Ştergătoare de parbriz bune

By | February 11, 2014

După mine, cam ăsta e momentul din an în care ar trebui să schimbăm ștergătoarele. Le-am chinuit toată iarna pe gheață, s-au lipit de parbriz, au dat zăpada la o parte, și acum că iarna tocmai a trecut, ar trebui altele. Eu am fost forțat să le schimb pentru că unul dintre ele se rupsese și se fâlfâia în bătaia vântului.

Mulți cunoscuți sunt intrigați de multitudinea de firme producătoare atunci când trebuie să aleagă un model și de cele mai multe ori zic pas, sau spun că vor cumpăra de la reprezentanța auto. Dacă nu aveți timp să citiți topicuri interminabile pe forumuri, în care fiecare are altă părere, eu aș alege următoarele 3 firme:

  • alca – Sunt produse în Germania și sunt excelente. Până acum numai alca am avut. Se găsesc mai ales în Carrefour, la un preț cât de cât decent.
  • Valeo – O firmă franțuzească ce produce ștergătoare și pentru Renault. Deci dacă aveți Renault și v-ați duce la reprezentanță, d-astea ați cumpăra, dar mai scump. În magazine prețurile variază între 15 și 20 de lei.
  • Hella – Încă o firmă nemțească. Spre deosebire de alca, ei au și site în română. Şi fac și angajări. Tot pe la 15-20 de lei le găsiți în hipermarketuri.

O alternativă mai scumpă ar fi și cele de la Bosch. Dar parcă prea scumpă totuși. Şi ca ultimă soluție, rămâne reprezentanța.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Ştergătoare de parbriz bune

  1. marmotix

    Da, un aricol cinstit! Eu am luat pentru prima oara Văleo si sunt mulumit momentan. Le am de vreo 3 luni.

    Reply
    1. revo Post author

      Adica ce vrei sa spui? Ca celelalte articole nu sunt cinstite? 😀
      Eu am tinut niste alca timp de 2 ani.

  2. George

    Pentru modelul meu (c4 coupe) nu prea gasesc prin carrefour decat daca e sa fac vreo adaptare bla bla, asa ca pana acum am mers pe Valeo, masina venind din fabrica cu Bosch. Pe valeo dadeam cam 60ron per stergator, acum am luat set Bosch la 130ron si nu se compara. Sterg perfect, sunt foarte silentioase si par rezistente. Acum sa vedem cat or sa tina. Revin: dintre valeo si bosch, categoric bosch.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: