Samsung Galaxy NX – Social Media Camera

By | October 23, 2013

Sunt unele lucruri pe care le preferi, cât mai simple, fără butoane și sunt alte lucruri pe care le preferi cu cât mai multe butoane. Pentru mine, o cameră foto, respectiv DSLR trebuie să aibă cât mai multe butoane pentru reglaje. Dacă s-ar putea să existe și un buton care să te atenționeze că există câteva butoane de care ai uitat, aș vrea să-l am.

Samsung a făcut deja un Android cu cameră foto (Samsung Galaxy Camera) iar acum tocmai a lansat o cameră foto cu Android. Este vorba despre Samsung Galaxy NX, un mirorless cu un ecran de 4.77 inchi, Android, 4G și WiFi.  La Imworld m-am întâlnit cu Ştefan care avea camera în mână.  Am butonat-o și eu un pic și pot spune următoarele:

  • Dacă nu te uiți cu atenție, nu bagi de seamă că are ceva special.
  • Este compactă. Mai mare decât un mirorless obișnuit, însă cu obiectivul de 18-200 pe ea, era mai mică decât Nikon D5100 cu 18-105. Nu cred însă că lumea se va uita la ea ca la un mirorless ci mai degrabă ca un DSLR.
  • Are ~20MP și dimensiunea senzorului este de  23,4 x 15,7 mm.
  • Display-ul este de calitate. Mai clar decât cel de la D5100, se vedea bine și sub lumină puternică. Este un SLCD cu rezoluție 1280×720
  • Acumulatorul de 4036 mAh nu mă inpresionează în mod deosebit. Eu am 4050 mAh pe telefon. Dacă ține cât un DSLR normal, e ok.
  • Camera are 5 butoane. Dial-ul care selectează între moduri, cel de declanșare, filmare video, bliț și încă ceva (power parcă?).
  • Nu știu cum face poze, n-am apucat să descarc vreuna.

Sunt absolut convins că fotografii blesteamă printre dinți atunci când aud de așa ceva. Eu aplaud inițiativa. Ştiu de la telefon cât de comodă este o conexiune prin wireless care să-ți uploadeze automat pozele în Cloud. Sigur, au apărut deja adaptoare WiFi pentru DSLR-uri. Dar încă nu oferă mari facilități. Şi sunt gata să pun pariu că atunci când vor oferi posibilitatea de a uploada o poză wireless, aceasta nu se va putea uploada decât în Cloud-ul proprietar.

imworld_2013_50 imworld_2013_53 imworld_2013_52 imworld_2013_51

Din păcate, cel mai mare impediment este prețul: 6.500 de lei se aproprie de prețul unui Full Frame. Luând în considerare suma pieperată, am stat și m-am tot gândit la tipologia un posibil client. Nu-mi vine în minte decât un “Social Media Guy” care administrează 2-3 pagini de facebook. Ar fi bine să poți trage poze la o asemenea calitate și să le poți urca direct pe canalele sociale, fără să le mai treci pe hard.

Specificațiile complete le găsiți aici.

Share pe Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *