Am găsit în România bec Philips Hue White and Color Ambiance de 1521 lumeni!

By | December 8, 2021

My life is now complete.

La un an și un pic de când Philips a anunțat noua gamă White de becuri puternice, le-am găsit în sfârșit și în România. Am cumpărat un astfel de bec de 1521 de lumeni cu soclu E27, l-am primit și l-am montat ca bec principal în sufragerie. Acum îi pot spune lui Google Assistant “Let there be light!” și brusc o lumină orbește piloții avioanelor care trec prin zonă. Iată-l mai jos, aprins în culoarea “Lightsaber Blue”:

Problema mea era că până acum cel mai puternic bec Philips Hue avea doar 806 lumeni. De ajuns pentru lumină ambientală, dar insuficient pentru lumină de lucru. Așa că noi aveam 2 veioze cu Hue în sufragerie, iar becul principal nu era Hue (lucru inacceptabil!).

Acest model de bec se numește “Philips Hue 13.5W E27 White and Color Ambiance”, l-am comandat de ante-Black Friday de la etbm (care aparent vine de la e-tobimar) și a venit în atâtea zile lucrătoare 🙂

Cam o lună a durat în total. De pe 2 noiembrie până pe 7 decembrie. Ca orice produs Hue a fost obscen de scump. Eu am dat pe el undeva pe la 300 de lei.

Este un pic mai mare decât Hue-urile clasice, iar pe el scrie că atinge 1200 de lumeni la temperatură de 2700k și 1521 lumeni la 4000k, adică exact la temperatura care îmi place mie. Am mai văzut altele cu mulți lumeni, dar de lumină caldă, care pentru citit sau făcut diverse poze pentru blog nu mi se pare ok.

Noua gamă este de fapt împărțită în trei categorii.

  • Philips Hue White – Becuri cu temperatură de culoare de 2700k la care nu se poate varia decât intensitatea;
  • Philips Hue White Ambiance – Becuri la care se poate varia atât temperatură de culoare între 2700k și 4000k cât și intensitatea;
  • Philips Hue White and Color Ambiance – Becuri la care se poate varia atât culoarea cât și intensitatea;

Pentru ca lucrurile să fie și mai complicate (dar și mai ieftine), există și varianta doar Bluetooth ale acestor game. Adică de exemplu un bec Philips Hue BT White este mai ieftin, dar nu funcționează decât pe Bluetooth, nu poate fi conectat la Hue Bridge și are nevoie de o aplicația separată denumită “Philips Hue Bluetooth”.

UPDATE: Ce știam eu cu becurile Bluetooth only și aplicație separată fost valabil până în iunie 2019. După această dată toate becurile Philips Hue au și protocolul de conectare prin ZigBee și Bluetooth. Se pot conecta atât prin Hub cât și pe Bluetooth. Cel mai bine a explicat Liviu, în comentarii.

Eu l-am luat pe cel “cu de toate”, sperând să mă țină cel puțin vreo 20 de ani, la cât a costat.

Sper să nu ajung să pun Hue-uri și în baie.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Am găsit în România bec Philips Hue White and Color Ambiance de 1521 lumeni!

  1. ovidiu

    Bec LED Philips Hue BT A67 E27 15.5W 1600LM White
    Tot etbm le vinde este doar alb dar mai puternic

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, dar este varianta Bluetooth. Eu am vrut să-l leg la bridge 🙂

  2. ovidiu

    Are si bluetooth dar la mine este legat la bridge si functioneaza cu google assistant

    Reply
  3. Liviu

    Pana acum ceva timp existau 2 versiuni de becuri ca tehnologie: Zigbee si Zigbee + Bluetooth. Primul mergea daca era conectat la bridge, al doilea merge si fara bridge dar numai cu aplicatia Philips Hue Bluetooth (iar aplicatia avea limita de max 10 surse).
    Acum deja, cu noua generatie, toate becurile devin Zigbee+BT. Pot fi controlate cu sau fara bridge. Daca ai bridge folosesti aplicatia principala, daca nu ai te rezumi la cea bluetooth. Diferenta vine de la ce poti face cu ele. Daca ai bridge si implicit aplicatia principala atunci ai full automatizari si functii si integrari complete. Daca lucrezi cu applicatia bluetooth atunci ai minim de functii si atuomatizari plus limita de 10 surse (poti totusi face integrare pentru comenzi vocale cu google si alexa)

    Reply
    1. Revo Post author

      Mulțumesc pentru explicație, Liviu! Se pare că varianta pe care o știam a fost valabilă până în 2019.

  4. hue

    ce blogger esti, daca nu scrii documentat si nici nu iti insusesti sa corectezi cand iti semnaleaza cititorii: cele cu sigla bluetooth sunt model mai nou si se pot conecta doar cu bluetooth, in plus fata de conexiunea cu bridge.

    Reply
    1. Revo Post author

      Mă scuzați, domnul comentator-anonim-care-comentează-cu-email-fals. Sunt un umil blogger care mai are și familie și alte lucruri de făcut pe lângă a scrie pe blog. Am corectat acum. Îmi cer scuze pentru disconfortul creat și pentru faptul că nu am răspuns cu nivelurile de promptitudine și exigență pe care dumneavoastră le așteptați (și pe care sunt convins că le oferiți în relațiile dumneavoastră cu alte persoane). În semn de recunoștință doresc să vă ofer din partea revoblog.ro o reducere de 100% pe viață la abonamentul lunar pe care îl plătiți pentru a citi acest blog. Vă mulțumim pentru înțelegere și sperăm că veți rămâne în continuare fidel serviciilor revoblog.ro.

Spune-ți și tu părerea: