Allview a lansat primul telefon cu ChatGPT vocalizat

By | March 1, 2023

Iată ceva tare. N-are Apple așa ceva. N-are Google așa ceva. Are Allview telefon cu ChatGPT integrat și vocalizat în limba română.

Allview avea deja AVI, un asistent vocal lansat în urmă cu șase ani pe telefoanele din seria Soul. Acum doar l-au cuplat la ChatGTP. Drept urmare, pe lângă task-urile presetate la care știa să răspundă, acum va ști să răspundă în limba română și la diverse întrebări existențiale. Și bineînțeles, așa cum se întâmplă cu ChatGPT, răspunsurile vor fi mai mult sau mai puțin cele așteptate.

La ce te va ajuta ChatGPT pe Allview X10 Soul?

În comunicatul trimis, Allview a trimis și o listă de scenarii de utilizare, destul de îndrăzneață dacă mă întrebați pe mine.

AVI poate ajuta utilizatorii în multe moduri, cum ar fi:

  • Răspunsuri rapide și precise la întrebările utilizatorilor, indiferent de subiect.

  • Crearea de conținut pentru diferite scopuri, cum ar fi articole, eseuri, discursuri sau chiar poezie.

  • Îmbunătățirea abilităților de scriere prin verificarea și îmbunătățirea calității textelor scrise de utilizatori, oferind sugestii de stil, vocabular și gramatică.

  • Învățare și educație: AVI ChatGPT poate fi folosit ca o resursă de învățare, oferind explicații și răspunsuri la întrebări legate de diverse subiecte. Poate ajuta elevii și studenții să obțină informații suplimentare și să își lărgească orizonturile prin răspunsurile sale detaliate și adaptate la nevoile lor specifice.

  • Poate fi folosit pentru a primi recomandări de cărți sau filme, în funcție de preferințele utilizatorului.

  • Poate ajuta utilizatorii să găsească răspunsuri la întrebări despre orice subiect, de la istorie la știință și tehnologie.

  • Poate fi folosit pentru a genera idei pentru compuneri sau proiecte de cercetare.

  • Poate ajuta utilizatorii să învețe o limbă străină, oferind traduceri și sugestii de vocabular.

  • Poate ajuta turiștii să planifice vacanțe și călătorii, oferindu-le informații despre destinații, atracții, mâncare și cazare.

  • Poate fi utilizat pentru a efectua sarcini repetitive și pentru a furniza informații suplimentare despre produse sau servicii.

Părerea mea este că ar trebui să adăugăm “dacă funcționează corect” la sfârșitul fiecărei propoziții și vom obține varianta completă a acestor scenarii ambițioase. De exemplu: “Răspunsuri rapide și precise la întrebările utilizatorilor, indiferent de subiect. – dacă funcționează corect“.

Iată și un video în care Allview-u demonstrează cum funcționează asistentul, punându-i cele mai arzătoare întrebări ale românilor: “cum să-mi cer iubita în căsătorie?”, “cum să-i cer șefului o mărire” șamd.

Cu ce alte specificații mai vine la Pachet Allview Soul X10?

Display de 6.5″, chipset MediaTek, 6 GB RAM, 128 GB spațiu de stocare (+slot card), sistem de camere foto triplu, cu cameră principală de 48 MP cu senzor Sony IMX582 și f/1.79, baterie de 4100 mAh și bineînțeles cu Android 13. Într-un cuvânt, not bad. Găsiți specificațiile complete și prețul pe site-ul Allview.

Lăsând gluma la o parte, mi se pare că telefonul oferă un pachet bun pentru prețul de 800 de lei. Partea cu ChatGPT trebuie privită mai degrabă ca pe un truc amuzant de arătat prietenilor la bere decât ca pe o funcție utilă. Sunt convins că va avea multe scăpări și că va oferi multe răspunsuri false.

Altfel, mă mai bucură ceva. Cred că odată cu astfel de implementări, Google ar trebui să se simtă mult mai forțați să adauge odată și limba română (și alte limbi) în Google Assistant. La fel și Apple cu Siri.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: