Siveco Surface și Leap Motion

By | October 17, 2013

Siveco Surface e denumirea dată de mine. Prima dată am văzut un astfel de display pe Santiago Bernabeu, în muzeul celor de la Real. Acum am văzut și la Imworld una, la standul celor de la Siveco. Se numește AeL, datează din 2011, se bazează pe Microsoft Surface și este concepută pentru scopuri educaționale. Mai multe nu prea știu. Mi-a spus tipul de la stand că au fost implementate în câteva licee din țară, dar n-a știut să spună care. Nici măcar cele din București.

Nu pot să-mi imaginez decât o masă hi-tech în familie. Faci vânt micilor de pe grătar cu iPad-ul și apoi vii și pui castronul pe masa asta.

[youtube=http://youtu.be/HZJnU7p-q7w]

Leap Motion este una dintre tehnologiile care nu m-au impresionat. Are un nume mișto, pare impresionantă, însă nu mă convinge până la capăt. Dacă mai găsesc o oarecare utilitate unui touch screen pe laptop, chestia asta chiar mi se pare cam obositoare. Poate să fie utilă într-o sală cu un display foarte mare, care să fie controlat de la distanță, în genul Minority Report. Dacă vreți să cumpărați o bucată, o găsiți aici cu 100$. Dar mai bine citiți ce scrie razvanbb.

Am întâlnit totuși două fete acolo care nu se mai săturau să se joace cu un craniu. Vedeți în video:

[youtube=http://youtu.be/Z8r5h-CBl0k]

Ceva cu adevărat interesant face Elon Musk, care combină Leap Motion cu Oculus Rift și cu 3D Printing:

[youtube=http://youtu.be/xNqs_S-zEBY]

Cred că este același efect pe care îl obții atunci când combini droguri cu alcool.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: