Știați că Google Search poate afișa acum anumite animale și obiecte 3D?

By | September 21, 2020

Astăzi căutam informații despre golden retriever și am fost plăcut surprins să constat că Google Search mi l-a afișat și în 3D. Mai mult decât atât, îl poate și proiecta în mărime naturală, așa că m-am trezit cu golden retrieverul în sufragerie. Și apoi am avut pe rând în sufragerie un pug, un tigru și un urs panda.

Se pare că Google a făcut o actualizare pentru motorul de căutare și de acum încolo afișează și rezultate 3D pentru anumite animale și obiecte. Pentru a fi observate ușor, rezultatele 3D apar într-un cartonaș, destul de sus în căutări. De exemplu căutarea după “golden retriever” arată așa:

Dacă apeși pe butonul “view in 3D”, îți arată o animație care se mișcă și scoate sunete. Și dacă apeși pe “view in your space”, telefonul accesează camera și îți proiectează acea animație în realitate augmentată.

Această funcție este disponibilă doar pe căutarea de pe telefonul mobil, pe telefoane care au cel puțin Android 7 sau iOS 11. Se pare că funcționează indiferent de limba în care cauți. Adică tigrul apare indiferent dacă scrii “tiger” sau “tigru”. Dar dacă vreți să fiți siguri și aveți telefonul pe aproape, dați un tap pe acest link, care duce către o căutare care mie îmi afișează un tigru în 3D. Sunt disponibile destul de multe animale precum: golden retriever, pug, pomeranian, labrador, aligator, leu, raton, tigru, urs, ponei, papagal, vultur, pinguin șamd. În momentul în care cauți un singur animal din listă, Google îți va arăta automat și celelalte animale disponibile.

Și nu numai animalele pot fi văzute 3D și AR. Poți vedea inclusiv părți anatomice (sistemul digestiv, respirator, endocrin, nervos, muscular șamd), părți celulare (mitocondrie, bacterii, eucariote, ribozomi, aparatul Golgi, reticulul endoplasmatic!), compuși chimici (propanol, acid salicilic, legături ionice sau covalente), termeni din fizică precum solenoidul (nu cel al lui Cărturescu), dinozauri, insecte, planete, modulul lunar Appolo 11 șamd.

O listă parțială cu aceste obiecte disponibile în 3D și AR este pe blogul Google. Trebuie însă menționat că eu am găsit mai multe decât exemplele de acolo. Și îmi imaginez că la fel de bine, este posibil ca anumite căutări 3D să nu fie disponibile în toate țările.

Dacă aveți un copil, nu ratați această ocazie să vă distrați alături de el. Mă gândesc că așa este un mod mai puțin riscant să-i faceți o poză alături de un urs sau de un leu 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Știați că Google Search poate afișa acum anumite animale și obiecte 3D?

  1. gdm

    De prin martie-aprilie ne jucăm cu 3d.
    Foarte distractiv pentru copii.
    Poți înregistra video cu animalul proiectat cu AR.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: