Tot ce trebuie să știi despre EURO 2016

By | June 7, 2016

Vineri începe în Franța EURO 2016, cea de-a cinsprezecea ediție a campionatului european de fotbal, care are finala programată pe 10 iulie la Saint Denise. Este a treia oară când va fi organizat în Franța, după primul campionat din istorie în 1960 și cel din 1984. Pentru prima dată în campionat vor participa 24 de echipe și nu 16 așa cum s-a întâmplat până acum.

Această schimbare de format înseamnă că se vor califica primele două echipe clasate din grupe, dar și 4 dintre cele mai bune echipe clasate pe locul 3 în grupă. România este reprezentată prin Echipa Națională formată din 23 de jucători, dar și de o brigadă de arbitri condusă de Ovidiu Hațegan. Iată jucătorii care ne vor reprezenta:

romania euro 2016

Dacă vreți să-i urmăriți o puteți face pe Facebook, Twitter sau Instagram, dar și prin aplicația FRF4FAN, care deși este o inițiativă lăudabilă, se mișcă un pic cam greu.

Cele trei meciuri ale României sunt pe:

  • 10 iunie la ora 22.00
  • 15 iunie la ora 19.00
  • 19 iunie la ora 22.00. 

În general partidele au loc la orele 16.00, 19.00 și 22.00. Cele mai importante 23 de meciuri, inclusiv cele ale Naționalei, le vom putea vedea la PRO TV sau pe Dolce Sport 1. Am extras de pe site-ul FIFA informațiile care s-ar putea să vă intereseze:

Grupe EURO 2016 Meciuri EURO 2016 Echipe Euro 2016

Dacă vreți să ne întrecem în pronosticuri am găsit și câteva concursuri. Preferatul meu este cel de la PC Garage, pe care îl joc de cel puțin trei ediții. Au premii zilnice serioase pentru cei care nimeresc scorul corect dar și premii mai consistente pentru cel mai bine clasați la finalul concursului. Dacă vă înscrieți, poate după primul meci lăsați în comentarii nickname-ul cu care jucați, ca să putem să ne urmărim unii pe ceilalți în clasament.
Alte concursuri am găsit pe site-ul UEFA:

Promoții cu ocazia EURO 2016 (mai adaug pe măsură ce le descopăr):

Melodia oficială EURO 2016 este produsă de David Guetta și Zara Larsson și se numește This One’s For You. Nu impresionează prin nimic deosbit, dar măcar nu este enervantă. Teoretic în clip ar trebui să apară toate selecționatele de la EURO, dar este o provocare să găsești măcar steagul României.

https://youtu.be/QKqP36nymV4&modestbranding=1&nologo=1&showinfo=0

Mingia oficială EURO 2016 se numește Beau Jeu iar pe mascotă o cheamă Super Victor:

Eu v-am spus pronosticul meu, sper la un 0-0 cu Franța în deschidere și poate reușim să batem și Albania, de Elveția mi-e frică. A doua favorită este Germania, pe care nu m-aș supăra dacă ar câștiga Euro 2016.

Hai România! 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: