Cinci lucruri fun pe care le poți face cu Samsung Galaxy Z Flip5

By | August 31, 2023

Dacă în anii trecuți am fost încântat de modelul Fold de la Samsung, anul acesta mâinile mi s-au lipit instant de Galaxy Z Flip5. Pur și simplu balamaua care se închide acum perfect și display-ul secundar mult mai mare m-au făcut să zic: “Hello!”.

Noua balama este un pas major în fată în toată ergonomia telefonului față de generația anterioară. Grosimea modelului nou scade cu 2 milimetri, care în practică fac telefonul să se simtă total diferit în mână (sau în buzunar).

Iar display-ul secundar de 3.4″ este acum un display în adevăratul sens al cuvântului, care mi-a dat tot felul de idei noi despre ce aș putea să fac cu el.

Așa că am vrut să îl folosesc mai mult timp. Iată ce lucruri interesante poți face cu el și ce am descoperit că este cool la un flip-phone după prima săptămână de utilizare.

L-am primit chiar înainte să plec în concediu, așa că să mă iertați, dar majoritatea fotografiilor vor fi de acolo.

1) Poți face selfie-uri cu cea mai bună cameră a telefonului

Sau mai bine zis, poți face selfie-uri fără să pară selfie-uri. Ai și “suport” integrat în telefon și ai și display-ul extern pe care poți vedea dacă toată lumea este încadrată cum trebuie în fotografii. Și bonus: faci fotografiile cu camera principală a telefonului, care este întotdeauna mai bună decât camera de selfie.

Aici de exemplu mă distram în lobby-ul hotelului. Am pus telefonul pe fotoliul din față și făceam “selfie-uri”. Iată setup-ul:

Mi se pare chiar că Samsung Galaxy Z Flip5 capătă o alură foarte distractivă pentru astfel de fotografii. Cât timp l-am folosit mă duceam cu gândul la fotografiile făcute cu Polaroid 🙂

Aici l-am pus pe o balustradă și mi-am făcut un “selfie” pe treptele hotelului.

Plus o mulțime de alte fotografii de pe șezlong, pe care nu vi le arăt, ca să nu vă simțiți complexați de beach body-ul meu perfect 🙂 Practic l-am pus să ne facă poze pe oriunde am găsit o suprafață plană.

2) Îl poți folosi pe post de trepied (util mai ales pe timp de noapte)

Am zis de la început că asta mi se pare cea mai cool chestie la un flip phone. Găsești orice suprafață, pui telefonul instant pe ea și poți face o fotografie mult mai reușită.

Iar acest feature mi se pare cel mai util pe timp de noapte, pentru că poți lăsa telefonul să expună mai mult timp și astfel poți obține fotografii mai luminoase și mai bune.

Iată un exemplu din concediu. Mi s-a părut că se reflectă frumos lumina de la felinare printre picioarele șezlongurilor, așa că am pus telefonul pe o măsuță și am făcut o fotografie cu expunere mai lungă:

Iată și rezultatul:

3) Ușor de folosit pentru crearea de reel-uri, tik tok-uri sau ce vreți voi

Că face poze este una, dar pentru filmare e și mai util să ai un suport/trepied integrat deja în telefon. De exemplu când trebuie să folosești ambele mâini.

De exemplu aici făceam un story. Cu o mână țineam paharul, cu cealaltă foloseam paiul pentru a amesteca, iar telefonul pus pe masă filma. Da, de maximă importanță acel story. Indispensabil pentru viitorul omenirii, știu. Dar înțelegeți voi ideea. De multe ori mi s-a întâmplat să vreau să arăt ceva pe video (un unboxing de exemplu) și să n-am cum să și fac lucrul respectiv cu o singură mână și să țin și telefonul în mână în același timp. Flip rulz la acest capitol.

Și da, cocktail-ul roz era al meu. Se numește Aviation și este cu gin, martini bianco, apă tonică și acel sirop violet. Bun la gust, chiar dacă-i roz.

4) Util pentru videocall-uri

Samsung Galaxy Z Flip5 mi se pare foarte util dacă obișnuiești să faci des video call-uri pe Zoom, Teams sau un pe WhatsApp.

În primul rând că poți să pui telefonul pe masă și să reglezi unghiul pe sub care să filmeze și astfel să nu intre mai multe decât ai dori în cadru. Iar în al doilea rând, dacă e un call mai lung, nu-ți amorțește mâna ținând telefonul la nivelul feței.

5) Și social media din nou!

Adică nu numai pentru creare de conținut, dar și pentru vizualizare. Nu știu, uneori poate vrei să te uiți random prin story-urile de Instagram ca să vezi ce mai face lumea, dar ești ocupat cu un cocktail într-o mână și o prăjitură în cealaltă. E o problemă gravă și destul de des întâlnită, dar care se poate rezolva cu un Flip 🙂

În particular acasă am descoperit și că este util în bucătărie, dacă gătești și urmărești o rețetă video, pui telefonul pe masă și te uiți la pașii care trebuie urmați.

Iar display-ul secundar face mai multe. Are widget-uri, îți arată vremea, calendarul, notificările șamd. Și am descoperit că este și foarte luminos, inclusiv în soare puternic.

Foarte tare Samsung Galaxy Z Flip5. Nu mă așteptam să-mi placă atât de mult. Și am mai descoperit și bonusul că datorită formei, riscul să-ți cadă din pantaloni este destul de redus. Cel puțin în privința pantalonilor scurți, în majoritatea celor pe care îi am, Galaxy S23 Ultra stă jumătate pe afară, de zici că vrea să se arunce pe asfalt cu prima ocazie.

Oricum, aș trece oricând la un Galaxy Z Flip, mai ales datorită dimensiunilor și a posibilității de a-l așeza oriunde ca și cum ar sta pe trepied. Este pur și simplu foarte fun de folosit și nu degeaba este cel mai bine vândut telefon pliabil din lume.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: