Samsung Galaxy S21 rămâne cel mai bun flagship cu Android ca pachet

By | November 25, 2021

A fost un an interesant pe piața de smartphone-uri, în care fiecare producător a încercat să atragă atenția asupra lui. A fost încordare maximă la capitolele “încărcare rapidă la cât mai mulți wați”, “câți mai mulți Herzi la display” și laitmotivele “câți mai mulți megapixeli” sau de ce nu: “cât mai multe camere”.

Stăteam și mă gândeam ce smartphone din 2021 aș cumpăra dacă nu aș avea Note20 și am ajuns la concluzia că există un singur răspuns: Samsung Galaxy S21. De altfel acesta ar fi sfatul pe care l-aș da unei persoane care m-ar întreba ce flagship din 2021 să își cumpere.

samsung s21 vs note20

De ce? Răspunsul pe scurt ar fi “Pentru că Samsung.”. Nu este vorba neapărat despre funcțiile smartphone-ului luate individual, ci despre tot telefonul ca pachet. Samsung are zeci de ani de logistică în spate și de trial and error. Lucruri pe care brandurile noi nu au de unde să le scoată.

Totuși, dacă ar fi să aleg ceva ce iese în evidență la S21 ar fi experiența cu OneUI. Pot spune că Samsung Galaxy S21 este smartphone-ul care oferă cea mai bună experiența de utilizare a Android-ului datorită OneUI. Am Samsung încă de pe vremea TouchWiz-ului și mi se pare că la fiecare iterație overlay-ul s-a îmbunătățit considerabil. Dacă la TouchWiz era “hit or miss”, nu cred că am auzit pe nimeni care să spună că nu-i place OneUI. Pur și simplu e totul gândit în așa fel încât să fie cât mai intuitiv și mai ușor de folosit. Toate funcțiile sunt acolo unde mi-aș imagina că sunt, toate butoanele sunt acolo unde ar fi normal să apeși cu degetul. În special începând cu OneUI 3, Samsung a știut să aducă tot controlul în partea de jos a display-ului, mai ales pentru telefoanele cu display mare, la care nu ajungi cu ușurință în partea din stânga sus.

În anul 2021 am testat telefoane la care m-am lovit la de probleme precum: imposibilitatea de reordona homescreen-urile, notification center copiat prost după Apple, meniuri sau funcții prost traduse în limba română șamd. Consider că OneUI este cea mai fericită “variantă” de Android dintre toate și acest lucru îl plasează în fața competiției.

Pe lângă asta mai rămân celelalte avantaje.

Cameră foto foarte bună. Mă abțin să nu zic “cea mai bună” de pe Android, pentru că nu le-am testat chiar pe toate de anul acesta și nu vreau să pornesc un flame war, dar mi s-a părut greu de găsit diferențe între camera de la Galaxy S21 și cea de la Galaxy Z Fold3 de exemplu (evident, cu excepția zoom-ului optic).

Cel mai bun display. Aici pot s-o spun. Samsung are cel mai bun display. În particular pe S21 avem Dynamic AMOLED 2X, cu 120Hz, certificare HDR10+ și luminozitate maximă de 1300 niți.

display galaxy s21

Design mișto și formă compactă. Mie mi-a plăcut ideea de “glasstic” de pe spatele lui S21 și îmi place și modul de integrare al modului de camere. S21 are și avantajul faptului că are forma compactă. Dacă nu vrei să fie mic și vrei neapărat sticlă pe spate, S21 Ultra is the way.

Și…

Bonus 1: Preț bun. După cum spuneam, S21 a fost mai ieftin decât S20 la lansare.

Bonus 2: Samsung Customer Service. Service într-o oră, înlocuit orice. Fără refuz garanție pe motive fictive șamd.

Din această cauză Galaxy S21 rămâne recomandarea mea drept cel mai bun flagship cu Android și în 2021. Fie că e vorba de varianta S21 simplă, S21+ sau S21 Ultra, seria Galaxy S21 este “the safe choice“.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Samsung Galaxy S21 rămâne cel mai bun flagship cu Android ca pachet

  1. Marius

    S21 Ultra și Oneplus 9 Pro au fost telefoanele anului, zic eu. Bine, mai e si Fold-ul, dar asta nu e placut de toata lumea. 🙂 Parca si OPPO avea ceva Fold interesant, dar nu prea a fost pe la lume.

    Reply
  2. Adi

    Of! Și iar, din nou, ca să aflăm că este articol publicitar, trebuie sa ne ducem până la final. Desi, chiar ai acolo, este trecut la categoria ,,tehnologie,, Da, știu, la tags( oare care ar fi traducerea în romana? sună urât etichete?) apare și publicitate.
    P.S. asta vine de la un posesor de samsung. Dar care tot speră că vom trăi intr-o lume mai bună.

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu există categoria Publicitate pentru că doar 2-3% din articolele acestui blog sunt publicitare. Cu tag-urile a fost prima idee care mi-a trecut prin minte și pe aceea am aplicat-o. Am încercat să modific tema și să le pun sus dar nu a ieșit ok. Oricum le-aș marca tot vor fi niște persoane care vor spune că nu este bine și că trebuia altfel 🙂
      Păi și nu este S21 cel mai bun flagship din 2021? Nu sunt argumente valide în articol? Nu e ok că “fac reclamă” la produsele pe care le folosesc și în care cred? 🙂

  3. Laur

    Cred, ca în plus, fata de ceea ce ai enumerat pozitiv în legătură cu Samsung Oneui, i este Samsung Dex. Pentru mine este super. Faptul ca pot folosi telefonul ca pe un Desktop sau în continuarea laptopului, este cel mai bun lucru care poate exista în aceasta piața a telefoanelor mobile. Plus multe alte lucruri la care nu as renunța la Samsung. (dețin un s10 plus), următorul upgrade va fi cu siguranță s21 ultra, pentru Pen.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: