Trei routere noi de la ASUS la început de toamnă

By | September 28, 2017

Am fost recent la o întâlnire cu oficialii ASUS, care au pus pe masă trei routere noi. Este vorba despre Asus ROG Rapture GT-AC5300, Asus RT-AC86U și Asus Lyra.

ASUS RoG Rapture GT-AC5300 este primul router de gaming din lume. Ca să fiu sincer, am anticipat chestia asta, și chiar mă gândeam cine și când va face primul pas. Nu mă mir că este vorba despre ASUS, cu seria RoG.

Routerul este o bestie și ca specificații și ca dimensiuni. Este tri-band (două benzi de 5 GHz și una de 2.4 GHz), are procesor quad core de 1.8 GHz și 1 GB RAM. Ce poți să faci cu aceste specificații? Nu știu, probabil să instalezi Windows pe el. GT-AC5300 are 8 antene detașabile, 8 porturi Gigabit și 2 porturi USB 3.0. Pe lângă interfața specifică RoG, două dintre porturile Gigabit sunt optimizate pentru jocuri. Asta înseamnă că va face QoS pe ele în așa fel încât jocurile să aibă întotdeauna prioritate. Preț: 2.500 lei auch

ASUS Lyra este o jucărie pe lângă routerul de mai sus, dar ce-i drept are și altă destinație. Este gândit pentru a crea cu ușurință o rețea de tip mesh acasă (se vând la pachet de 2 sau 3 bucăți). Acest lucru înseamnă că faci setările pe primul router, iar celelalte două îl vor clona pe primul.

Routerul este foarte mic, are design minimalist și are doar două porturi Ethernet, pentru că este gândit mai mult pentru IoT. Dispozitivele folosesc o rețea izolată de 5 GHz pentru a comunica între ele și pun la dispoziție o rețea de 5 GHz și una de 2.4 GHz. Din ce am înțeles, va costa ~ 2.400 lei pachetul cu 3 routere.

ASUS RT-AC86U este un router ceva mai normal, gândit tot pentru jocuri sau aplicații ce au nevoie de o lățime de bandă mare. Specificațiile celor de la ASUS menționează o lățime de bandă de până la 2167 Mbps pe frecvența de 5GHz și 750Mbps pe frecvența de 2.4GHz.

Şi el are tot felul de optimizări pentru jocuri, AiProtection pentru securizarea dispozitivelor, AiRadar 2.0 pentru a concentra undele radio și RangeBoost, pentru a mări distanța de transmisie. Şi pretul este mai normal: 1.100 lei.

Ce să zic, deja ar trebui să-mi fie rușine cu routerul meu, bătrânul ASUS RT-N18U 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: