Ați cumpăra un stand de încărcare wireless pentru smartphone?

By | January 24, 2014

ADATA, producătorul de memorii și stick-uri USB a lansat ieri o serie de standuri de încărcare wireless pentru smartphone-uri. Dispozitivul se numește Elite CE700 și printre telefoanele cu care este compatibil se numără Nokia 925, 1020;  Nexus 4,5; Samsung Note II, III, S3, S4; LG Optimus II și G2. Prețul este de aproximativ 50$.

Principiul de funcționare pentru încărcarea inductivă este următorul: În interiorul standului este o bobină, în interiorul telefonului este altă bobină și atunci când sunt alăturate acestea formează un transformator. Energia se transferă prin câmp electromagnetic. Bateria telefonului nu se deteriorează, pentru că acesta decide cât amperaj să tragă. Nu standul încarcă forțat.

Principalul avantaj al acestui tip de încărcare este că te scutește de fire și poate fi folosit pentru mai multe dispozitive. Modelul de la ADATA își poate modifica unghiul sub care ține telefonul, deci hai să zicem că ai putea să vezi și un film. Din păcate, dimensiunea nu îl recomandă drept un înlocuitor complet pentru încărcătorul clasic, ci mai degrabă ceva complementar. Iar în cazul de față, 1 A ca output mi se pare puțin, mai ales pentru un telefon ca Note 3, care are încărcător de 2 A. Deci încărcarea va dura ceva.

wireless_charging

Așadar, dacă aș cumpăra un astfel de dispozitiv, l-aș cumpăra mai mult pentru că îmi place principiul de funcționare. Şi pentru faptul că poate fi folosit și ca holder. Voi?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

9 comentarii la “Ați cumpăra un stand de încărcare wireless pentru smartphone?

  1. b.

    am un suport d-asta (arata asa: http://tinyurl.com/ngwkxzv ). E destul de simpatic, insa e ceva mai lent decat un incarcator normal, deci atunci cand ma grabesc tot cu fir direct il incarc. Cel mai misto loc de folosit (pentru un astfel de incarcator) l-am vazut ieri pe reddit (http://tinyurl.com/wireless-charger-car), unde un tip si-a montat in masina un astfel de incarcator (conectat permanent la portul de 12V — grija cu asta, sa nu descarce bateria masinii cand nu ai cheia in contact!). Cred ca e cel mai bun use-case pentru un astfel de incarcator 🙂

    Reply
    1. revo Post author

      Doar că mie mi-ar trebui telefon mai mic sau mașină mai mare 😀

    1. revo Post author

      O știu, e tare, îi zice fatboy. Şi mai au încă 2-3 modele. Dar niciunul nu îi permite mobilului să stea în picioare.

  2. Alex Dumitru

    Acum am vazut ca se si ridica, sa stea telefonul vertical. In cazul asta chiar ma gandesc sa-mi cumpar. Altfel nu as fi vrut pentru ca folosesc un dock ca sa vad tot timpul ce primesc pe telefon.

    Reply
    1. revo Post author

      Încă nu știu unde se poate găsi, dar te anunț când aflu 🙂

    2. Alex mihai

      Am si eu o intrebare. Ptr un incarcator wireless care merge numai conectat la priza cu incarcator de minim 2A…se poate folosi orice cablu usb? Ptr note 3 incarcatorul are 2A dar mufa este usb3, iar portul de incarcare al standului este micro. Orice cablu poate fi conectat sau au si ele anumite specificatii?

    3. revo Post author

      Încărcătorul wireless nu are cabluri. Încărcarea se face inductiv, am scris mai sus cum. Cred că tu te referi la power bank. În cazul ăsta, poate fi conectat orice cablu (chiar dacă e USB 2.0 sau 3.0). Şi eu am un Note 3 și nu am probleme.

Spune-ți și tu părerea: