Un microSIM nu costă nimic în plus !

By | May 8, 2013

Un coleg și-a luat un HTC One S iar cei de la un dealer Orange l-au pus să activeze o extraopțiune de 7€ timp de 3 luni ca să îi facă trecerea de la SIM normal la micro SIM. Eu sunt convins că a dat el peste un dealer care vroia să scoată bani din piatră seacă și l-am sfătuit să sune la relații clienți ca să rezolve problema.

Vodafone o spune clar pe twitter:

vodafone_microsim

Şi eu am avut nevoie de microSIM pentru Nexus 7. Am un abonament prin Stick 3G de la RDS și am vrut să îl folosesc pe tabletă. La casieriile RDS nu aveau cum să-mi facă trecerea de la SIM normal la microSIM. Așa că m-am dus în piață la Veteranilor, i-am dat 10 lei unui băiat de la un service GSM (cam mult, pe Okazii găsești cu 2 lei), l-a băgat într-un capsator și mi l-a tăiat la dimensiune.

De fapt, microSIM-ul este aceeași brânză ca un SIM normal, doar că i se taie din bucata de plastic. Eu am păstrat și cadrul de plastic dacă va fi nevoie vreodată să îl bag din nou în stick. Cu nanoSIM-ul însă este altă poveste. Nu merge mișcarea asta.

Ca bonus, acum pot folosi tableta pe post de MiFi. Cu stick-ul în laptop nu am reușit să fac hotspot. Technology fail !

microsim featured

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Un microSIM nu costă nimic în plus !

  1. Alice

    In urma cu 2 ani Vodafone iti lua 2 euro pentru trecerea de la SIM normal la micro SIM, dar nu pe loc, ci ii trecea pe urmatoarea factura.

    Reply
  2. Pingback: RCS-RDS oferă tablete și TV-uri LED abonaților | revoblog.ro

  3. ion

    Dar daca este o cartela tip vechi, de la Cosmote, din aceea cu pastila mare se mai poate taia? Am mai multe cartele, doar cea de la Cosmote este asa.

    Reply
    1. revo Post author

      Slabe șanse, cel mai probabil se va dezlipi pastila de pe bucățica de plastic. Dar o poți schimba la un centru Cosmote, le zici că nu mai merge și le ceri una micro în schimb.

Spune-ți și tu părerea: