vivo V21 5G – în sfârșit un smartphone cu cameră cu stabilizare optică și pe față

By | July 6, 2021

A durat mult.

Eu de mult mă așteptam să vină un producător care să pună unui smartphone o cameră de selfie la fel de bună ca cea principală. Iată că s-a întâmplat abia acum. vivo V21 5G o are aaaproape la fel de bună. E de 44 de MP, cu f/2.0, autofocus și stabilizare optică.

Eu îmi doream calitate mai bună pe camerele frontale. Pentru că uitându-mă printre pozele din vacanță mai vechi mi-am dat seama că practic cele cu adevărat importante (adică selfie-urile cu mine, Alice, familie și prieteni din diverse locuri) nu sunt de aceeași calitate cu cele mai puțin importante (o poză cu un monument/castel/peisaj, pe care ai fi putut să o găsești și pe Google la o adică).

Ba mai mult decât atât, V21 5G are și un blitz dual frontal, ca să întărească ideea că merge all in pe selfie-uri.

Telefonul are “the usuals” pentru a-l face un mid-range demn de luat în seamă. Sistemul de camere de pe spate este format dintr-o cameră de 64 MP cu OIS, o cameră macro de 2 MP și o cameră wide de 8 MP. Are AMOLED de 6.44″ de 90 Hz, chip Mediatek Dimensity 800U, 8 GB RAM, stocare de 128 GB + slot pentru încă 1 TB. Bateria este de 4000 mAh, iar telefonul vine în cutie cu un încărcător de 33W (și cu căști și husă).

M-am jucat și eu cu telefonul. Stă bine în mână, e subțire și mi-a plăcut culoarea (Sunset Dazzle).

Îmi place că versiunea vivo de Android 11 (care se numește Funtouch 11) este destul de curată. Iconițele cel puțin sunt cele standard de Google. Ce nu mi-a plăcut la sistemul de operare a fost faptul că gesturile de deschidere pentru aplicațiile recente și pentru închiderea lor sunt preluate de pe iOS. I like the Android way better.

Prețul recomandat al lui vivo V21 5G este 2.200 lei, însă îl puteți găsi la ofertă cu o reducere pentru perioada lansării. Și pentru că vivo e un brand nou pe piață, m-am interesat și cine asigura service-ul. Este vorba despre ESD ROM, iar unul dintre centrele de service este cel din Decebal.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: