Plățile prin Google Pay în România funcționează pentru anumite carduri Revolut

By | July 26, 2018

În articolul despre ING Pay, un cititor (The Gadgetist) spune că lui îi funcționează plățile prin Google Pay și Revolut. Am săpat un pic și am dat și peste articolul lui Emil. Apoi am testat și eu. Dacă sunteți fani ai acestor metode de plată, o puteți face și voi.

Pentru asta, trebuie să descărcați aplicația Google Pay de pe apkmirror. Nu o găsiți în Play Store pentru că Google Pay nu este încă oficial lansat în România. Apoi deschideți aplicația și introduceți detaliile cardului Revolut. Dacă aveți și ING Pay activat, va trebui mai întâi să setați Google Pay ca metodă default de plată. Puteți face acest lucru din Apps & notifications > Default Apps > Tap & pay > Payment default

Google Pay Romania

Eu am adăugat cardul Revolut și nu a funcționat. Aplicația îmi spune că acest card este ok doar pentru “online payments”.

Am încercat și cu cardul de la ING, și nici aici nu am avut succes (nici nu mă așteptam). Însă am văzut screenshot-uri de la câteva persoane, care au plătit cu Google Pay + Revolut la Mega Image. Bănuiala mea este că deocamdată serviciul nu merge decât pentru carduri Mastercard, nu și VISA. Voi testa și un Mastercard diseară.

Oricum, un lucru este sigur. Indiciile sunt destul de clare că în curând vom avea Google Pay pe cale oficială și în România 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

21 comentarii la “Plățile prin Google Pay în România funcționează pentru anumite carduri Revolut

 1. razorsbk

  Trebuie card mastercard pe Revolut, Visa inca nu e acceptat. Eu am activat si am platit la noi fara probleme in diverse locuri.

  Reply
  1. Cristian

   Salut, cum ai reusit sa creezi un card Matercard daca nu ai premium pe revolut? Pe mine nu ma lasa decat visa-uri sa-mi fac. Mersi!

 2. Cristian

  Salut. Am incercat chestia cu cardul Revolut si nu inteleg cum voua va merge.
  1-nu merge cu cardul revolut(exact ca OP-ului),
  2-card Mastercard nu-mi pot crea pe Revolut decat daca am premium.
  Deci…
  3-The Gadgetist, cum ai reusit fara cont premium?

  Reply
  1. The Gadgetist

   Salut Cristian, cred ca ti-am raspuns la intrebare pe blogul meu. Nu poti sa ceri un anumit tip de card de la Revolut, chiar daca ai premium. Daca ai card Visa probabil va trebui sa astepti lansarea oficiala a Google Pay pentru cardurile Revolut. Eu am primit de la inceput card Mastercard. Am un prieten care avea tot la fel card Mastercard, l-a pierdut, iar cardul nou a fost Visa.

 3. Cristi

  Salut! Dada, mi-ai răspuns deja, mersi de info! Am încercat sa “pierd” la rândul meu cel de visa, dar tot visa am primit înapoi ? Răspunsul oficial ce l-am primit de la Revolut a fost ca in funcție de țară ți se alocă tipul de card și în momentul acesta doar dacă îți schimbi adresa de țară și le dai un act doveditor ai șansa să primești un Mastercard. Deci….mai așteptăm

  Reply
 4. Barbu Claudiu

  Salut. Eu vreau sa cumpar de pe magazin play cu un card Visa si nu ma lasa fiindk de fiecare data cand intru pe metoda de plata ma baga in pagina google pay. Ia in magazin play cand vreau sa finalizez plata imi scrie “card refuzata” si imi spune sa schimb metoda de pata dar nu mai am nici o alta alternativa. Ma poate ajuta cineva? Va rog

  Reply
 5. Todor Constantin Mihai

  Ambincercat acum sa inrolez un card Revolut Mastercard și îmi da aceeași eroare – acest card nu poate fi folosit pentru plățile fără contact.

  În consecinta nu cred ca este relevant dacă este Visa sau Mastercard. Cred ca unele carduri sunt acceptate pentru teste.

  Reply
  1. Cristian

   Ah ce trist….deci ma zbat de 2 luni sa primesc un MasterCard de la revolut (nu mi s-a livrat acasa deja din 2 comenzi nici una). Am sa renunt complet la idee daca e cum zici, mersi!

  2. Cristi

   Mnup… 🙂 cred ca Revolut a dezactivat cumva posibilitatea de înrolare a cardurilor în gpay. Cel puțin pe versiunile free. O fi având legătură cu funcționalitatea de mobile payment ce vrea și Revolut s-o bage (din câte am auzit )

 6. EFTIMIE VICTOR NICOLAE

  Eu am reușit tot în vara lui 2018 să înrolez cardul Mastercard Revolut (standard, nu premium) pentru plăți contactless prin Google Pay. Nu fac parte nici din grupul de testeri beta.
  Citeam pe un site că primele carduri Mastercard emise de Revolut în România aveau BIN-ul de UK (primele 6 cifre embosate) adică pentru Google Pay apăreau a fi carduri emise de UK.
  E plauzibilă explicația pentru că la următoarele Mastercarduri Revolut din familie nu a mai funcționat înrolarea în Google Pay.

  Reply
 7. radu

  Instalează Google Pay de pe APK Mirror si atașează Cardul Revolut, activează NFC si gata.

  Reply
 8. Codrin

  Am incercat eu azi sa pun in GPay cardul revolut Mastercard standard si nu merge. Cred ca s-a actualizat GPay sau Revolut si nu mai permite.

  Reply

Spune-ți și tu părerea: