Am făcut o plată cu Google Pay prin Revolut la un POS din România

By | September 9, 2020

Acum doi ani vă semnalam că anumite plăți funcționează prin Google Pay și Revolut în România. De data aceasta însă am dus procesul până la sfârșit și am reușit să plătesc cu un card VISA.

În urmă cu doi ani am ajuns la concluzia că atunci plățile nu funcționau prin Google Pay decât cu anumite carduri Mastercard, iar ulterior nici cu acestea. Se pare că mai degrabă a fost o mică “scăpare” a sistemului decât o funcție care urma să se lanseze.

Aseară am primit însă următoarea notificare:

google pay revolut românia

Așa că am dat tap pe notificare și am trecut prin procesul de înrolare a cardului:

Apoi am intrat în setările telefonului, am ales Google Pay ca modalitate de plată prin NFC și am încercat să fac o plată online. Când dau tap pe ultimul tab cu logo-ul G Pay și “Manage payment methods” îmi arată că singurul card înrolat este cel de la Revolut și atât.

Astăzi am plătit însă la un POS clasic prin Google Pay și a funcționat:

Dacă citiți ultimul screenshot, veți vedea că acolo scrie că plata a fost făcută cu un card virtual asociat cardului fizic (am eu unul deja creat). Acum nu știu dacă această metodă de plată a fost aleasă pentru mai multă siguranță sau poate că pur și simplu ăsta este un workaround de la Revolut pentru a oferi totuși plăți prin Google Pay.

Spun asta pentru că Google Pay tot nu este disponibil oficial în România. Aplicația nu apare în Play Store și pe apkmirror nu am găsit decât versiuni ale aplicației din India, așa că nu m-aș complica să o instalez.

În concluzie aș zice ca în acel meme, că “It ain’t much but it’s honest work“. Funcția ar putea fi utilă pentru persoane care nu au card de la o bancă ce oferă și plăți NFC dar au un card Revolut. Eu voi trece înapoi pe ING Pay, pentru că toată șmecheria la Google Pay este sistemul de management al cardurilor. Ori dacă nu am aplicația, nu mă ajută cu nimic.

Oricum, good job Revolut!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Am făcut o plată cu Google Pay prin Revolut la un POS din România

  1. Mihai

    Eu unul am instalat Gpay dintr-un apk mirror, știu că nu e recomandabil, dar voiam să folosesc Revolut și nu ING. După instalare văd că își face update-uri din play store, deci pare că e ce trebuie. Am găsit și un workaround înainte să îl facă Revolut disponibil in România, setând în Revolut o adresă de UK pentru înrolarea in Gpay (eu am card Visa de la Revolut, mastercard nu merge, din câte știu de la un coleg). Ce îmi place la Gpay e că nu îmi cere PIN la POS pentru sume de peste 100 de lei, dacă telefonul este deblocat, iar securizarea o fac încărcând bani pe Revolut doar înainte să plătesc ceva. Țin maxim 100 de lei pe Revolut dacă nu sunt la cumpărături.

    Reply
  2. Jack

    Mi-a apărut și mie zilele astea să-mi înrolez cardul virtual VISA de la Revolut pe Google Pay. Am selectat din meniul NFC ca aplicație principală de plată GPay dar la POS-uri în magazine nu are nici o reacție. A trebuit să mut pe BT Pay ca să plătesc. Mai am și aplicație de plată NFC și de la cardul de masă Edenred. Doar Google Pay nu merge.

    Reply
  3. Jack

    Am încercat la mai multe magazine: Carrefour, Mega image, Profi, Lidl. Niciunde nu a mers. Nu-mi dau seama de ce.

    Reply
  4. Adi

    Eu folosesc Gpay cu card Revolut de peste 1 an jumatate fara probleme. Sa aveti setata ca metota de plata implicita La NFC, Gpay.

    Reply
  5. Mihai

    Și eu plătesc cu revolut prin google pay (mi-am setat adresă de uk). Totuși, android îmi îngheață gpay zilnic (trebuie să-i dau unfreeze înainte să platesc). Stie careva vreun fix pt asta?

    Reply
  6. Rizea Florina

    Am card principal BT.PAY Transilvania .
    Mi-am facut un card Revolut pe telefon cum platesc cu el și cu moale ce card vreau depe telefon sa platesc

    Reply

Spune-ți și tu părerea: