Star Wars: The Force Awakens este așa cum trebuie să fie

By | December 19, 2015

Partea bună este că filmul este așa cum ar trebui să fie. Partea nasoală este că dacă până acum am reușit să cădem de comun acord că încă nu avem nevoie de o pisică, nu știu cum o să scap fără un BB-8, de care Alice pur și simplu s-a îndrăgostit pe parcursul filmului.

Fără să dau spoilere, din perspectiva unui semi-fan, filmul ar trebui să-i împace deopotrivă pe fanii veterani dar și pe cei care încă nu au văzut niciun film din serie până acum. Cu alte cuvinte, părerea mea este că ar trebui să vă duceți să-l vedeți și nu să așteptați să începeți de la zero cu celelalte filme dacă încă nu le-ați văzut.

Are scene cu umor bine făcut, are actori bine aleși, are scene cu nave spațiale foarte bine realizate. Nu s-a exagerat cu nimic, toate elementele au fost în cantități potrivite. Eu nu am găsit niciun moment plictisitor sau lipsit de sens, cum se întâmpla prea des prin episoadelae I-III. J.J. Abrams a luat seria pe care Lucas aproape că a scufundat-o și a readus-o pe linia de plutire.

Filmul are și câteva neajunsuri, pe care le-aș sublinia dacă aș fi cârcotaș. În primul rând, o chestie despre care încă nu m-am decis dacă-mi place sau nu, noul episod este mai mult un reboot decât o parte cu adevărat nouă. Apoi, ar fi cel puțin un personaj fără o poveste în spate, care pare introdus inutil. Şi nu în ultimul rând, o chestie de gusturi, prea puține lupte cu săbii laser pentru apetitul meu.

Am spus acolo semi-fan? Da, am spus asta pentru că deși am văzut și revăzut episoadele vechi, pe cele noi le-am văzut mai mult pe sărite. Şi consider că nu trebuie să știi ce a mâncat Mark Hamill la prânz ca să te poți numi un fan al seriei, al evenimentului care se creează în jurul filmelor. Astea-s doar copilării.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: