Şi guvernanţii noştri au rude la Kremlin

By | March 16, 2022

Guvernanţii noştrii au un talent ieşit din comun din a face totul în favoarea lor. Băi, dar totul. Când se cere Comisia Europeană să facem ceva, nu-i urgent. Trebuie dezbătut, trebuie gândit. Practic putem să amânăm la nesfârşit. Putem să ajungem până şi în procedură de procedură de infringement. Poa’ să facă CE ce-o vrea, noi nu facem ce vor ei, când vor ei, da?

Până când UE cere ceva ce tangenţial ar putea fi în beneficiul politicienilor.

UE a cerut să ne apărăm de propaganda rusă mai bine? Sigur! Acum trebuie făcut. Instant! Cât mai repede. Facem o platformă care să detecteze mesajele de dezinformare venite pe filiera Kremilin. Şi dacă tot suntem aici, facem în aşa fel încât să le blocăm mesajul tuturor celor care asociază Guvernul, președintele și premierul cu corupția ori incompetența. Că practic ăştia sunt şi ei tot ruşi, nu?! Că românii sunt foarte mulţumiţi de guvern. Nu ai cum să te plângi de guvern decât dacă vrei să dezinformezi, nu?

Ah, a scris Profit.ro şi a aflat toată presa?! Noi nu am vrut niciodată aşa ceva, pe cuvântul nostru! Citiţi reacţiile ulterioare de aici. Ludovic Orban reacţionează. Ciolacu reacţionează. Cîţu reacţionează. Guvernul anunţă că de fapt respinge orice fel de cenzură. “Nu, nu am vrut noi aşa ceva niciodată! Este o neînţelegere!”

Bun, trece săptămâna, s-au calmat spiritele cu asta, vine o nouă săptămână. Ce facem? Încercăm pe altă parte.

Parlamentul incriminează delictul de opinie. Instigarea la ură pe criteriul apartenenței politice, pedepsită cu închisoare până la 3 ani. “Practic, orice critică mai substanțială pe care un cetățean obișnuit sau un jurnalist o va aduce unui politician sau unui partid politic va putea fi considerată infracțiune și pedepsită cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani”, a declarat Mihai Badea.

Practic dacă spui  “PSD, ciuma roşie”, un judecător poate decide să te bage la închisoare. Ca pe vremea lui Ceauşescu. Exact ca peste drum, la tovarăşu’ Putin, care acum demarează o “operaţiune specială” în Ucraina. Nicidecum un război. Că dacă eşti din Rusia şi spui că-i război, te saltă băieţii lui de pe stradă.

Bineînţeles, lumea se revoltă din nou. Dacă Iohannis promulgă legea asta, ar înseamna să ne întoarcem la comunism. Ce spune Laura Vicol (PSD), cea care ar fi introdus acest amendament? “Nu e amendamentul meu, aşa a venit de la Senat” (se pare că chiar nu l-a introdus ea). Nu, noi nicidecum nu ne gândeam la cenzură sau puşcărie pentru cei care ne fac hoţi. Nu … noi doar transpunem o decizie-cadru a Comisiei Europene. Că dacă nu transpunem e grav, se supără Comisia Europeană pe noi. Intrăm în procedură de infrigement!

Ah, dar pentru că suntem coşul de gunoi al Europei nu se supără UE pe noi, nu? Pentru că suntem în urmă cu colectarea selectivă, pentru că se ard deşeuri necontrolat, pentru că avem cele mai multe decese în trafic nu trebuie să ne grăbim să facem ceva, nu? Pentru asta nu intrăm în procedură de infrigement. Trebuie să ne grăbim să cenzurăm social media şi să băgăm la închisoare jurnaliştii care ne fac corupţi. Astea sunt priorităţile.

Şi sunt convins că dacă stai să descoşi, ăştia doar dau vina pe UE.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Şi guvernanţii noştri au rude la Kremlin

Spune-ți și tu părerea: