Vă place Pawn Stars?

By | May 28, 2014

În traducere liberă, pawn înseamnă amanet. Pawn Stars este o emisiune pe History Channel despre niște tipi care dețin un astfel de amanet și care cumpără zilnic tot felul de obiecte rare, istorice, de colecție sau care aparținut unor personalități.

Există totuși și o problemă pe care show-ul o scapă cu vederea. Cine cumpără toate chestiile alea? Adică ok, e mișto să cumperi chestii, să negociezi prețuri la sânge. Dar când trebuie să le vinzi nu mai e așa de ușor. Chiar nu-mi pot imagina cum găsești clienți pentru: un detector de mine din războiul din Vietnam, rața de lemn folosite drept momeală, păpuși Furby și altele.

Pawn Stars

M-am uitat prima dată acum câteva săptămâni și nu prea m-a prins pentru că semăna prea mult cu stilul Orange County Choppers. N-aveam chef de încă un șablon: “Trebuie să facem chestia X. Ne apucăm de asta. Apare o problemă! Panică! Totul este rezolvat în ultimul moment. Clientul este fericit.”

[youtube=http://youtu.be/Eo1mH1nzx4g]

Ieri însă am avut mai mult timp și am prins mai mult de un episod. Am prins mai mult decât unul pentru că primul mi-a plăcut. Din ce am văzut până acum, show-ul nu este atât de repetitiv ca OCC. Sunt episoade în care nu se vorbește deloc despre protagoniști, unele în care stau doar în magazin, altele în care mai pleacă pe teren, altele în care se mai șicaneaza între ei.

[youtube=http://youtu.be/V4ysMYxXNIE]

Dacă vă place serialul, luni 9 iunie la ora 19 începe sezonul 12, pe History. Tot din iunie apar și sezoane noi din “Războiul depozitelor” și “Marea Istorie”. Primul se difuzează vineri la 21 iar cel de-al doilea duminică, la 22.

Cu ocazia asta, am aflat că există History Channel (stânga) este un lucru total diferit față de Viasat History, care are sigla din dreapta. Se pare că History Channel, se axează mai mult pe reality show-uri, în ciuda numelui. Celălalt este pentru documentare istorice. Eu le credeam unul și același lucru.

Oare o avea succes o astfel de afacere în România? Cu autentificarea de ceasuri aș rezolva repede. Iar în privința celorlalte obiecte, deja am pe acasă un magnetofon Tesla B1, o baionetă din al doilea război și celebrul fier de călcat cu cărbuni și cocoș. Îmi lipsește doar piesa de rezistență: peștele din sticlă. Cred că s-ar găsi multe obiecte interesante din perioada comunismului. Şi nu numai.

 

 

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Vă place Pawn Stars?

  1. Virtual

    Eu am inceput sa-l urmaresc pe Netflix la un moment dat si m-a captivat pot sa spun. Imi plac multe emisiuni de pe History Channel.
    In legatura cu ce ai zis tu ca cine cumpara lucrurile mai obscure, au explicat de multe ori ca ei nu tin lucrurile doar in magazin ci le pun si pe site-uri de specialitate pt colectionari.
    Detector de mine folosit in Vietnam apeleaza si la colectionarii de lucruri din razboiul din Vietnam, si la colectionarii de echipament militar spre exemplu.
    Sa nu uitam ca in america exista o comunitate de colectionari pt absolut orice 🙂

    Reply
    1. revo Post author

      Ar fi mișto să fie pe bune și să nu trăiască de fapt doar din banii de pe urma emisiunii.

  2. Bianca

    Exact cum ai spus si tu, mi-ar fi placut sa vad si o “a 2a parte” a emisiunii, adica momentul ala cand vine clientul sa cumpere ceea ce ei au achizitionat in episoadele anterioare. Si, din pacate, de curand am citit ca e doar un reality show bazat pe fictiune 🙁 Pawn Stars exista, isi desfasoara activitatea, dar cei 4 protagonisti sunt doar niste actori probabil. Acum nu stiu cat e de adevarat sau nu, dar oricum afli chestii utile din emisiunea asta.

    Reply
    1. revo Post author

      M-am gândit și la asta. Să fie un business real, dar să nu fie al celor pe care-i vedem noi la TV, ăia fiind doar niște actori plătiți să facă show.

  3. Bianca

    Da, cam pe acolo tind sa cred si eu. Una peste alta imi place mult fata de ce emisiuni vezi pe la noi 🙁

    Reply

Spune-ți și tu părerea: