Poți folosi orice încărcător micro USB pentru un telefon / tabletă ?

By | May 27, 2013

În ceea ce privește gadgeturile pe care pun mâna, sunt mai catolic decât Papa când vine vorba de avut grijă de ele. Așa că nu le folosesc decât în scopurile pentru care au fost proiectate inițial și decât cu accesoriile originale. Mă feresc să cumpăr chinezării sau să fac adaptări. După aceeași regulă mă ghidez și când încarc telefoanele sau tableta. Întotdeauna folosesc încărcătorul original, deși cam toate device-urile de acum au ca intrare o mufă micro USB.

Sau cel puțin așa făceam … până când am pierdut încărcătorul de la tabletă. Bine, nu l-am pierdut, să zicem că l-am uitat undeva și nu îl pot primi înapoi decât joia ce vine. La început nu am vrut să folosesc încărcătorul de la telefon pentru tabletă și am încercat să documentez problema. Nu am găsit ceva relevant așa că forțat de împrejurări, mi-am încălcat principiile. Apoi am început să mă gândesc dacă am ce să stric făcând asta. Şi dacă nu cumva pot folosi un singur încărcător pentru toate “instrumentele” mele.

Ca să nu mai lungesc suspansul o să spun direct că se poate. Motivul pentru care nu există probleme este următorul: nu încărcătorul încarcă bateria telefonului ci telefonul își trage singur cât curent are nevoie. Toate încărcătoarele au standard ~5V și amperaj variabil (să zicem între 0.5mA și 2A). Un amperaj mai mic înseamnă durată mai mare de încărcare a aparatului. Amperajul mai mare nu afectează pentru că dispozitivul și-l limitează automat la cât are nevoie.

Mai mult, în 2007, Nokia, Samsung, Motorola, Sony Ericsson și LG au căzut de comun acord ca încărcătoarele lor să fie interschimbabile. Din 2009 și UE a preluat ideea și obligă producătorii să folosească același standard de încărcare.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

85 comentarii la “Poți folosi orice încărcător micro USB pentru un telefon / tabletă ?

  1. Alice

    Stiam ca e ok sa folosesti incarcatorul de la tableta pentru telefon si invers, dar nu am sapat niciodata mai adanc. Multumesc 😀

    Reply
    1. revo Post author

      Eu sunt om al muncii, dau cu sapa bine 😀

    2. Elena

      Am un s3 si incarcatorul original nu mai merge.Pot sa folosesc un incarcator samsung de camera foto?

  2. Bogdan

    Deci este vreo problema daca incarc un samsung ce are incarcator original de 5V–700mA cu altul de LG care are 5,1V–700mA?

    Reply
    1. revo Post author

      Absolut nicio problema. Oricum niciun acumulator nu are voltaj fix, exista o toleranta.

    2. Bogdan

      intreb ca mi sa stricat bateria, este umflata si am dus la garantie si acolo m-au intrebat aia dc am folosit alt incarcator, dar eu am ajuns sa incarc pana la 2-3 ori pe zi bateria si nu complet de fiecare data, cu serviciul care nu aveam ce face am consumat mult bateria pe jocuri si aplicatii..

    3. revo Post author

      Nu ar trebui să aibă probleme. Cei de la garanție oricum vor întreba asta, le-a intrat în reflex. Dacă tot e în garanție, încarc-o și p-asta cu celălalt încărcător. Dacă nu se umflă înseamnă că nu e de la el.

    4. Bogdan

      am inteles, multumesc, oricum iese din garantie in cateva luni si aveam de gand sa vadn telefonul , si chiar dc nu o schimba oto dau telefonul, ca bateria respectiva merge perfect pana pe la 50 % de abia atunci face probleme…sa si bata capul altcineva.

  3. Mihai N.

    La tableta mea n8020 smsung , dupa un update la android , incarcatorul usb din masina, care ofera pana la 2A, nu mai incarca si arata un X la baterie. Cel din casa incarca cu acelasi cablu.
    Am tot cautat si tin sa cred ca Samsung a bagat un tric in soft care vede orice usb incarcator, altul decat cel original, ca si incopatibil. Au schimbat citirea pinului 3 si 4 din mufa usb !!!!!
    Cineva deja vinde un asa adaptor pe net !!! Acesta “cred” ca pune pinul 3si 4 in scurt. Si I uite, tableta incarca din nou bateria. Nu imi vine sa cred daca nu pateam asa ceva.
    Sper sa fie cineva sa fi trecut prin asa ceva.
    Incarcatorul meu usb este de la hama 2A, am cumparat original Samsung, tot 2A, si functioneaza.

    Reply
    1. revo Post author

      Pai stai un pic, daca au schimbat pinii intre ei, nu ar trebui sa mearga cablul de la masina la adaptorul din casa. Ai incercat sa incarci si altceva cu incarcatorul ala din masina? Poate e stricat.

    2. Mihai

      Mai intai scuze , am scris ceva gresit, este vorba de pinii 2 si 3. Deci NU 3 si 4…scuze.
      Nu au schimbat fizic pinii intre ei, ci ceea ce citeste softul care trage curent si incarca bateria.
      Pe pinii 2 si 3 vine curent de max 500mA. Daca vom face o punte pe cablul de incarcare cu o REZISTENTA !!!!!, deci nu ii scurt-circuitam, softul de incarcare interpreteaza acesta ca si un incarcator de casa, care de obicei are peste 750mA. Samsung a suparat destula lume care sa prins. Si eu tind sa folosesc incarcatore originale, dar acel usb incarcator de masina , este sa de plat , incat nu-l mai scoteam afara , si puteam sa inchid scrumiera masiniii- unde este si locul respectiv- fara sa mai scot adaptorul.

    3. Raul

      Si mie imi arata la fel la o tableta Samsung Galaxy Tab 10.1…am ramas doar cu cablul USB al tabletei si l am bagat in alt incarcator de la alta tableta care are 5v-2A si imi arata un X la baterie si nu incarca,ce sa i fac?

  4. Cosmin

    am o tableta ,imi accepta incarcatorul si nu vrea sa incarce scrie pe ea connected but not charging

    Reply
  5. marius

    Salut. Am un galaxy mini 2 cu amperajul bateriei de 1300 mAh, as putea sa il incarc cu un incarcator de 2000 mAh? Sau potrivit ar fi unul de 1000 mAh sau 1200 mAh care este ac-10e de la nokia!? Stima

    Reply
    1. revo Post author

      Salut, mai bine îl folosești pe cel de 2000 mAh.

    2. marius

      Intreb asta pentru ca incarcatorul de 2000 mAh care este pentru s3 si s4 nu are la compatibilitati si s2 care are un amperaj al bateriei de 1650 mAh. Intrebarea corecta este; se poate folosii cu incarcator cu un amperaj mai mare decat cel al bateriei, nu afectecteaza in nici un fel?

    3. revo Post author

      Exact asta scrie și în articol. Este recomandat să-l folosești pe cel cu amperaj mai mare.

  6. Pingback: revoblog.ro | Ați cumpăra un stand de încărcare wireless pentru smartphone?

  7. Paulik

    salut…am un samsung galaxy S3 si in masina un cablu usb de la un Nokia lumia 610…vreau sa stiu daca este ok sa-l incarc in masina…multumesc anticipat!

    Reply
  8. poco

    daca nu-ti pasa de “sanatatea” acumulatorului poti s-o-ncarci cu orice porcarie.daca vrei sa te tina ceva mai mult
    acumulatorul,este recomandat sa-l incarci cu un adaptor aprox.=0,5 C din capacitatea bateriei .ideea ca gadgetul isi ia cat ii trebe’ este un mit…dovada fiind durata mult diferita de incarcare,de la un adaptor de 0,5 la 1A de ex.de obicei acumulatorii se incarca prin impulsuri si inghit tot ce poate oferii un incarcator.mai cercetati, daca nu credeti.

    Reply
    1. revo Post author

      0,5 C? Coulombi?! Da, durata e mai mare dacă folosești un încărcător mai mic. Dar dacă folosești un încarcător mai mare nu se încarcă mai repede față de cel original. Nu ți se pare că asta susține teoria articolului?
      Uite niște link-uri de pe unde am mai cercetat:

      1) http://en.wikipedia.org/wiki/Phone_charger
      2) http://en.wikipedia.org/wiki/Lithium-ion_battery
      3) http://lifehacker.com/pay-attention-to-charger-amperage-to-juice-up-your-gadg-1492446246
      4) http://lifehacker.com/does-it-matter-which-charger-i-use-922783980

      Şi ar mai fi o regulă a fizicii: I (curent, mAH) = U (voltaj, V) / R (rezistență). Dacă voltajul rămâne constant (5V), singurul lucru care determină “cantitatea” de curent este sarcina (rezistența – telefonul). Şi cum rezistența este constantă, își va trage din încărcător cât curent (mAh) are nevoie.

      Acum spune-ne și tu unde ai cercetat.

  9. Imamco

    Bravo Revo! Excelent raspunsul tau din 21.08.2014. Concis si la obiect!

    Reply
  10. marian.n

    Revo,am o intrebare.Se poate sa incarc o tableta kindle fire cu un incarcator de la ifon

    Reply
  11. Eduard Nedelcu

    Salut 🙂 Eu am un telefon Cynus F4 🙂 si am o problema primu incarcator de la telefon a mers 5-6 luni apoi sa stricat 🙁 Dupa am lu-at alt incarcator de la un prieten incarcatoru este de la un Nokia a mers dar acu nu mai mi se incarca telefonu imi arata la baterie ca se incarca dar.nu se incarca mai rau scade 🙁 spune te rog ce sa fac

    Reply
    1. revo Post author

      E posibil ca telefonul să fie cu problemă. Ai încercat să-l pornești și cu altă baterie să vezi dacă merge?

  12. Madeline

    hei 🙂 am un samsung galaxy s4 si mi.am uitat incarcatorul la o prietena si nu il pot recupera pana luni..am insa un incarcator de alcatel acasa si se incarca telefonul..ar putea cauza probleme folosirea lui? 🙂

    Reply
  13. eu

    Buna,
    Din ce am inteles eu din articol, nu are fi nici o problema daca imi incarc tableta cu incarcatorul de la telefon , nu?

    Reply
  14. Adi

    Salut, am o intrebare, am un telefon Samsung Galaxy Pocket(S5300) care are baterie de 3.7V-1200mAh si un incarcator pentru Nokia Lumia 530 care are are 1430mAh. Are ceva? Intreb pentru ca ,prietena mea(cea care a detinut telefonul), de ceva timp a incarcat telefonul cu un incarcator care avea amperajul mai mare si intr-un final i s-a umflat bateria(desi putea sa se fi uzat bateria ca telefonul avea 2 deja cand I s-a umflat bateria si nici nu mai tinea aproape deloc) si sunt in dubii oleaca daca sa mai stau sa cumpar incarcator(sau sa caut la cineva).

    Reply
    1. Adi

      Scuze am vrut sa scriu avea 2 ani in fraza “ca telefonul avea 2 deja “

    2. revo Post author

      Salut, îți pot spune că eu de vreo 3 ani nu mai țin cont de amperaje. Pur și simplu conectez telefonul sau tableta la primul cablu USB pe care-l găsesc. Şi încă n-am pățit nimic la niciun device.

    3. Adi

      Mersi frumos, mai ales pentru raspunsul rapid. O seara buna.

  15. sergiu

    eu am o tableta motorola xoom 2 de 10.1 inch si aseara am incarcat-o cu incarcatoru de la samsung s4 active si acum cu incarcatoru ei numai trece de 60% de 7 ore:(ce ar putea sa aibe?

    Reply
    1. revo Post author

      La Xoom 2 văd că este un caz dubios. Încărcătorul ei merge cu 12V, nu cu 5V așa cum este la majoritatea telefoanelor. Scoate-o de la încărcat, lasă bateria să moară complet și apoi încearcă din nou cu încărcătorul ei original.

  16. Paul Ionut

    salut, atentie la incarcatoare, faza, cum ca telefonul isi ia cat ii trebuie lui e un mit, dovada e si timpul de incarcare, daca folositi incarcatoate mai puternice decat cele recomandate de producator reduceti drastic durata de viata a bateriei… nu degeaba producatorii scriu in manualul de utilizare sa folositi numai incaracoare si acumulatori originali si de acelasi tip!!!!!!

    Reply
  17. sergiu

    Am facut asa cum ai spus cu xoom 2 si vad ca si-a dat drumu ma gandeam ca e cazu sa vina randu altei tablete

    Reply
  18. dinu

    salutare!fiind in cautarea problemei de incarcare al unui alview p5 mini am ajuns pe acest blog.da! ai dreptate. poti incarca cu orice, ce scoate 5-5,1v/0,3-2000 mA,atatadoar timpul incarcarii dureaza mai mult sau mai putin in functie de amperaj.al meu pus la incarcat cu diferite cabluri si incarcatoare arata ca incarca dar, de fapt se descarca.am scos bateria am verificat cu voltmetrul si am pus-o la incarcat pe direct cu incarcator de 5v/1A si am supravegheat indeaproape.incarca bine si mai repede ca pe tel.cind a ajuns la 4300-4400 mV s-a intrerupt incarcarea.deci circuitul de incarcare al bateriei lucreaza bine deci e smart.am resetat telefonul si tot asa face.adica nu incarca.l-am pus acum pe usb la laptop si arata ca incarca a ajuns deja dela 28%la 51%de cand am intrat pe blog.deci pe laptop incarca bine si nu mergea.am un cablu care pe incarcator nu mergea dar pe pc merge.cu acel cablu incarc alt telefon android.cum pot pune un printscreen de la battery monitor?sa fie de vina telefonul.

    Reply
    1. Revo Post author

      Printscreen la ANdroid se poate face apăsând simultan butonul de volum și pe cel central sau de power, în funcție de telefon.

  19. dinu

    ha,ha,ha!scuze.salutare!adevarul e, ca nu toti stiu sa faca un screenshot si multe alte.stiam cum se face printscreen.eu intrebam cum sa-l pun pe blog de pe telefon poate are careva vreo idee daca vede graficele.de ce naiba arata consumul pe telefon inactiv 45% si chiar55%?

    Reply
  20. iozefina

    buna am tableta utok si pot sa incarc cu altul incarcator?

    Reply
  21. Ella

    Buna! Am avut in trecut un tel samsung galaxy mini pe care il incarcam cu un incarcator, tot de samsung, dar pt S3 cu amperaj mai mare si in final, acumulatorul tel meu ajunsese sa se descarce frt repede. Asta e un fel de SOS comment fiindca acum tastez de pe un tel LG G2 Mini cu acumulator de 2440mAh si folosesc pt el, acelasi incarcator de samsung S3 care imi facu pocinogul la samsungul meu Galaxy Mini. LG-ul va avea aceeasi soarta? 🙁 Multumesc de luminare.

    Reply
    1. Revo Post author

      În general durata medie de viață a unui acumulator este de 18 luni. După asta se întâmplă ce spui tu, ajunge să se descarge foarte repede. Eu mai degrabă aș pune asta pe seama uzurii în timp a acumulatorului. Eu nu mai țin cont ce încărcător folosesc de vreo 2 ani.

  22. andreea

    Tableta mea nu merge si am incercat alte incarcatoare cu ar fii nokia samsung si olviuv .trebuie sa imi cumpar alt incarcator ????

    Reply
  23. Cristescuneamt Adrian

    Cautam o explicatie la cum a fost posibil sa se “umfle” acumulatorul unui S3 stiind ca nu am folosit decat incarcatoare “brend”.Din ante’comentarii am mai gasit un caz.
    Sper sa nu deranjez dar cam asa sta istoria mea:
    Foloseam ocazional (la servici) un Hama quick charger de 1000mAh insa nu in standby,ci cum se spune din mers,de unde se pare ca virgula curentul ajuns la bornele bateriei era peste limita suportata,tinand cont ca acest curent se regleaza,in cazul acestor alimentatoare in comutatie,in functie de sarcina,aveam una baterie aproape descarcata + consumul dat de dispozitiv la care termenul de quick “ascunde”din start un curent ceva mai ridicat tocmai pentru a facilita incarcarea rapida.Cam la jumatate de an am constatat ca nu mai statea capacul din spate (ma gandesc ca puteam pati ca chinezoaica aia,sa-mi explodeze telefonu in cap).
    Concluzia:
    1-Compatibil este mai degraba optional decat recomandat.
    iar;
    2-Daca folosesti un dispozitiv cu bateria descarcata (sub 10/15%) si cu un alimentator puternic cuplat ai sanse te trzesti cu surprize.
    Just my opinion!

    Reply
    1. Revo Post author

      Bun comentariu, mulțumesc pentru contribuție. Însă este și o discuție un pic diferită. Deși aș recomanda folosirea oricărui încărcător compatibil, n-aș recomanda folosirea telefonului în timp ce stă la încărcat, chiar dacă este conectat la încărcătorul original. Am și eu câteva cunoștințe cărora li s-a umflat bateria pentru că se jucau cu el în priză. Dar nu m-am gândit să fac legătura cu cei care spun aici în comentarii că li s-a umflat bateria.

  24. buna AM LUAT O TABLETA UTOK MISA ARS CABLU DE USB POT SA INCARC TABLETA CU ALTUL INCARCATOR?

    buna daca am tableta utok pot sa incarc cu altul cablu de usb ? daca ceva daca incarc

    Reply
    1. Alex

      Salut am o tableta Vonino Otis care i sa stricat incarcatorul si acum folosesc unul de Samsund Galaxy Trend , problema e ca de la un timp nu mai incarca complet , ajunge pana la 50 dupa care scade pana la 0 , eu ma joc foarte mult cu tableta la incarcat chiar daca este 100 , asta este motivul pentru care nu mai incarca?

  25. mihai

    salut,

    am cumparat un incarcator de 1A si l-am folosit sa incarc tableta. cand am scos firul din tableta a bubuit incarcatorul. tableta nu a pornit decat din a treia sau a patra incercare. a mers pana s-a descarcat si nu mai vrea sa se incarce.
    tipul care mi l-a vandut zice ca ma fac vinovat de faptul ca am suprasolicitat incarcatorul. cred ca se inseala.
    in alta ordine de idei, sper sa o scot la capat cu tableta la garantie. poate o sa zica si aia ca sunt de vina ca n-am incarcat tableta la incarcatorul original (care s-a stricat si a ajuns la gunoi).

    cele bune!
    mihai

    Reply
  26. Danny Cristian Zamfir

    Salut,
    Am cumpărat recent un Lenovo a5000 și se încălzește tare când sta la încărcat, încarc cu încărcătorul primit la pachet
    Model incarcator:C-P36
    Input:100-240V,50/60Hz 0.5A
    Output:5.2V 2.0V
    Model baterie:BL234
    Nominal voltage:3.8V
    Limit Change voltage:4.35V
    Sa încarc tottot cu el?

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, e normal. Mai toate telefoanele se încălzesc la încărcare.

  27. ANDA LAVINIA

    am o problema tableta nu mai incara nici cum ce sa fac?
    ajutatima va rog

    Reply
  28. Radu

    Salut,
    Intrebare: am un incarcator care scoate 2Ah si cateva cabluri de la diferite telefoane. Instalat pe un S4 aplicatia “Ampere” si verificat cablurile; primul scoate 300 mAh, al 2-lea 750 mAh iar ultimul afiseaza 1200 mAh.
    Cu ce difera fizic cablul, in conditiile in care este atasat la USB aceluias incarcator?

    Merci

    Reply
  29. danut

    Ma puteti ajuta si pe mine va rog mi sa stricat usb de la incarcarul tabletei si am cumparat altul dar nu se incarca tableta spune ca incarca dar ramane acelasi procent si cand scot incarcator scade si mai tare ce sa fac

    Reply
  30. danut

    Nu cred ca e strica bateria ca am incarcato o data cu incarcaror sorami si sa incarcat

    Reply
  31. danut

    Am cumparat 3 usb si nu vrea sa incarce dar daca pun un incarcator de la vrun prieten incarca

    Reply
  32. danut

    Domnule ar putea fii din cauza aperajuli oare usb toate au acelasi amperaj

    Reply
    1. Revo Post author

      Amperajul diferă de la încărcător la încărcător. Dacă este prea mic, e posibil să nu încarce sau să încarce în foarte mult timp. Ce încerc eu să spun în articol este că trebuie unul cu amperaj cât mai mare. 2 Ah de exemplu.

  33. danut

    Am imprumutat un usb de la un prieten si mia incarcat bateria 100% bateria

    Reply
  34. danut

    Am o intrebare sati adresez acum imi incarc tableta100% si nu stiu de ce de la 40% si nu stiu de ce se descarca asa repede si am o tablea cosmote tab 8 cam cat ar trebui sai tina bateria

    Reply
  35. Madalin

    salut ,am un galaxy s5 si incarcatorul nu face tot timpul contact asa ca incarc folosind un incarcator de allview ,pot aparea probleme ?? 🙂

    Reply
  36. florica

    sal am un incarcator de reteaoriginal de de samsung s4 dar cablu usb nu este original si imi incarca tel samsung s4 in 4 ore , am schimbat cablul usb cu unul original si acum sunt multumit , incarca in 2 ore jumate. de ce oare? care e explicatia?

    Reply
    1. Revo Post author

      Calitatea proastă a cablui celălalt. Probabil are rezistență mai mare.

  37. Manuela

    Salut, as putea folosi un incarcator de samsung pe post de adaptor alimentare la un convertor HDMI-RCA?

    Reply
  38. dan

    Am o tableta tab s 2 si nu o pot incarca in masina . Folosesc cablul original si un port usb de 2400 amh original

    Reply
    1. Revo Post author

      Eu cred că nu îți intră bine port-ul USB în priza de la bricheta mașinii. Are vreun led care să se aprindă atunci când face contact?

  39. Stefan Banu

    sal, am niste specificatii pe incarcatorul meu de Asus zenfone 2:

    input: 100-240V ~ 50/60Hz 0.5 A
    output: 5V==2A or 9V==2A

    imi poti explica te rog ce inseamna aceste specificatii si cand se aplica?cand este folosit input si cand output?

    Multumesc

    Reply
    1. Revo Post author

      Salut, input nu prea te interesează. Este “curentul” care intră din priză în încărcător. Output este relevant pentru încărcare. Încărcătorul are funcția de încărcare rapidă și din acastă cauză la început livrează către telefon la 9V, iar după aceea scade voltajul la 5V.

  40. Varadi cristina

    Buna.Nu mai stiu ce sa ma fac 🙂 am un samsung s 5 in primele zile incarcam cu un cablu usb si dura cam o noapte sa incarce 100% si nu tine nici o zi.am fost plecata putin am incarcat cu un incarcator nu stiu cat amperaj avea dar am fost multumita.incarca repede si ma tinea pana la 12 noaptea ce terminam vorbitul cu sotul meu care e plecat.acuma nu stiu cum sa fac sa gasesc un ancarcator sa fiu la fel de multumita.pe parcurs am mai imprumutat 2 adaptoare sa vad difdreta si tot la fel de putin tinea.as vrea o parere ce adaptor sa iau.multumesc

    Reply
  41. Loghin Doru Constantin

    Mi se pare corect ca,daca incarcatorul de la un telefon se potriveste si la tableta, sa nu incarci ce este descarcata (tableta sau telefonul). Se poate incarca indiferent de felul incarcatorului sau de firma telefonului sau tabletei ( de exemplu, eu incarc cu incarcator de Samsung un telefon Alcatel Pixi 3 si o tableta Vonino onix). Nu vad care ar fi problema, atata timp cat incarcatorul se potriveste la ambele !!!! Pentru fiecare model, incarcatorul ei ? O porcarie….

    Reply
  42. mir

    Se poate folosi un incarcator de 5v la o tableta de 9v?E de “10 ore la incarcat si tot nu se deschide,multumesc

    Reply
  43. Bogdan

    Referitor la articol, da , intradevar se poate folosi si un incarcator cu un amperaj de iesire mai mic decat amperajul de lucru al bateriei, si da, o va incarca mult mai greu, dar mai exista si partea de distrugere a incarcatorului din cauza ca bateria incearca sa suga de la incarcator mai mult curent decat poate da el, si asa componentele se incazesc mult mai tare,in final, in cazul cel mai bun, duce la o distrugere a incarcatorului, si cel mai rau duce la variatii de tensiuni , asta oricum nu afecteaza telefonul, el are un stabilizator de tensiune de 4,2 deci poti baga si 5.5 V la intrare, dar partea cu amperajul , eu zic ca e mai folositor sa iti cumperi un incarcator macar apropiat de amperajul bateriei, daca nu mai mare,corecteaza-ma daca gresesc.

    Reply
  44. dan

    Modifica acolo unde scrie 0.5mA si pune 0.5A. Nu cred ca se poate face o incarcare cu 500 microamperi.

    Reply
  45. Sebastian

    Se poate folosi pentru încărcare la o tabletă ODYS (THOR10_PLUS_3G) un încărcător de telefon Samsung E1200?

    Reply
  46. Denis

    Am folosit timp de 2 ani incarcatorul original al unui J3 2016, incarcatorul inca functioneaza dar incarca greu… Ieri mi-am pus telefonul la incarcat la un alt incarcator (cablu la 6 lei) si un incarcator fast charger made in china (cred ca e fake) si ce sa vezi, incarca rapid. Cred ca o sa renunt la incarcatorul original.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: