Review: Tabletă Allview Viva H10 HD

By | September 9, 2014

UPDATE: Foarte mulți cititori reclamă în comentarii că tableta se strică foarte repede. Drept urmare, nu vă recomand s-o cumpărați.

Am primit tableta din titlu de la Allview și m-am jucat timp de mai bine de o săptămână cu ea. Este prima tabletă cu display de 10″ (10.1″ chiar) și cu funcție de apelare pe care am folosit-o mai des. Deci dacă ați folosit mai mult de două până acum, puteți să spuneți că aveți experiență mai multă decât mine.

Specificații:

Display: 10’1″ IPS LCD cu rezoluție 1280 x 800
Procesor: Quad Core Cortex-A7 la 1,3 GHz
Memorie: 8 GB internă + slot card + 1GB RAM
Cameră foto 3.2 MP + frontală
Conectivitate 3G – funcție de apelare
Android 4.4 KitKat
Baterie: 8000 mAh

Ambalare & accesorii

În afară de tabletă, în cutie mai găsim un încărcător destul de solid, cu mufă micro USB, un adaptor micro UBS la USB normal, un cablu USB lung, o licență pentru Bitdefender Mobile Security și un manual de utilizare foaarte stufos. La aspect, căștile mi se par o combinație între cele de la modelele vechi de iPhone și căștile de la Samsung.

allview_vivah10-15

Construcție & design

Primul lucru pe care-l remarci este că o singură mână nu este de ajuns pentru a ține tableta. Deși mi s-a părut foarte subțire, tableta este atât de grea încât să-i facă pe toți să exclame: “oho”. Tableta o văd mai mult pentru interior sau pentru drumuri lungi cu trenul/mașina. Nu este genul de dispozitiv cu care să te plimbi în mână pe stradă.

allview_vivah10-17

Spatele tabletei este din aluminiu polișat și arată foarte bine, chiar dacă atrage amprentele ca un magnet. Am apreciat faptul că tableta este foarte bine închegată, dintr-o bucată.

allview_vivah10-7

Pe una dintre laturile înguste ale tabletei găsim butonul de power, pe cele de volum, un buton în plus de back, mufa de alimentare și un slot pentru un card microSD. Pe partea diametral opusă nu se află decât mufa de căști și două grile care ascund difuzoarele. În final, pe una dintre laturile lungi găsim camera de 3.2 MP și slotul pentru SIM normal.

Nu am fost mulțumit de poziționarea difuzoarelor. Ar fi trebuit niște difuzoare și pe partea cealaltă. În modul landscape, sunetul se aude doar pe o parte a tabletei. Şi oricum, difuzoarele sunt plasate exact acolo unde ar trebui să ții mâna pe tabletă. Deci vei ajunge să le acoperi din greșeală de cele mai multe ori.

Interfață, display, cameră foto

De data aceasta Allview nu și-a mai băgat nasul pe sub capotă astfel că interfața tabletei este aproape identică cu cea clasică de Android. Lucru pe care îl salut. Tableta vine și cu softul de navigație Sygic preinstalat. Este un plus serios având în vedere că aplicația este una dintre cele mai bune de acest gen și costă 27€  împreună cu harta pentru Europa de Est. Doar că navigația o văd utilă mai mult pentru copilot. Dacă pui tableta asta în bordul mașinii îl acoperi pe tot.

Displayul este bun și luminos. Mi-a plăcut că este foarte aproape de suprafată, nu este ascuns sub 5 cm de plastic, cum se întâmplă la unele modele low cost. Touch-screen-ul răspunde foarte precis la comenzi. Nu am întâmpinat probleme în lumina soarelui. Ce bine i-ar fi stat cu o rezoluție mai mare de 1280 x 800.

Camera foto este acolo doar cu numele. Are un bleeding foarte mare și cred că ar trebui folosită doar ca ultimă soluție. Oricum, scopul acestui tip de tabletă este oricare altul în afară de a face poze.

În ceea ce privește funcția de apelare vocală, bănuiesc că v-ați prins că n-aveți cum să stați cu tableta la obraz, nu? Pentru asta există hands-free-ul.

Performanțe și autonomie

La capitolul performanță pot spune că nu are probleme cu jocurile pe care le mai frecventez din când în când. E amuzant rău să joci FIFA 14 pe un asemenea monstru. Zici că ții terenul de fotbal în mâini.

Cât despre autonomie … sunt impresionat ! La momentul la care scriu acest articol încă nu am încărcat tableta. A rezistat în stand by (fără date și Wifi activate) timp de 11 zile și încă mai avea 60% baterie. Ce să spun, mărimea vine și cu avantajele ei. Cred că cei 10″ sunt “capitonați” în întregime cu bateria de 8000 mAh. Acesta este punctul forte al tabletei dacă mă întrebați pe mine.

Trebuie să țineți cont însă că tableta se va comporta altfel cu datele activate. Nu cred veți obține 12 zile cu conecțiunea de date și wifi-ul în permanență pornite. Aș estima undeva pe la 7 zile cu wifi și ceva mai puțin cu 3G-ul pornit. Ultimul screenshot este făcut după ce am mărit la maxim luminozitatea displayului și după ce am lăsat wifi-ul în pernanență pornit. A rezistat ceva mai mult de 36 ore. Ah, și durează foarte mult încărcarea tabletei.

Concluzie

Allview Viva H10HD este o tabletă care cu excepția bateriei (cea mai mare din clasa ei) nu impresionează cu nimic. Dar nici nu dezamăgește. Problema este că pe segmentul de preț 500-1000 de lei sunt foarte multe alegeri. Şi cel mai probabil utilizatorul mediu alege în funcție de un impuls de moment.

Preț:

Site-ul Allview – 800 lei
eMAG – 800 lei
PC Garage – 793,43 lei

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

21 comentarii la “Review: Tabletă Allview Viva H10 HD

  1. vasile_dorel

    Cred ca minti de rupi sau dai de gard…Daca folosesti wifi pe net (adica nu doar activat si uitat in fundal degeaba), tableta nu tine mai mult de 6-7 ore … Poate era in priza cand a facut asta ”teste”…

    Reply
    1. revo Post author

      Crezi doar. Poate ar trebui să citești și alte teste. Ia vezi, o dă cineva la 6 ore?

    1. revo Post author

      Am specificat clar că este DOAR o ESTIMARE. Orice device se descarcă după 6 ore de folosire intensă. Estimarea era pentru wifi și date activate, nu pentru utilizare continuă.

  2. Adina

    pe mine ma tine bateria acum depinde de cum o utilizezi, e destul de ok

    Reply
  3. Ale

    Am cumparat o tableta allview viva h10hd, este foarte buna :)) pana cand intr-o dupa amiaza am venit de la scl si am vrut sa ma joc si nu se mai aprindea dar in aceias zi de dimineata ma jucasem pe ea si nu a avut nimic . Deci concluzie mai bine nu luati aceasta tableta …. !!

    Reply
  4. Bob

    Tableta este un jeg.
    Toate aplicatiile din play se instaleaza pe prima partitie de 1 gb. AI instalat un joc si deja e full memoria……….orice ai face. Am scris si producatorului si m-a trimis la plimbare…tipic romanesc. Sfat util : nu o cumparati!

    Reply
    1. revo Post author

      Cum, după ce îl instalazi nu poți să intri în application manager și să-i dai Move to SD card?

  5. Manu

    Am cumparat aceasta tableta in ianuarie. Dupa o saptamana nu s-a mai incarcat cu incarcatorul ei iar dupa 3 luni nu s-a mai incarcat cu nimic…ghici ce? s-a rupt conectorul usb de pe placa de baza… si nici macar nu au vrut sa o repare pe garantie. Nu o recomand!

    Reply
  6. Romulus Cristea

    Salut,

    Chiar mă mir cum de poți scrie despre așa ceva laudativ. Chiar ai testat tableta? Eu am cumpărat-o ieri, și aseară am descoperit că de fapt capacitatea memoriei nu este de 8 Gb ci 0,86 Gb. Da, capacitatea memoriei pentru aplicațiile descărcate este de 0,86 Gb. Îți stau la dispoziție și cu alte informații , dar și cu răspunsul celor de la Allview care recunosc că această tabletă are probleme grave. Cei de la Allview au avut chiar nedelicatețea să răspundă în răspăr și să îmi spună că tableta e pentru muzică, film si poezie. De aplicatii instalate nu poate fi vorba.
    Cum poți totuși să scrii un review despre o tabletă care evident e o farsă. Ai te rog demnitatea și du-te la orice magazin, verifica capacitatea memoriei descarcand un singur program openOffice pentru Android si o sa vezi surpriza nerusinata a celor de la Allview. Te rog, incearca sa nu le mai canti in struna, altfel esti partas la ce porcarii fac.
    Iti stau la dispozitie cu orice document doresti, cu tableta buclucasa care inca e la mine acasa si cu raspunsurile neobrazate ale celor de la Allview care recunosc ca au facut o farsa de 700 lei. Pe banii mei.
    Este inadmisibila si atitudinea ta si a celor de la Allview.
    Nu merită să scrii pentru doi lei aruncati de cei de la Allview si zeci si zeci de oameni sa fie pacaliti cu petarda, in loc de o tableta.
    Repet, Iti stau la dispozitie cu documente si petarda -tableta Allview Viva h10HD. Pare o escrocherie organizata si care trebuie pedepsita urgent.
    Numai bine

    Reply
    1. revo Post author

      Salut, ai citit tu review-ul și ți se pare că laud altceva în afară de baterie? De fapt, ai citit review-ul măcar?

      Dacă l-ai fi citit și te-ai fi uitat peste poze ai fi văzut că sunt și niște aplicații instalate acolo. OpenOffice are 34MB, cred că intră lejer în cei 860MB la care faci referire. Nu contest că spațiul efectiv disponibil să fie de doar 0.86GB și recunosc că nu am verificat cât a mai rămas disponibil după ce mi-am instalat toate aplicațiile mele. Totuși, ai instalat pe tabletă cu 8GB un soft de navigație cu hărțile la nivel de stradă pentru toată Europa și te miri că nu mai rămâne decât 1GB? Hărțile alea crezi că au vreo 3 Mb?

      Sau crezi că orice articol scris pe un blog este reclamă? Vad că ai și tu un blog, faci referire la cei doi lei vorbind din experiență proprie?
      Dar ca să distrug această urmă de paranoia, îmi poți trimite ce vrei tu și voi publica dacă sunt relevante. Luând în considerare și comentariile multe negative, cel mai probabil tableta este într-adevăr proastă în termeni de fiabilitate.

  7. nu cumparati

    varzag sa nu cumparati.
    de 2 ori a fost in service a 3-a oara au schimbat-o si acum din nou aceeasi problema. mufa de alimentare

    Reply
  8. Romulus Cristea

    Revo.,
    Ești total pe afară. Despre ce hărți vorbești? Habar nu ai ce e OpenOffice și ai un așa zis blog de IT? Mai băiete, tu ai școală doar două clase?. Caută-mă să te fac de râs și de doi bani, oriunde și oricând. Pune mâna pe carte, Ești jalnic. Eu cred că nu ai nici liceul terminat și alea câteva clase cu greu. Vai de capul tău. Nici măcar să legi două cuvinte nu ești în stare, nici să folsosești limba română, Dar ai ifose în cap ca orice semidoct. Ce soft de navigație măi băiețaș fără școală:?

    Reply
    1. Revo Post author

      Sygic este softul de navigație, n-are legătură cu OpenOffice. Am sărit de la subiect la subiect, dar înțeleg dacă-ți vine greu să mă urmărești. Văd că ești jurnalist.

      Apropo de școală, vezi că te cam cerți cu punctuația.

  9. cucuruz

    probleme MARI in ceea ce priveste memoria. majoritatea aplicatiilor se instaleaza in cei 0,9 Gb si se umple rapid. Naspa rau!

    Reply
  10. cucuruz

    Am uitat. NU recomand sa o cumparati, este TZEAPA de mare clasa. Mufa de incarcare extrem de slaba, se rupe usor, ecranul dezastru, pizeli morti, etc.

    Reply
  11. Paul

    Am si eu aceasta minunatie e tableta, aveti dreptate, memoria de 0,9 GB pentru aplicatii este mult mai putin decat suficienta. Pentru mine a fost o provocare repartitionarea memoriei dar pana la urma am reusit. Acum am 0,5 GB in plus pentru aplicatii, bineinteles in detrimentul spatiului pentru fisiere de foto, muzica etc. Deci in loc de 0,89GB/5,00GB am acum 1,38GB/4,51GB. Aceste cifre bineinteles se pot modifica in functie de necesitatile fiecaruia.

    Reply
    1. Robert Alexandru

      OK, deci se poate. Înseamnă că știi mai mult decât cei de la allview, pentru că ei nu au răspuns la semnalul cu memoria inaccesibilă.
      După resetarea la setările din fabrică, poate să mai adaugi un Facebook, YouTube și un VLC, că ai și dat de capătul memoriei. Și nu, nu acceptă “mutarea pe SD”. Cumva, nu merge.
      De fapt și intrarea în setări arată o versiune foarte minimală, multe funcții comune pentru alte sisteme Android asemănătoare, aici lipsesc.
      Așadar, toată lumea așteaptă: cum, CUM ați reușit repartiționarea. Provocare, provocare, dar spuneți-ne și nouă…
      Please … pentru că altfel nu prea ai ce face cu tableta acesta, decât exact minimul de activitate.
      (BTW: Nu-i adăugați un SD! Veți avea două memorii externe goale, nu doar una!)

    2. Robert Alexandru

      Update, după aproape un an.

      Un prieten s-a pregătit pentru examenul de conducere la categoria profesioniști.
      A văzut tableta la mine (o foloseam doar ca să arăt elevilor câte ceva despre Android) și m-a întrebat dacă pot să i-o împrumut, ca să instaleze testele și programele de pregătire de la poliție.
      Evident că i-am dat-o, mi-a adus-o azi înapoi și mi-a spus că a fost foarte mulțumit de ea.
      Mi-a spus că l-a ajutat cu adevărat la pregătire (a trecut toate examenele cu succes și acum are toate categoriile).

      Cred că tableta trebuie privită ca o tabletă PENTRU O aplicație.

      Nu este scumpă, are ecranul mare și clar, dacă nu o bruschezi este fiabilă. Cred că este suficient pentru cei care nu sunt maniacii îngrămădirii aplicațiilor peste aplicații.
      Pe telefonul inteligent am -evident- „n”-șpe mii de aplicații. Dar le folosesc?
      Dacă știi exact pentru ce ți-ar trebui o tabletă și acel ceva este ceva specific, VIVA H10 HD își face cinstit treaba…

  12. cristian

    sunt destul de multumit de tableta…o am de un an si nu am probleme delok cu ea

    Reply
  13. Catalin

    Buna ziua. Daca aveti nevoie de componente pentru acest brand, va recomand cu incredere site-ulwww.inowgsm.ro. Sunt produse de calitate, la preturi ok. Au produse si pentru alte branduri, unele cunoscute, altele mai putin cunoscute. Va multumesc.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: