Dacia Bigster arată senzațional

By | January 14, 2021

În timp ce meșteream la articolul despre noul logo Dacia, a venit și un comunicat oficial cu o confirmare și o surpriză. Dacia a anunțat oficial conceptul pentru noul Dacia Bigster, care va fi un SUV de clasă C. Arată pur și simplu senzațional:

Iat-o din toate unghiurile:

Dacia Bigster – mai multe detalii

Din comunicatul oficial:

Sub numele Bigster, Dacia prezintă conceptul unui model SUV de 4,6 metri lungime, robust, spațios și perfect adaptat pentru escapadele în aer liber. Acest SUV prefigurează soluția propusă de Dacia pentru un vehicul de segment C accesibil la prețul unui model din segmentul inferior.

(…)

Nu doar dimensiunile exterioare sunt generoase în cazul conceptului Dacia Bigster. Interiorul este la rândul său foarte primitor, fiind printre cele mai spațioase din acest segment. Semnătura luminoasă în formă de Y este de acum mai amplă, accentuând aspectul robust specific modelelor SUV. Un aspect pus și mai mult în valoare de culoarea verde închis a caroseriei.”

Da, Lamborghini a pus stopurile în formă de Y pe Urus, dar Dacia le-a arătat ce trebuiau să facă de fapt cu acea semnătură luminoasă în formă de Y 😀

“Conceptul Bigster nu încorporează artificii de design, precum elementele cromate sau ornamentele cu aspect de aluminiu. Avem de a face cu un SUV autentic, opțiunea asumată în acest caz fiind cea a utilizării de piese din material plastic reciclat pentru toate protecțiile laterale.”

Să zicem amin, am scăpat de plasticul care imită cromul!

Anticipând un viitor model reprezentativ al gamei Dacia, Conceptul Bigster poate fi echipat cu motorizări alternative și hibride, asigurând astfel adaptarea permanentă atât la nevoile clienților, cât și la evoluția reglementărilor în domeniul auto.”

UPDATE: Am realizat că nu am trecut și data de lansare. Varianta finală a SUV-ului se va lansa în 2025, deci mai avem de așteptat 🙂

Un SUV Dacia care să arate așa de sobru și să fie echipat cu un motor hybrid. Ar fi un vis frumos. Eu folosesc destul de rar cuvântul “senzațional”, dar conceptul pentru Bigster pur și simplu m-a luat pe nepregătite. Mi se pare o mașină foarte sobră și futuristă în același timp, cu linii care mă duc mai degrabă cu gândul la SUV-urile americane.

D-abia aștept să văd forma finală pe stradă!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Dacia Bigster arată senzațional

Spune-ți și tu părerea: