Vector Watch este un ceas românesc cu care nu știu dacă ne putem mândri

By | March 23, 2015

Vector Watch este un proiect finanțat de Radu Georgescu de la GECAD , cel care a produs antivirusul pe care l-a vândut la Microsoft. CEO-ul companiei este Joe Santana (fost CEO la Timex) și de design se ocupă Steve Jarvis, fost senior designer pe partea de wearables la Nike.

Promite o autonomie de 30 de zile în condițiile în care oferă acces la foarte multe notificări, dar printr-un display monocrom și fără touch screen. Mie nu îmi place design-ul, mi se pare că arată ca un Casio de 150 de lei, dar asta este altă discuție.

Ceasul s-a lansat săptămâna trecută la Basel World, un fel de CES sau MWC pentru lumea ceasurilor și a primit în general critici pozitive din partea jurnaliștilor străini. Și aici ajung la partea care ne doare, spun din partea jurnaliștilor străini pentru că niciun jurnalist român nu l-a văzut, așa cum bine a sesizat Vali prima dată.

vector_watch4

E trist și nu este prima oară când se întâmplă asta. Eu știu (posibil să mă înșel) că inițial RAV venea de la Romanian Anvitirus și apoi numele i-a fost convertit în Reliable Antivirus. Ideea este că înțeleg că este contraproductiv să îți asociezi imaginea cu ceva românesc atunci când produsul este pentru altă piață. Dar nici așa să te dezici de origini.

Totuși, poate iar sunt prea patriot pentru binele meu.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: