Poluarea din București ne fură 4 ani din viață

By | January 22, 2020

Ieri a apărut un raport al Institutul Național de Sănătate Publică în care se văd destul de clar efectele negative ale poluării din București. Fraza care m-a șocat este următoarea:

“În situația în care s-ar fi realizat dezideratele de a scădea nivelurile de poluare cu particule din aer la concentrația egală cu 20 ug/m’ (limită ce ar fi trebuit să fie atinsă în anul 2010), locuitorii oraşului București ar avea o speranță de viaţă mai lungă cu 4 ani”.

Spus mult mai simplu decât atât, bucureștenii trăiesc cu 4 ani mai puțin din cauza poluării.

Dacă citiți acest articol de pe Hotnews veți găsi acolo tot felul de date îngrijorătoare și asocieri statistice între creșterea PM10 și diverse boli. Și dacă articolul vi se pare înfricoșător, cel mai probabil situația este mult mai rea de atât, pentru că datele sunt incomplete, deoarece echipamentele de monitorizare nu au funcționat continuu.

Ce face Gabriela Vrânceanu Firea Pandele în acest timp? Bine ați venit la episodul 287 din show-ul numit: “Gabriela Firea țipă că toată lumea minte și că ea spune adevărul.“. Pe ministrul Mediului îl amenință cu plângere penală, Institutul Național de Sănătate Publică nu știe nimic, că studiul este făcut în perioada 2010-2017.  Știe ea mai bine decât ei că după 2017 a scăzut poluarea, că ea este întruchiparea adevărului absolut și adevăratul aducător de autobuze turcești Euro6.

Mie mi s-a făcut silă de circul ăsta ieftin. Mai sunt șase luni în până la alegeri. Convingeți-vă familia și prietenii să nu plece din oraș în week-end-ul cu alegerile. Și până atunci cumpărați un purificator.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Poluarea din București ne fură 4 ani din viață

  1. Vlad

    Daca nu avem 2 tururi iese tot asta.
    Astia din opozitie nu sunt in stare sa sustina un singur candidat

    Reply
    1. Vlad

      Si acum vreo 3 luni ne certam pe aici legat de anticipate, iar pnl se batea cu pumnul in piept ca face guvernare. Si-au pus oamenii unde doreau, au tras niste bani, si acum vor si ei anticipate.

      Ca sa vezi, acum 3 luni nu se gandeau ca nu au majoritate in parlament ca sa faca legi. Sigur.

Spune-ți și tu părerea: