Uber lucrează cu NASA pentru a dezvolta UberAIR

By | November 15, 2017

Uber a semnat deja un acord cu NASA, pentru dezvoltarea unui sistem de transport aerian fără pilot (Unmanned Aerial Systems – UAS). Cu alte cuvinte, vor drone autonome, electrice care să transporte până la 4 pasageri.

Poate aș fi râs dacă anunțul ăsta ar fi fost făcut de Amazon, dar colaborarea cu NASA mă face un pic să visez frumos. Cei de la Uber spun că vor să înceapă testarea UberAIR în Dallas, Los Angeles și Dubai până în 2020. Pentru infrastructura necesară aterizării și decolării dronelor, au semnat deja un acord cu Sandstone și urmează mai multe cu alți dezvoltatori imobiliari și proprietari de zgârie-nori.

Mi se pare o mișcare foarte riscantă și pentru Uber și pentru NASA. Dacă se prăbușește o dronă cu pasageri, oricât de bun ar fi PR-ul tău, nu știu cum mai scoți cămașa albă. Dar să lăsăm asta pe mai târziu și să visăm frumos deocamdată:

Să trecem peste faptul că în video apare totuși un pilot și să visăm în continuare frumos. Pentru că în ritmul în care face Firea revoluție în traficul din București, UberAIR nu pare o idee atât de rea. Iei drona de undeva din Pipera și te duci și tu ca omul până la Obor, să mănânci un mic. Și nici nu stai la bariera de la calea ferată 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Uber lucrează cu NASA pentru a dezvolta UberAIR

  1. Vlaicu Cristian-Giovani

    Mda…Poate copii nostri vor “prinde” si ei un UBER din acesta.

    Reply
  2. mario

    “Iei drona de undeva din Pipera și te duci și tu ca omul până la Obor, să mănânci un mic. Și nici nu stai la bariera de la calea ferată ”

    Damn, the struggle is real !!

    Reply
  3. Mitul

    Hai las-o ! Chiar sper sa traiesc sa o vad si p’asta ! Pentru toti saracii care s-au ajuns . Pace nea Aurele !

    Reply
  4. florian

    Orice aparat făcut de mâna omului este riscant
    sigur ca se vor prăbuși dar si avioanele cad frecvent si totuși se zboara in continuare asa ca este vremea sa gandesc un tip de asigurare pentru dronisti .voi face mai mulți bani decat uger fara prea mari investiții

    Reply

Spune-ți și tu părerea: