bucur că Microsoft și-a dat seama că și românii au bani de dat pe jocuri și divertisment. E ok, nu s-au lansat înainte decât efectiv toate celelalte servicii de streaming de filme, muzică și jocuri.

Acum așteptăm să se prindă și Apple TV+ de asta.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “PC Game Pass este disponibil oficial în România (oarecum)

  1. Mihai

    Mda, niste idioți. Te puteai înregistra și până acum. Singura modificare necesară era să setezi tara pe PC din RO in UK. O puteau schimba înapoi după abonare ????

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, știu, dar eu nu vreau să fac șmecherii d-astea niciodată. Consider că dacă un serviciu nu este lansat oficial în România, atunci eu n-am de ce să caut improvizații. Fără să fiu naționalist sau dacopat, dacă pentru acei developeri țara mea nu există sau nu rentează să fie adus aici serviciul, nici banii mei nu ar trebui să existe pentru ei. Altfel doar îi încurajezi să meargă așa. “Heh, lasă, nu lansăm variantă oficială pentru România, că românii pare că se descurcă oricum.”

    2. Andrei I

      Hmm, pe principiul asta, de cand as fi putut sa ma joc pe PlayStation? Ca nici pentru Sony nu a existat Romania mult timp.

    3. Revo Post author

      Păi de când a început PlayStation să existe oficial în România. Eu unul așa am făcut. De la PS4, cam de când puteai să îți faci cont pe România și de când au lansat PlayStation Plus și în România.
      Dar principiul ăsta are și asterisc-uri, că dacă e s-o luăm așa, nici Windows XP nu exista la început cu suport pentru România. Atunci nu era vina lor. Pur și simplu eram noi prea săraci pentru orice și pirateria era în floare. Aș zice (total arbitrar) că începând cu 2010 ar trebui aplicat principiul meu.
      La fel am făcut și cu Netflix. Deși auzisem că-i mișto și aș fi putut să-mi fac cont prin VPN, nu l-am folosit până nu a venit în România. La fel și cu Spotify, la fel și cu Amazon Prime șamd.

Spune-ți și tu părerea: