Poliția Locală Sector 1 acceptă plângeri și pe WhatsApp

By | June 9, 2023

Iată o informație utilă pentru locuitorii din Sectorul 1. Poliția Locală Sector 1 acceptă plângeri și pe WhatsApp, la numărul 0745093940.

Așadar, dacă la un moment dat vedeți o mașină parcată în nesimțire, le puteți da un mesaj cu o poză la acest număr. Singura mențiune este că poza trebuie făcută cu o aplicație foto care să imprime și ora și coordonatele GPS pe poză. Eu folosesc GPS Map Camera pentru Android. Este o aplicație gratis, însă cam enervantă pentru că mereu îți arată o reclamă înainte de a face poza. Dacă știți alta mai bună, să-mi spuneți și mie.

Revenind. Știu de vreo 2 luni despre această posibilitate de a face plângere, însă m-am tot abținut constant să fac plângere, până zilele trecute, când am găsit o mașină parcată care bloca și trecerea de pietoni și un pasaj care comunica între trotuar și acea trecere de pietoni. Singura șansă de a merge pe acolo era să te strecori printre mașina lui și un gard viu, ștergându-i ori mașina, ori atingându-te de gardul viu.

Asta în condițiile în care consider că zona respectivă este generoasă cu locurile de parcare. Este un întreg bulevard pe care se poate parca mașina contra cost. Este și o breteluță paralelă cu acel bulevard unde se poate parca gratis de ambele părți ale breteluței. Mai sunt sunt și locuri printre blocuri. Trebuie doar SĂ VREI să nu parchezi aiurea.

Iar mașina era urcată acolo intenționat pe lângă niște stâlpișori. Ba chiar îi parcase și alt deștept în spate, deci nu mai putea ieși. Părea clară intenția de a lăsa mașina acolo mai mult timp, nu o parcare de termen scurt. Iată cum a decurs discuția cu agentul:

A durat 2 secunde schimbul de mesaje. Nu mi-au cerut decât numele, fără alte detalii inutile. Jumătate de zi mai târziu când am trecut pe acolo, mașina avea amenda în geam.

Spuneam mai sus că m-am tot abținut să fac plângeri… din mai multe motive. Uneori sunt parcate aiurea mașini mai vechi și rablagite gen Matiz, Ford Focus, Megane 2, Fiat Punto, Golf V sau Logan-uri. Dacă mai sunt și prin preajma unui restaurant, e clar că acelea sunt mașini de livratori de la Glovo. Uneori se și vede genta de Glovo pe banchetă. Nu că asta ar scuza o parcare în nesimțire, doar că probabil aș pune degeaba agenții pe drum. Până ar veni ei, livratorii vor fi plecați deja.

Alteori încep să le găsesc singur scuze pentru parcările mârlănești. “Poate nu a văzut că e ieșire pe aici...”, “poate nu și-a imaginat că trec oameni pe aici“, “poate nu a parcat-o chiar așa în drum ci a parcat-o lângă altă mașină și acum acea mașină a plecat“. Asta deși eu nu am parcat și nu aș parca niciodată așa în nicio situație.

În principiu mă feresc să fac plângere dacă nu știu că mașina stă de mai mult timp acolo. Așa că în caz că vă apucați de făcut plângeri, vă sfătuiesc totuși să fiți cumpătați și să analizați bine situația, ca să nu puneți oamenii pe drum. În cazul respectiv era clar și că parcarea era făcută din nesimțire și că omul are de gând să lase mașina mai mult timp acolo.

Altfel, mi se pare că cel puțin de partea de amenzi pentru circulație, Poliția Locală Sector 1 își face datoria. Dacă nu zilnic, o dată la 2-3 zile îi văd dând amenzi de parcare. Per total însă nu pot face față numărului mare de nesimțiți. I-am văzut într-o dimineață pe polițiști rupând amenzi unora care au parcat pe Floreasca pe un spațiul verde de vizavi de Promenada. Erau vreo 8-9 mașini parcate acolo, toate pe spațiul verde, în condițiile în care mall-ul are o parcare generoasă peste drum.

Rezultatul? Două ore mai târziu când am trecut pe acolo erau alte mașini parcate.

Asta este, mai ține și de cetățeni să semnaleze cazurile de nesimțire, mai ține și de gradul de civilizație general. Poate cu timpul (și cu amenzi) ne vom mai civiliza.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Poliția Locală Sector 1 acceptă plângeri și pe WhatsApp

  1. torsimany

    De la jumătatea lumii iulie au renunțat. Am observat că nu mai confirmau primirea, apoi am văzut că nici nu primeau mesajele. Azi la telefon mi-au confirmat că au renunțat la WhatsApp.

    It was good while it lasted.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: