De acum poți împărți Uber-ul cu un necunoscut. Cum ți se pare asta?

By | February 22, 2024

Uber anunță lansarea serviciului UberX Share în România. Prin acest serviciu, utilizatorii aplicație pot alege să împartă Uber-ul cu altcineva care merge în aceeași direcție, iar cursa va fi cu “până la 30%” mai ieftină.

Cum folosești UberX Share?

După ce introduci destinația, poți să alegi UberX Share înainte de a comanda cursa. O vedeți în screenshot-ul de mai jos, se numește de fapt “XShare”.

Tot în Screenshot vedeți și diferența de preț la o cursă din Dorobanți până în Militari.

Practic în acest fel îi dai de înțeles aplicației că este ok să se mai urce cineva în mașină cu tine (sau să fie deja în ea). Chiar dacă pe parcursul traseului nu se mai urcă nimeni în mașină, tot vei plăti mai puțin.

Eu însă nu cred că aș folosi această funcție. Nu sunt genul vorbăreț și probabil tot drumul va fi un lung moment de “unconfortable silence”. Sau din contră, poate voi da peste un tip extra vorbăreț care mă va enerva.

Și pe lângă asta, acum este momentul virozelor și parcă n-aș vrea să împart același aer cu altcineva potențial gripat.

În fine, nu exclud să o folosesc vreodată, măcar de curiozitate. Până la urmă este bine că prin această funcție poate se mai comasează călătorii, vor fi mai puțin mașini pe stradă și se se generează și un gram mai puțin de CO2.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “De acum poți împărți Uber-ul cu un necunoscut. Cum ți se pare asta?

  1. Mihai

    Mi se pare o masura buna pentru reducerea numarului de masini cu un singur pasager sau doar cu soferul si atat 🙂 O sa fie foarte utila la plecatul de la evenimente, de exemplu.

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, dar la plecat de la evenimente de regulă te cam combini cu cineva și împarți cursa 50-50. Aici mi se pare că e mai dezavantajos, că nu primești decât o reducere de 30%.

  2. Alin Manea

    Mi se pare ok doar cand ai nevoie sa pleci de la un eveniment ceva pentru ca de regula se pleaca in grup, dar in rest nu mi se pare ok.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: