Românii își fac un obicei din a câștiga premii în competițiile Intel

By | May 13, 2015

Ori are Intel foarte multe astfel de concursuri, ori suntem noi prea buni la programare. Mie îmi place să cred că este a doua variantă. După ce Ionuț Budișteanu a câștigat ISEF, acum alte două echipe românești au câștigat premii la o competiție menită să familiarizeze dezvoltatorii cu tehnologia RealSense despre care vă spuneam printre altele aici.

RealSense este practic un senzor capabil să recunoască mișcările feței, mâinii, gesturi și sunete. După mine este tehnologia fierbinte a momentului, pentru că Intel a început deja să o integreze în Ultrabook-uri, PC-uri All-in-One și mai nou tablete. Sper să nu mai treacă mult până să vedem listat și detaliul ăsta în specificațiile laptopurilor, lângă sau în locul camerei web.

intel-realsense-4

În competiție s-au înscris inițial 7000 de echipe din 36 de țări însă nu toate au finalizat proiectul. Echipele româneșți au obținut locul doi și câte 10.000$ fiecare la “Gaming” și “Natural Interaction”, două dintre cele cinci categorii ale concursului.

MoodFlux este aplicația dezvoltată de echipa Evozon și a câștigat premiul pentru Natural Interaction. Este un player audio care îți analizează comportamentul în timp ce asculți muzică, oferă o notă fiecărei melodii și astfel știe cam ce muzică ți se potrivește. De exemplu dacă vine pe shuffle o melodie care-ți place iar tu începi să dai din cap pe ritmul muzicii, senzorul observă asta și îți adaugă în playlist melodii similare. Se poate controla complet prin gesturi și comenzi vocale.

intel-realsense-5

 

Ei spuneau că acum încearcă să facă un parteneriat cu un serviciu de audio streaming. MoodFlux promite și îi văd aplicabilitatea în foarte multe locuri, poate chiar și la volan. Băieții au făcut o glumiță și l-au făcut să dea automat rating negativ manelelor, deci aș putea spune că este playerul perfect. Puteți vedea aici un video cu ce știe să facă.

Drill Sergeant Simulator este joculețul celor de la BadRobot, inspirat de Full Metal Jacket. Numele este destul de explicativ. Ai în subordine o cazarmă și poți să-i pui pe soldați să execute ordine.

intel-realsense-6

Amuzant este că RealSense percepe starea ta emoțională și soldații reacționează și ei în ton. De exemplu dacă tu zâmbești, zâmbesc și ei când treci pe lângă ei. Nu trebuie să abuzezi însă prea mult de ei. Dacă le dai palme, îi pui să facă paturile tuturor sau să spele WC-ul, le crește disciplina dar e posibil să cedeze psihic la un moment dat. Dacă se întâmplă asta, nu-i mai poți calma decât cu muzica de la radio 🙂

Mi-au plăcut demonstrațiile și sper să nu fie singura dată când aud de echipe sau de membrii lor, mai ales că perceptual computing-ul este trendul ultimilor doi sau trei ani.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: