Review Oppo Reno3 Pro 5G – pe urmele Huawei

By | June 26, 2020

După cum vă spuneam la lansare, de îndată ce apele au devenit tulburi pentru Huawei, au fost trei companii chinezești care s-au grăbit să profite de conjunctură. Una dintre ele este Oppo, despre al cărui Reno3 Pro 5G vom vorbi astăzi.

telefon oppo reno3 pro 5g

Oppo Reno3 Pro 5G este un telefon mid-range, care face rabat la câteva lucruri (vi le spun mai încolo), dar integrează și câteva tehnologii pe care în mod normal le regăsim la telefoane premium. L-am primit prin Orange Smartphone Tester, așa că hai să vorbim despre el.

Accesoriile din cutie sunt ok-ish…

Primul lucru care mi-a adus aminte de Huawei a fost prezența unei huse din silicon în cutie. Eu unul la telefoanele de la Huawei am văzut pentru prima dată așa ceva și mi se pare foarte utilă acea husă din pachet.

Trecând mai departe la celelalte accesorii, nu poți să nu remarci adaptorul de rețea, care este imens. Dacă înainte mi se părea mare adaptorul de la Mate 20 Pro, acum mă bucur că adaptorul de la Reno3 Pro îl face pe al meu să pară slim. Iată o comparație între adaptorul de la iPhone, Galaxy S7, Huawei și Oppo:

oppo reno3 pro 5g încărcător

Și cablul de încărcare este foarte gros și rigid. Pare genul cu care ai lega spoilerul de la mașină în caz că l-ai agățat de o bordură și s-a desprins.

Căștile sunt aceleași copy-paste-uri de la Huawei care au copiat de la iPhone, care mie nu-mi plac pentru că nu sunt de loc confortabile. De la cele de la Huawei mă dor loburile urechilor după 30 de minute de purtare, așa că recunosc că pe cele de la Oppo nici nu le-am mai băgat în ureche, pentru că mă aștept să fie la fel.

oppo reno3 pro 5g căști

Telefonul arată foarte bine

Nota 10 pentru design. Telefonul se simte premium. Față din sticlă (evident), spate din sticlă, cadru din aluminiu. Culoarea Starry Blue este absolut senzațională.

oppo reno3 pro 5g orange

Îmi place cum arată display-ul, cu senzorul de amprente integrat sub el, cu camera de selfie stil punch-hole și cu un decupaj foarte subțire pentru difuzor.

oppo reno3 pro 5g display

Pe spate camerele sunt poziționate în stil semafor, toate patru pe verticală. Sunt ieșite în afara carcasei, dar nu aș reproșa acest lucru pentru că în momentul de față asta este o limitare a tehnologiei, nu o chestie de design.

Camera foto a lui Oppo Reno3 Pro 5G face față în majoritatea condițiilor

De fapt, camerele foto, pentru că vorbim despre un sistem cu 4 camere: una ultra wide, cea normală, 2x zoom și 5x zoom.

oppo reno3 pro 5g cameră foto

Primul lucru pe care l-am observat a fost cât de repede poți schimba din interfață între camere. Focalizarea se face mult mai repede decât la P20 Pro-ul meu. Iar toate cele patru sunt camere dedicate, ceea ce înseamnă că la zoom 5x este o cameră specială (spre deosebire de P20 Pro care se bazează pe un sistem hibrid). Iată un test de zoom:

Sistemul de fotografiere detectează câteva scenarii și ajustează setările în funcție de acestea. Culorile sunt vii, vibrante. Mi se pare foarte bine calculată expunerea și temperatura de culoare. Pare să exagereze un pic mai mult roșu și verde, ca să fie eye candy. Pe lumină bună, camera este foarte bună. Am descoperit doar două situații în care camera foto își arată limitările. Contre-jour și în lumină slabă. În lumină slabă este cât de cât ok, mai bine decât la majoritatea telefoanelor și peste multe flagship-uri, însă nu la fel ca P20 Pro.

Dacă vreți să vedeți mai multe fotografii, toate cele din articolul cu Manasia și articolul de aici sunt făcute cu Oppo Reno3 Pro.

Display-ul este spectaculos

Display AMOLED de 6.5″ cu rată de refresh de 90 Hz și 500 de niți luminozitate. Ca să o spun mai pe înțelesul tuturor … băi … chiar este spectaculos. Nu știu dacă din cauza refresh rate-ului, nu știu dacă din cauza luminozității … dar atrage instant atenția când este deblocat. L-am setat pe auto și în interior nu cred că a trecut vreodată de 25% din slider.

Senzorul de amprente și face unlock funcționează bine

Senzorul de amprente de sub display și-a făcut treaba foarte bine și nu îmi aduc aminte vreun moment în care să fi dat rateu. La fel și face unlock. Cu excepția momentelor în care purtam mască sau ochelari de soare polarizați, deblocarea s-a făcut instant.

Interfață simplă și eficientă

O surpriză plăcută a fost interfața ColorOS 7 a celor de la Oppo. Fiind vorba de un telefon de la un producător chinez mă așteptam la ce este mai rău: floricele, hello kitty și bloatware. Chiar nu este cazul. M-am înțeles foarte bine cu ColorOS 7. Un singur lucru mi s-a părut contra-intuitiv: faptul că nu poți adăuga un home-screen nou decât spre dreapta. Dacă vrei să pui toate widget-urile și aplicațiile în partea stângă a celui principal, va trebui să le translatezi una câte una, ca în epoca medievală.

În rest, am avut în ColorOS 7 tot ceea ce am avut nevoie. Posibilitatea de a alege dimensiunea grid-ului de aplicații de pe homescreen, forma icoanelor pentru aplicații, dark mode integrat și cu widget-urile de la Google, app drawer. ColorOS nu este plin de bloatware și nici nu am simțit că lipsește ceva.

Și încă ceva: telefonul are un procesor Snapdragon 765G cu 8 nuclee, 12 GB de RAM și 256 GB spațiu de stocare. Nu l-am chinuit cu jocuri, dar nu am simțit niciun glitch cât timp l-am folosit.

Cât ține bateria la Oppo Reno3 Pro 5G?

Telefonul are o baterie foarte mare – 4025 mAh, iar unul dintre lucrurile pe care Oppo bate monedă este încărcarea proprietară (denumită VOOC). Telefonul se încarcă la fel de repede ca orice flagship de pe piață (aproximativ 1 oră), în condițiile în care are o baterie măricică. Partea nasoală este că nu se va încărca la fel de repede decât cu încărcătorul lor mare cât o zi de post.

Autonomia telefonului este una foarte ok, mai ales dacă luăm în calcul display-ul de 90Hz. Cu display-ul setat la 90 Hz, luminozitate auto, date pe timp de zi, uneori și wifi și fără dark mode telefonul are autonomie o zi și jumătate. Chiar și într-o zi de week-end, în care am făcut peste 100 de poze, telefonul a rezistat o zi și câteva minute. Iată câteva exemple de utilizare:

Probabil cu display-ul setat la 60 Hz și dark mode activat s-ar atinge o autonomie și mai bună.

Concluzie

Ca să rezum, Oppo Reno3 Pro este un telefon foarte bun. Arată bine, are display bun, are patru camere care în majoritatea situațiilor fac poze bune, interfața este simplistă, iar autonomia este bună. Și eu am fost surprins că mi-a plăcut, deși eram reticent în a-l testa. Singurele lucruri care-i lipsesc? Rezistența la apă și wireless charging.

Problema este că în momentul de față telefonul este 3.435,96 lei la Orange, mai scump decât Galaxy S10/S10+ și o idee mai ieftin decât un Galaxy S20 la ofertă. Motivul pentru care este așa de scump este modemul 5G. Doar că dacă nu ai un abonament 5G, nu știu de ce ai plăti acești bani în plus pentru un telefon 5G. Iar dacă ai un abonament 5G, probabil că vrei un flagship, nu un midrange premium. În fine, un lucru este clar. Dacă duceți dorul telefoanelor de la Huawei și nu vă este frică de chinezi, puteți lua în considerare un Oppo. Dacă vă gândiți la modelul Reno3 Pro, 5G, pândiți-l măcar când este la o reducere mai consistentă.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Review Oppo Reno3 Pro 5G – pe urmele Huawei

  1. SirNeo

    E prea devreme că sa investim în telefoane cu 5G. In Romania nici nu s-au vândut frecventele pt 5G iar deploymentul este slăbuț. Daca 2021-2022 era un an bun de upgradat telefonul la 5G acum datorită Covidelului cred că nu are rost sa ne gândim la telefon 5G

    Reply

Spune-ți și tu părerea: