RO-ALERT a devenit de fapt o aplicație de vreme

By | June 6, 2022

Eram aseară la o petrecere într-o grădină, împreună cu mai mulți oameni. La un moment dat au început să sune a jale telefoanele tuturor. Da, era RO-ALERT, iar alerta era următoarea:

Moment în care toți au abandonat ce făceau, au lăsat paharele pe masă și s-au adăpostit în casă. Unii chiar au baricadat intrarea cu o masă, să nu cumva să ne ia viitura.

Glumesc, evident, nimănui nu i-a păsat. De fapt câțiva probabil că au înjurat pentru că mesajele le-au trezit copii iar ceilalți au făcut glume pe seama RO-ALERT.

Pentru că asta a devenit RO-ALERT. O glumă. Și cu fiecare mesaj de “atenție, vântuleț! vine ploicica! grijă la gleznuțe să nu vă udați în balerini”, tot mai multe persoane o dezactivează.

Sunt curios cum ne descurcam înainte să existe RO-ALERT. Oare cum supraviețuiau? Cred că erau atât de multe victime făcute de ploaie înainte. Atâtea persoane ude! Îmi imaginez cum pur și simplu oamenii stăteau afară, nebănuitori, și dintr-o dată, bam, ploaie! Game over!

Serios, ISU, sau STS, cine trimite de fapt alertele astea. Dacă vreau alerte despre vreme, îmi instalez aplicație de vreme pe telefon. Și voi primi niște notificări mult mai puțin isterice decât alertele voastre. Aplicația RO-ALERT ar trebui să fie despre genul de alerte care îți pot salva viața. Nu știu. Râu ieșit din matcă, tornadă, wildfire, zombie apocalypse, atac extraterestru.

Chestii d-astea, nu ploicică.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “RO-ALERT a devenit de fapt o aplicație de vreme

  1. Mario

    Acum vreo 3 luni am pastrat doar “extreme”, ieri le-am dezactivat de tot dupa a doua alerta. Te uiti in sus, vezi fulgerele; auzi tunetele; bate vantul foarte tare. Te prinzi ca e o ploaie serioasa… la a doua alerta ploua ca dracu, grindina batea in geam, ro-alertul zicea sa am grija ca mai dureaza putin. Plm

    Reply
  2. Dan Pavelescu

    Chiar discutam zilele astea despre Ro-Alert cu niște amici.
    Ok, e o chestie utilă pentru unii, mai puțin utilă pentru alții, nimic de comentat, e bine că există. Doamne ajută – ploaia și vântul să fie cele mai mari probleme anunțate.
    Dar fratele meu, nu se poate schimba sunetul ăla cu ceva care să nu provoace infarct sau naștere prematură? Eventual să plece cu un volum scăzut și apoi să urce, să te pregătească cumva. Eu cad de pe scaun când începe telefonul să râgâie cu alertele vieții..

    Reply
    1. Revo Post author

      De acord. Ar putea să pună sunetul ăla pe care-l făcea Kaspersky pe vremuri când găsea un virus 😀

Spune-ți și tu părerea: