Proiectul prin care Poșta Română vrea să lanseze lockere e deja mort

By | June 9, 2022

Am văzut zilele trecute o știre despre proiectul Poștei Române, prin care vrea să instaleze “easybox”-uri în diverse oficii poștale. Vor să instaleze 70 până la sfârșitul anului și 3000 în total … cândva.

Nici nu știu ce să zic. Pe de-o parte nu pot să nu mă bucur că Poșta Română încearcă ceva, pe de altă parte … am văzut cum e implementat.

Ideea este că eMAG nu a fost primul cu ideea de easybox. Existau astfel de lockere deja de la DPD și Fan Courier (dacă nu mă înșel) și erau preluate după modelul curierelor de afară sau de la Amazon Locker. Și cu toate astea, doar eMAG a avut succes cu proiectul. Oare de ce?

Păi în primul rând pentru că au venit cu multe deodată. Prima dată au instalat vreo 40, în al doilea an aveau deja 300. Acum au aproape 3.000. Poșta Română vine cu 70 … ca să … ce?

În al doilea rând, eMAG mai are un avantaj. Practic serviciile lor sunt diametral opuse față de cele ale poștei. Serviciile lor funcționează, sunt simple și rapide. Te duci cu codul QR la easybox, l-ai scanat, ai luat pachetul, ai plecat. La fel și în cazul returului. Completezi în aplicație, primești cod QR, deschizi easybox-ul cu el, ai băgat pachetul și ai plecat.

Ce idee are Poșta Română?

SĂ COMPLETEZI ADRESA LA GHIȘEUL DIGITAL! Da fratele meu, nu mi-a venit să cred. În loc să completezi toate detaliile direct de acasă, scriind adresa pe tastatura laptopului sau pe telefon, ei vor să te duci și să scrii adresa apăsând cu degetul pe touch-screen leneș al ghișeului. Și acum imaginează-ți că vrei să trimiți un colet și nimerești în spatele cuiva care tastează adresa literă cu literă. Yup. Great success!

Altă idee genială?!

Să poți plăti și facturi la ghișeul digital. Cu 2.5 lei comision. Pentru că de ce nu. De ce să nu facă și o ciorbă ghișeul ăla, dacă tot e acolo, nu? Că asta vrei să faci de fapt la Poștă. Nu să rezolvi repede probleme cu plicuri și colete, ci să plătești facturi la ENEL și să cumperi caiete, coperți de caiete, pixuri, brichete, insigne, chibrituri, alifie chinezească și ce mai vând ei pe acolo. De acum încolo, în loc să aștepți la ghișeu, o să aștepți la ghișeul digital!

Încă o chestie mișto?

Ghișeul digital prezentat presei era într-un oficiu poștal. Ce e mișto la easybox? Că poți să ridici coletul oricând, la orice oră. Ce program are poșta? Exact, nu non stop.

În rest, bănuiesc că imprimantele tot matriciale sunt, că am văzut că-i o telenovelă cu licitația pentru alte imprimante. Iar coletele externe tot vreo două săptămâni stau în procesare de când intră în țară și până le sortează Poșta Română. Dar hei, avem ghișeu digital!!!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Proiectul prin care Poșta Română vrea să lanseze lockere e deja mort

  1. Dan

    Din ciclul formularul digital se completează cu pixul albastrul și se depune la ghișeul de la etajul 2.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: