Seria Samsung Galaxy S21 a fost prezentată (nu, telefoanele nu au încărcător în cutie)

By | January 15, 2021

Așa cum probabil știați deja, Samsung a lansat trei modele: S21, S21 Plus și S21 Ultra. Una dintre noutăți este faptul că S21 Ultra va avea suport pentru S Pen. Altă “noutate” este că telefoanele vor veni fără încărcătoare și căști în cutie. Haideți să vedem cum stă treaba cu seria nou lansată.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Acesta este de fapt vârful de gamă, care va avea suport pentru S Pen, dar nu și un slot dedicat pentru el. S Pen-ul va fi un accesoriu care se va vinde separat și care va putea fi atașat unei huse. Vor fi chiar două modele: S Pen și S Pen Pro. Nu-i o idee rea, dar eu rămân fan al seriei Note și al modului elegant în care este integrat S Pen-ul în carcasă.

Display-ul va fi ușor curbat, un Dynamic AMOLED 2X de 6.8″ WQHD+ (rezoluție 3200 x 1440), cu Gorilla Glass Victus, adaptive refresh rate până la maxim 120 Hz și HDR10+. Se pare că poate menține 120 Hz chiar și la rezoluția maximă.samsung galaxy s21 ultra

Camerele foto vor fi patru la număr, acoperite de acea ramă metalică. Mi se pare o idee bună că au înlocuit sticla cu metalul. Camera principală wide are o versiune îmbunătățită a senzorului de 108 MP, mai este o cameră tele cu zoom optic 3x, una tip periscop cu zoom optic 10x și cea ultra-wide. Au reintrodus de asemenea și zoom-ul 100x. Camera de selfie va avea 40 MP, pentru că de ce nu 🙂

Alte detalii? 5G, Wi-Fi 6e, Exynos 2100 pe 5nm, versiuni cu spațiu de stocare de la 128 până la 512 GB, slot pentru card microSDXC, Bluetooth 5.1, baterie de 5.000 mAh. Ah, da, nu va avea nici încărcător și nici căști în cutie 🙂

Prețul pentru Galaxy S21 Ultra va fi 1250 €.

Samsung Galaxy S1 și S21 Plus

Galaxy S21 va avea un display de 6.2″, FHD+ (rezoluție 2400 x 1080), în timp ce S21 Plus va avea 6.7″, tot FHD+, ambele plate. Se pare că ambele vor suporta refresh rate până la 120Hz, ceea ce este un lucru bun.

Spre deosebire de S21 Ultra, celelalte două modele vor avea doar trei camere. Cea wide de 12 MP, cea cu zoom hybrid 3x și cea ultra-wide. Camerele frontale nu vor avea decât 10 MP, spre deosebire de cei 40 MP ai lu S21 Ultra.

În rest, vor avea Bluetooth 5.0 în loc de 5.1 ca la S21 Ultra, iar bateriile vor fi de 4000 respectiv 4800 mAh. Nu au slot pentru card microSD, dar mie asta nu mi se pare o surpriză. Nu s-a vorbit decât despre variantele 5G. Nu se știe dacă și când vor veni în România variante 4G.

Ar mai fi o diferență. Galaxy S21 simplu va avea spatele din plasticlă, în timp ce S1 Plus va fi din sticlă.

Iată în imaginile de mai jos comparația completă:

Prețurile de pornire vor fi 850 € pentru Galaxy S21 și 1050 € pentru Galaxy S21 Pro, iar livrările încep de pe 29 ianuarie.

Galaxy Buds Pro

Samsung a mai prezentat și cel mai recent model de căști wireless care au o funcție care mi-au plăcut. Pe lângă ANC (active noise control), care devine deja standard pe aceste căști, Buds Pro au și ceva ce se numește Intelligent ANC. Adică un algoritm care detectează dacă începi să vorbești și dezactivează ANC, ca să poți auzi și persoana cu care vorbești.

Au difuzoare pe două canale și trei microfoane. Încă ceva interesant: în caz că le pierzi, le poți găsi prin aplicația SmartThings.

Preț: 229 €

Galaxy SmartTag

Acest gadget este un mic emițător pe care îl poți adăuga la chei, obiecte ușor de pierdut sau la zgarda animalelor de companie. Nu-i o idee nouă, dar prin folosirea UWB ar putea fi mult mai eficiente decât cele care funcționau prin Bluetooth. Mă bate gândul să cumpăr și eu câteva bucăți.

În concluzie, modelele din gama Galaxy S21 nu sunt ceva revoluționar, ci mai degrabă îmbunătățiri ale gamei S20. Mă bucur că acum și versiunea standard de Galaxy S21 va avea display de 120 Hz, e o idee bună cu S Pen-ul care va putea fi folosit pe Galaxy S21 Ultra. Și mă bucur că am un Note20, ca să am deja și încărcător și S Pen în caz că vreau să fac update pe viitor 🙂

Apropo de lipsa încărcătoarelor din cutie, anul trecut S20 5G costa 1000 €, cu încărcător în cutie. Acum S21 5G costă 850 €, fără încărcător în cutie ce-i drept. Cu banii pe care îi dădeai pe un S20 5G în 2020, în 2021 poți lua un S21 Plus 5G. Cred că-i destul de echitabil, nu?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Seria Samsung Galaxy S21 a fost prezentată (nu, telefoanele nu au încărcător în cutie)

  1. vlad

    Nu ma pricep la alte detali, dar S6 si S8 au ecrane 2k. Acum doar S21 Ultra are.

    Personal, asa cum mai ziceam, nu vad rostul noilor telefoane de top. De ce le.as cumpara. La S8.ul meu doar o baterie mai mare mi.as dori. Dar nu as dat 3000 lei + pentru ea si nici nu stiu daca nu cumva astea noi consuma mai mult deci tot aia ar fi

    Reply
    1. Revo Post author

      Au constatat în timp că display-ul ăla 2K nu făcea mare brânză. Și că ar fi un câștig mult mai mare dacă ar pune un display la rezoluție mai mică și ar avea telefonul autonomie mai bună.
      Cred că telefoanele au ajuns într-un punct în care nu prea vor mai impresiona cu nimic. Adică nu vor mai avea vreun artificiu care să te facă să zici “mamă, vreau să-l cumpăr acum!!!”. Vei face update când ți se va strica S8-ul, și după ce vei face update vei vedea că deși specificațiile pe hârtie nu par cine știe ce, sunt foarte multe mici îmbunătățite care cumulate în realitate contează destul de mult și nu ai mai putea să te întorci la un S8.
      Eu am văzut chestia asta la camere. Deși pe hârtie par cam la fel, de la generație la generație se simte îmbunătățirea și pozele devin mai bune. Te uiți înapoi la pozele de acum 2-3 ani și zici “hah, uite, nu era așa de întuneric când am făcut poza asta, dar la cum a scos-o telefonul zici că-i făcută cu cartoful”.

Spune-ți și tu părerea: