Top 3 funcțiile Galaxy AI testate pe Samsung Galaxy S24 Ultra

By | February 28, 2024

Gama Samsung Galaxy S24 este prima serie de telefoane cu funcții native de AI disponibilă comercial în România. Practic S24 este primul telefon din România pe care putem experimenta AI “din fabrică” și cred că ar trebui recunoscut meritul Samsung pentru faptul că este din nou primul producător care pune inovația în mâinile utilizatorilor la scară largă.

Am fost entuziasmat încă de la început de ideea unui telefon cu diverse funcții de AI care aduc mici îmbunătățiri pentru utilizatorii care îl folosesc, așa că mi-am dorit să iau la rând aceste funcții și să le testez pe larg.

1) Circle to Search

Să începem cu cea care cred că va fi cea mai folosită. Circle to Search este o funcție dezvoltată în colaborare cu Google care este excelentă. Tot ce trebuie să faci este să ții apăsat pe butonul central și acum în loc să apară Google Assistant, poți încercui orice suprafață de pe display, iar Google va identifica obiectul din acea fotografie. Eu am folosit-o pentru orice ar folosi-o orice om normal. Pentru a identifica ceasuri și mașini.

Credeți-mă că am încercat să-i dau greu și chiar să o încurc. De exemplu am ales o poză cu un ceas skeleton (pentru că știu că-i mai complicat de identificat) și ca să fie lucrurile și mai interesante, am editat poza înainte și am șters textele “Carrera” și “Heuer 01”, singurele două texte din poză care ar fi putut ajuta la identificarea ceasului. Circle to Search tot s-a prins că este vorba despre un Tag Heuer Carrera 01:

Apoi am luat o fotografie cu un Rivian în care apărea și un ISUZU undeva în spate. Am vrut să văd dacă prezența textului ISUZU va deruta AI-ul. Nope:

Apoi am testat Circle to search pe mai multe mașini, de fiecare dată atent să nu apară numele modelului scris pe spatele mașinii. S-a prins de fiecare dată:

Toate acestea pe care le-am căutat au fost fotografii de la mine de pe telefon. Am evitat să folosesc Circle to Search pe un site din browser, tocmai ca să nu se prindă din context despre ce este vorba. Din punctul meu de vedere Circle to Search funcționează excelent și este de mare ajutor. Am fost atât de fascinat de funcție încât am stat vreo 30 de minute într-o noapte s-o “exploatez” sperând să îi găsesc punctul slab.

L-am folosit pentru a identifica o sumedenie de obiecte: flori, clădiri, mâncăruri, mașini (le recunoaște chiar și pe cele vechi), magazine, restaurante. Orice!

Mi se pare util în scenariul următor: mergi pe stradă și vezi un magazin sau un restaurant. Faci o poză, faci un circle to search și apoi ai aflat instant care este adresa pe Google Maps sau pagina de Facebook a restaurantului. De cele mai multe ori este mai rapid decât să deschizi browserul și să scrii numele restaurantului. Sau faci o poză unui produs și apoi îl găsești instant online.

Sigur, poate puteai obține și înainte rezultate similare dacă introduceai aceeași fotografie în Google Lens. Dar să fim sinceri, de câte ori ai făcut asta de când ai telefonul?

2) Writing Assist

Nu mă așteptam să îmi placă atât de mult funcția aceasta a tastaturii. Scrii un text, apoi apeși buton-ul de AI și ai două opțiuni. Fie ți-l verifică dpdv gramatical, fie ți-l reformulează în tonuri diferite: profesional, informal, politicos, social sau “emojify”. Nu mă așteptam, dar chiar este utilă și am început s-o folosesc, mai ales pentru postările din social media, pentru că pentru mine este un chin să stau să pun #hashtag-uri și emoji-uri.

Un alt scenariu bun este atunci când nu știi prea bine limba în care vorbești cu interlocutorul și vrei să mai finisezi un pic mesajul. Mai ales când vrei să pui o întrebare dar nu știi cum să folosești exemplu pronumele de politețe. De exemplu cum am testat eu din italiană, unde un “mi puoi dire qualcosa?” se poate transforma în ceva mai politicos.

3) Editare generativă

Am mai povestit despre această funcție. Este integrată în editorul din galerie și te ajută să elimini imperfecțiuni din fotografii, să faci anumite obiecte mai mari sau să încadrezi mai bine o fotografie și să adauge fundal în zonele reîncadrate.

Iată un exemplu cu acest porumbel, căruia am decis să-i schimb poziția din poză și să-l fac mai mare:

L-am selectat, l-am mutat și l-am mărit. Probabil că dacă mă chinuiam să selectez mai bine, puteam să-l mut din start cu tot cu umbră, ca să pară mai realistă fotografia. Însă nu-i nimic, am scos și umbra ulterior tot cu ajutorul unei funcții din editorul de imagini (Object Eraser).

Haideți să vă arăt un exemplu și mai spectaculos. Am această imagine cu SkyTower, peste care se suprapune un indicator stradal. Să presupunem că vreau să îl scot din imagine.

Ok, am scos-o. Dar acum a rămas acel stâlp. Oare reușim să-l scoatem?

Bineînțeles că reușim. Sigur, dacă dai zoom in în fotografia rezultată se văd câteva linii mai strâmbe. Dar dacă n-ai ști unde să te uiți ai trece rapid peste fotografie ca și cum ar fi una nemodificată. Pentru o fotografie postată pe social media cred că este îndeajuns de bună.

Dacă vreți să vedeți pe video cum funcționează această funcție, am făcut acest clip atunci când s-a lansat S24:

@90revo

O funcție cu AI pe S24 Ultra. #samsung #withgalaxy #s24 #s24ultra #galaxys24 #galaxys24ultra #samsungs24ultra #android #5pasidebine #smartphone #galaxyai #ai #genai #tech #revoblog @Samsung Romania

♬ original sound – Marius Vasilescu

Mai sunt câteva funcții pe care le-am testat. Mi-a plăcut și posibilitatea de a sumariza conținutul unui articol în browserul Samsung, am testat și Call Assist, cu traducere din limba germană în limba engleză și am generat și wallpapere cu generatorul integrat în One UI 6.1

În concluzie, S24 Ultra era un telefon foarte bun și fără AI, însă aceste funcții sunt practic un bonus frumos și mă bucur că voi avea ocazia să le folosesc și pe seriile anterioare.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Top 3 funcțiile Galaxy AI testate pe Samsung Galaxy S24 Ultra

  1. Mihai

    Toate bune și frumoase, dar pe când asistent in limba română? ???? Ar putea să facă deja asta cu chat gpt in spate.

    Reply
    1. Revo Post author

      Asta aștept și eu cu nerăbdare de la Google, Samsung, Bixby, oricine.
      Legat de funcțiile AI însă, la lansarea S24 cei de la Samsung spuneau că se lucrează deja ca funcțiile AI să fie 100% traduse și compatibile cu limba română. Ceea ce e un mare pas în față, că în anii trecuți producătorii ziceau: “nu știm când va fi disponibilă această funcție pentru România”.

Spune-ți și tu părerea: