Vă mai aduceți aminte primul Black Friday? Sau ce v-ați cumpărat?

By | November 10, 2020

În 2011 eram student la Electronică și aveam de un an un blog găzduit pe WordPress. Urmăream pe blogurile din America ofertele de Black Friday deci știam deja conceptul. Însă atunci când eMAG a anunțat prima ediție, nu mă așteptam la ceva de o asemenea anvergură. M-am trezit de dimineață și am studiat ofertele până când a trebuit să plec la facultate. Nu mai țin minte dacă mi-am cumpărat ceva atunci. Sau dacă mi-am cumpărat, cine știe, student fiind, probabil am cumpărat un capac de stick USB sau ceva de genul acesta.

Știu însă că au fost câțiva colegi care nu au venit la primul curs din cauză că s-au trezit de dimineață să prindă Black Friday și apoi au stat să compare configurații de sisteme și specificații de laptopuri. Ulterior s-au strâns mai mulți colegi și pe tot parcursul zilei acesta a fost subiectul de discuție: Black Friday. “Ce ți-ai luat? Când vine comanda? Ce oferă ai văzut?” șamd. Apoi pe parcursul week-end-ului a mai trebuit să explic câtorva cunoscuți ce înseamnă Black Friday. Deci prima ediție a făcut un buzz foarte mare.

La a doua ediție eram deja pregătit cu lista cu oferte interesante și cu articolul cu live blogging-ul. Am reușit atunci să cumpăr de la eMAG un laptop (HP Pavilion G6) la un preț foarte bun, iar acel articol (cu care mi-e rușine acum) a devenit semi-popular în serie și ulterior în alte serii din facultate. Și cam de aici a pornit tradiția live blogging-ului de Black Friday. Mulți oameni asociau blogul meu cu acel articol și mă știau drept “tipul care face lista aia lungă de Black Friday”. Anul următor, site-ul unei televiziuni populare mi-a copiat complet acel articol. Iar după ce am terminat facultatea și m-am angajat, s-a repetat scenariul din facultate și în corporație. Printre altele, unii colegi mă cunoșteau drept “tipul cu ofertele de Black Friday”. Uneori veneau oameni pe care nu îi cunoșteam de la alte departamente să mă întrebe ce oferte vor fi de Black Friday. Deși le spuneam că nu le știu de dinainte, tot mă priveau ca pe un prezicător: “Ok … nu le știi, dar eu vreau să-mi cumpăr monitorul ăsta. Ce crezi, va fi redus? Dar dacă nu va fi ăsta redus, care crezi că va fi redus?” sau “Ce crezi, vor fi reduceri și la canapele anul ăsta?” șamd.

De-a lungul timpului am început să fac și tradiționalul articol cu “ce v-ați cumpărat de Black Friday?”, așa că știu cu precizie destul de mare ce mi-am cumpărat în fiecare an. Știu că în 2016 am reușit să cumpăr și XBOX One și PS4 la prețuri legendare, iar începând din 2017 am început să luăm mai multe lucruri pentru casă. Anul trecut am schimbat laptopul cumpărat la a doua ediție de Black Friday cu unul nou. Având în vedere că un an mai târziu tot nu mai poți găsi un laptop cu o asemenea configurație sub 4.000 de lei, îl consider și pe acesta un win.

Întotdeauna am făcut afaceri bune, de multe ori am cumpărat produse pe care probabil că altfel nu le-am fi cumpărat însă care ulterior s-au dovedit life changers. Înțelegeți probabil de ce sunt entuziasmat pentru ediția a zecea de Black Friday, pe care vă invit să o petrecem din nou, împreună. Ca de obicei, focusul principal va fi pe eMAG, care se pregătește de la an la an mai bine.

Au anunțat deja că vor avea abonamente Genius la super ofertă, pe care vi le recomand. Mai ales că în ziua de Black Friday pentru Genius livrarea gratuită la easybox va fi extinsă de la 250.000 la 4 milioane de produse. Rețea de easybox-uri care a ajuns acum la 850 de unități.

Vă dau și eu tradiționalele sfaturi și anume:

  • Rămâneți logați în cont (nu uitați că începând de joi site-ul eMAG va afișa landing page-ul tradițional și nu vă veți mai putea loga);
  • Salvați cardul în cont pentru a face plata rapid;
  • Salvați produsele dorite în lista de favorite;
  • Salvați cel mai apropiat easybox drept favorit;
  • Instalați aplicația eMAG și activați notificările.

Ghidul complet pe care îl face eMAG în fiecare an îl găsiți aici. Alături de spot-ul video care mi se pare foarte reușit.

În concluzie, haideți să ne pregătim ceștile de cafea, să ne gresăm rotița mouse-ului și să ne distrăm împreună la a zecea ediție de Black Friday! 🙂

emag black friday 2020

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Vă mai aduceți aminte primul Black Friday? Sau ce v-ați cumpărat?

  1. cristi

    primu a fost si cel mai bun, am prins un tv de 109 cm la 1499 lei si un set hotpoint cuptor+aragaz tot la 1499.
    In 2015 a coincis cu nasterea primului bebe si aveam pregatite in cart/favorite zeci de produse, pe numarate au sosit 34 de colete, din care 19 din emag 🙂

    Reply
  2. Giovani

    Sa fim realisti acum, ultmele doua trei editii au fost de kko. In primele 2-3 minute totul era stoc epuizat..In primii ani mai “reuseai” sa mai prinzi cate ceva, dar mai nou, nema! Mai da-i in puii mei si pe astia cu emag-ul lor cu tot. In ultimii ani au adunat tot felul de magazine care mai de care mai dubioase cu oferte care de care mai dubioase. Prefer sa cumpar de la chinezi care au produsele la jumatate de pret si mai nou trimit prin curier…

    Reply
    1. Revo Post author

      Eu acum doi ani am cumpărat un set Philips Hue cu bridge + 3 becuri la 400 sau 500 de lei. În restul anilor (și până acum) a fost întotdeauna 800 de lei. Anul trecut am cumpărat cu 3.700 lei laptopul respectiv care are placă video NVIDIA RTX 2060. De atunci și până acum nu am mai văzut un laptop cu RTX2060 sub 4.000-4.500 lei. Sunt produse bune în fiecare an și se epuizează din ce în ce mai repede pentru că aud tot mai mulți oameni de Black Friday.

  3. un muc

    Un samsung dual sim. Era o mizerie cu OS-ul samsung care mergea super greu. Dar aveam nevoie pentru serviciu de 2 cartele.

    Reply
  4. Yonkers

    Am cumparat saptamana trecuta o plita pe gaz Electrolux cu 800 lei. Am evitat aglomeratia care presupun ca o sa fie de black friday. Sunt curios daca se va micsora pretul vineri…

    Reply

Spune-ți și tu părerea: