Regatul meu pentru o aplicație decentă de notițe pe Android!

By | January 27, 2021

Notele de pe telefon sunt foarte importante pentru mine. Sunt liste cu lucrurile zilnice pe care trebuie să le fac, idei care se transformă în articole, observații de la diverse întâlniri, liste cu chestii pe care trebuie să le pun în bagaj când plec cu avionul șamd. Eu folosesc aplicațiile de notițe ca pe o agendă care îmi oferă luxul de a putea da mereu search.

Așadar în principiu încerc să folosesc o aplicație de notițe pentru telefon, care să push-uiască notele undeva în cloud, să le pot accesa din orice browser.

La început foloseam doar Evernote…

Notițe, notebook-uri, search, widget genial pentru Android. Simplu și eficient.

Doar că în ultimul timp Evernote a început să mă calce pe nervi. Are tot felul de bug-uri. Mi se întâmplă să scriu într-o notă și să îmi sară cursorul random la un alt cuvânt, să îmi duplice anumite note cu totul șamd.

Ultima picătură?! Aveau un widget excelent pentru Android, pe care îl țineam pe unul dintre homescreen-uri. Îmi plăcea pentru că avea buton de quick note, buton de search printre note și îl puteai selecta să-ți afișeze ultimele note updatate. De la ultimul update acel widget nu mai există.

Am început să folosesc Keep pentru că Evernote nu se pricepe foarte bine să dea share la liste (mai ales cu iOS). Voiam să fac o listă shared pentru cumpărături și cu Evernote era cam greu. Din fericire Keep se pricepe la asta. Din nefericire, doar la asta.

Aplicația este în stilul multor aplicații marca Google: idei foarte bune, care nu sunt duse la capăt. Widget-ul nu poate fi setat să îți arate ultima notă editată, nu există buton de share șamd. Măcar am reușit să setez o listă de cumpărături pe care să o actualizez vocal.

Am încercat și cu OneNote, dar problema aici este Microsoft. Mi se pare că notele se încarcă prea greu pentru că Microsoft încearcă să facă din OneNote un fel de MiniWord. Până încarcă el notele, pierd eu ideea. Și mă deranjează că deschide un “Notebook” într-o pagină nouă pe desktop. Plus că durează o veșnicie să deschidă un Notebook.

Iar pe Android widgetul tot nu are buton de search 🙁

În concluzie, nu credeam că în anul 2021 nu este cineva care să facă o aplicație pentru un lucru atât de basic. Mai încercăm și în 2022.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Regatul meu pentru o aplicație decentă de notițe pe Android!

  1. Catalin

    O idee de încercat ar fi microsoft to-do.. Dar nu știu cum se folosește.

    Reply
    1. Fuzz

      Eu tot To Do folosesc, sync intre dispozitive, usor, widget. Merge.

Spune-ți și tu părerea: