O problemă pe Android: am două conturi de Gmail dar vreau să afișez în agendă contactele doar de pe unul

By | March 13, 2024

Iată o problemă care-mi dă bătăi de cap pe Android. Să zicem că vreau să adaug un al doilea cont de Gmail pe telefon, cum ar fi contul de la muncă. De fapt adevăratul motiv pentru care vreau să fac asta este că vreau să pot accesa oricând fișierele de pe Google Drive de la muncă (fără să stau să le dau share manual).

Pe ambele conturi am numere de telefon salvate. Pe cel personal sunt salvate de mine. Pe cel de la muncă, au mai salvat și alții de-a lungul timpului contacte în toate modurile posibile. Cu majuscule, cu steluțe, cu pătrățele, fără nicio regulă de scriere. Plus că sunt și anumite contacte pe care le am salvate și pe contul personal și sunt salvate și pe cel de muncă, dar cu alt nume.

Să vedeți ce amuzant este în WhatsApp, când eu vreau să scriu ceva cuiva pe care-l știu cum îl am salvat la mine în telefon, iar aplicația de WhatsApp a decis să redenumească acel contact cu numele salvat pe contul de business…

Aparent vreau ceva simplu. Vreau ca în agenda telefonului (în aplicația de Contacts), să apară doar numerele de telefon salvate de mine pe contul meu de Google. Pe Samsung S23.

Și ce credeți, se poate?

Până acum eu nu am reușit să fac asta.

În aplicația de Contacts am doar opțiunea de a face merge de contacte, dar nu vreau să fac asta, pentru că n-am ce face cu contactele de business.

Altă opțiune ar fi să opresc sincronizarea de contacte pentru cel de-al doilea cont, însă nu este de ajutor, că deja le-a descărcat pe telefon.

Efectiv nu-mi vine să cred că în anul 2024, Google și Samsung nu au o soluție pentru acest scenariu aparent banal și comun.

Sau îmi scapă mie ceva?!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “O problemă pe Android: am două conturi de Gmail dar vreau să afișez în agendă contactele doar de pe unul

  1. Sorin

    In varianta desktop de contacts (contacts.google.com) ai optiune de Hide Contact (eu nu am gasit-o pe telefon)
    Poti in continuare sa le vezi in telefon daca dai pe All Contacts, dar in view-ul implicit nu mai apar
    Nu stiu ce implicatii are asta in gmail, drive sau in alte aplicatii google, ca nu folosesc.

    Reply
  2. Tudor Wolff

    E foarte simplu.
    Selectezi ca sursa de contacte doar prima adresa de mail.
    Foarte simplu!

    Reply
  3. Florian

    Pe Samsung: te duci pe Contats–>trei liniute din stanga sus si selectezi contactele de afisat.

    Reply
    1. Revo Post author

      Ai o bere din partea mea! Ajunsesem și eu în acel meniu de mai multe ori, dar am mereu am apăsat pe butonul de setări, pe cel de “Manage Contacts” și pe butonul de “Groups”. Nu m-am gândit niciodată că și butonul de “All Contacts” poate fi apăsat. Mersi! O să actualizez articolul și o să pun printscreen, poate ajută și pe altcineva.

    2. Revo Post author

      Update: Se pare însă că asta rezolvă problema de afișare doar în aplicația “Contacts”. În aplicația de “Phone” pe care o folosesc de fapt întotdeauna în loc de cea de “Contacts” nu găsesc opțiunea de a nu arăta decât un singur set de contacte 🙁

    3. Florian

      Pare sa ai dreptate, nu mi-am pus problema sa verific si in aplicatia Phone. Eu folosesc ambele aplicatii: phone cand apelez recente sau tastez direct numarul si contacts, cand caut un contact. Merge chiar foarte misto. Am chiar si un e-sim (numarul de serviciu) si telefonul a stiut sa aloce contactele de pe contul de serviciu sa fie apelate doar de pe numarul asta.

    4. Revo Post author

      Tehnic vorbind, tu mi-ai răspuns 100% corect la problema mea, că eu ziceam că în “contacts” nu vreau să le văd decât pe cele de pe un cont. Dar eu nu vreau să le văd nici în Contacts nici în Phone, deci eu nu am enunțat bine problema.
      Eu mereu folosesc doar Phone pentru a apela, fie că sunt recente fie că sunt din agendă. Și atunci când intru în aplicația “Phone”, apoi pe tab-ul “Contacts” și dau căutare după un nume … îmi arată 3 rezultate din agenda mea personală și alte 15 din agenda de la muncă, ceea ce este enervant, că trebuie să navighez prin mai multe rezultate.

Spune-ți și tu părerea: