Talon AD7200 și standul TP-Link de la East European Comic Con

By | May 29, 2016

Astăzi este ultima zi de Comic Con și dacă treceți pe acolo, vă recomand să vizitați și standul TP-Link. Organizează concursuri de Heartstone, de cosplay și un concurs foarte antrenant în care trebuie să manevrezi niște roboți sferici (Sphero) pe un circuit cu obstacole. Tot ei asigură și infrastructura pentru competițiile de gaming pentru ESL Arena.

Am trecut și eu vineri pe la stand pentru lansarea noului router Talon AD7200. Prmiul router care funcționează pe standardul 802.11ad. Adică pe lângă benzile clasice de frecvențe de 2.4 GHz și 5 GHz, folosește și o a treia bandă, de 60 GHz, capabilă de viteze teoretice până la 7.2 Gbps. Bineînțeles, este compatibil și cu standardele vechi, 802.11 a/b/g/n/ac.

talon ad7200

Creșterea frecvenței înseamnă însă o lungime de undă mai mică, deci nu va penetra pereții și ca acoperire este potrivită doar pentru dispozitivele din aceeași cameră. Asta n-ar fi o problemă, pentru că rămân celelalte două benzi pentru distanțe mai mari. Routerul are în total 9 antene (4 pentru banda de 5 GHz, 3 externe și 1 internă pentru 2.4 GHz și o antenă pentru 60 GHz. Pe lângă asta, am numărat 4 porturi Gigabit și două porturi USB 3.0.

Încă nu știu care va fi rata de adopție a acestui standard, însă TP-Link au vrut să fie pionieri, pe principiul “better safe than sorry”. Sunt numărul 1 mondial pe segmentul WLAN și CPE (some will understand), așa că își permit.

Apropo de concursul cu Sphero, eu am reușit să câștig întrecerea cu ceilalți colegi, așa că vă pot spune două secrete. Aveți grijă ca Sphero să fie calibrat și atunci când îl manevrați, nu țineți apăsat pe joystick, ci aplicați tap-uri succesive în direcții diferite pe ecranul tabletei.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: