Sony lansează noul PlayStation 5 (Slim)

By | October 11, 2023

Vești bune! Dacă nu vă plăcea desing-ul consolei PlayStation 5, Sony a lansat un “nou PlayStation 5”, care este de fapt varianta PS5 Slim. Și arată… cam la fel 😐

La fel ca modelul precedent, PS5 Slim vine în două versiuni. Sony spune că noul PS5 are volumul redus cu mai mult de 30% și greutatea cu 18% respectiv 24% față de vechile versiuni. E cu 3,2 cm mai scund și cu 4,4 cm mai subțire. E mai ușor cu 700 de grame, dar de greutate nu-mi pasă prea mult, că nu-i ca și cum mă plimb cu PS5-ul la subraț din cameră în cameră.

Ce este nou la PS5 Slim de fapt?

Sony a făcut totuși ceva inteligent cu acest redesign. De acum variantei digitale i se poate atașa o unitate optică pe Blue-Ray (vândută de Sony separat, care costă 120€, ofc). Consola are 4 panouri laterale detașabile. Sub unul dintre ele se pune unitatea optică iar apoi se montează un alt panou mai umflat, care sper că vine la pachet cu unitatea optică și nu va mai trebui și acesta cumpărat separat.

Eu aș fi însă interesat dacă și la cel cu disc i se poate detașa unitatea optică. Dacă ar fi să aleg, cred că l-aș cumpăra din nou pe cel cu disc. Dar pentru că îmi plac lucrurile simetrice, aș detașa unitatea optică, aș ține-o în sertar și aș folosi-o doar la nevoie, când bag un disc cu un joc.

Vestea bună este că toate cele 4 panouri se detașează și vor putea fi înlocuite cu panouri de altă culoare, inclusiv negru mat, roșu vulcanic, cobalt blue șamd. De fapt asta îmi place cel mai mult la noul PS5 slim. Cover-urile se vor vinde cu 54.99 EURO, dar sunt sigur că se vor găsi și pe “alte site-uri”, la prețuri mult mai mici.

O altă îmbunătățire este faptul că a crescut capacitatea de stocare de la acei 825GB la 1TB, apropo. Bineveniți.

Și nu în ultimul rând, “noua” consolă va fi livrată cu un nou stand, care se va vinde și separat și va costa 30€. Nu mai este o farfurie ca înainte, ci un cerc, lucru care-i bun, că nu se va mai pune praf pe acel picior alb.

Prețul lui PS5 Slim?

Cam la fel ca vechiul PS5:

    • PS5 with Ultra HD Blu-ray disc drive – 549.99 EUR
    • PS5 Digital Edition – 449.99 EUR

Când ajunge PS5 Slim în România?

Consola nouă va fi disponibilă începând din noiembrie în Statele Unite, însă nu mă aștept s-o văd mai devreme de Q1 2024 în România.

Cred că dacă aș vrea un PS5 l-aș lua acum, pentru că aș prefera mai mult să mă joc în vacanța dintre Crăciun și Revelion, decât să aștept ianuarie 2024 ca să cumpăr varianta Slim.

Mai multe detalii pe blogul PlayStation.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Sony lansează noul PlayStation 5 (Slim)

  1. Andrei I

    Cum majoritatea jocurilor cumparate de mine sunt pe disc, oricum sta un disc inauntru aproape permanent, deci nu as avea de ce sa stau sa il dau jos.

    Reply
  2. El D

    Ultra HD blu-ray si totusi nu reproduce discuri blu-ray ultra hd cu filme

    Reply

Spune-ți și tu părerea: