TP-Link lansează în România noi produse pentru Smart Home: camere și becuri inteligente

By | June 18, 2019

Îmi plac produsele pentru Smart Home de la TP-Link, pentru că au prețuri bune și își fac treaba. Am cumpărat de-alungul timpului o cameră de supraveghere NC200, apoi am trecut la NC220. Acum avem pe acasă un bec și mai multe prize wireless, care s-au dovedit foarte utile. Ba chiar le-am făcut și părinților cadou câte o cameră și câte un bec.

Noua serie de produse pe care au lansat-o în România nu este atât de nouă. În sensul că erau deja disponibile de ceva timp pe piețele internaționale. Dar mă bucur că le-au adus și la noi, pentru că eu așteptam în mod special una dintre camere. Iată ce au lansat:

TP-Link KC100 (190 lei) – Este entry-level-ul pentru camerele de supraveghere. Filmează 1080 Full HD, are unghi de 130 grade, filmare pe timp de noapte, trimite și notificări în timp real când detectează mișcare, și permite și transmiterea de sunet bi-direcțional, control prin Alexa sau Google Assitant și înregistrare în cloud contra cost.

TP-Link KC 120 (440 lei) – Site-ul TP-Link nu face o diferență foarte clară între KC100 și CK120, însă cred că singura diferență este că la KC120 ai backup gratuit în cloud pentru 2 zile.

TP-Link KC 200 (460 lei) – Ca toate cele de mai sus, doar că este și weatherproof, pentru a fi montată în exterior.

Din punctul meu de vedere, cel mai mare avantaj este că aceste noi modele sunt integrate cu aplicația Kasa Home (unde am deja becurile și prizele). Modelele vechi nu mergeau decât cu aplicația tpCamera. Era aiurea să ai 2 aplicații pentru produse de la aceealași producător . Un alt avantaj care derivă de aici este integrarea cu Google Assistant. Plus că le poți opri/porni din aplicație! O mare victorie, modelele vechi trebuiau scoase din priză.

Singurul lucru care nu-mi place la noile modele este că sunt negre. În condițiile în care aproape toți pereții din România sunt albi. Cred însă că voi cumpăra o cameră CK120, ca să o pot integra în Kasa Home. Sper să fie disponibilă și în România funcția de backup în cloud.

În privința becurilor, nu s-a schimbat mare lucru. Aici este vorba doar despre un redesign al becurilor și de schimbarea denumirilor. Marele lor avantaj este că se conectează direct la router, și nu este nevoie de un smart-hub suplimentar (și scump), ca la Hue. La fel, acceptă comenzi vocale prin Alexa, Google Assistant sau Cortana.Iată cum se numesc modelele noi:

  • Becul KL110 (116 lei) – Intensitate luminoasă reglabilă;
  • Becul KL120 (135 lei) – Intensitate și temperatură de culoare reglabilă;
  • Becul KL130 (170 lei) – Intensitate, temperatură de culoare și culori reglabile;

În concluzie, produsele au primit un update iar prețurile au rămas în continuare acceptabile. TP-Link a fost ok ca soluție de Smart Home până acum, așa că am de gând să le acord o șansă și noilor produse. Să vedem dacă se descurcă la fel de bine în realitate.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “TP-Link lansează în România noi produse pentru Smart Home: camere și becuri inteligente

  1. Adrian

    astept TP-LINk Deco M9 Plus in Romania de 1 an si cateva luni. Nimic, si nu inteleg de ce.

    Reply
    1. Revo Post author

      Dacă pot, o să mă interesez și revin aici cu un răspuns. Sau îți dau pe mail.

    2. Revo Post author

      Salut! Am văzut recent că a apărut Deco M9 Plus în oferta eMAG 🙂

Spune-ți și tu părerea: