Am calculat câți bani am economisit prin eMAG Genius timp de un an

By | July 8, 2021

În curând eMAG Genius împlinește un an și se împlinește un an și de când am activat noi contul eMAG Genius. Înainte de a-l activa am calculat că serviciul ar fi rentabil dacă aș face cel puțin o comandă pe lună. Acum, după ce l-am folosit timp de un an, am zis să trag linie și să văd dacă am calculat bine.

Mai întâi reamintesc beneficiile Genius, ca să vedem cu ce lucrăm:

  • livrare rapidă a doua zi (primești a 2-a zi atât la curier cât și la easybox produsele livrate de eMAG);
  • livrarea gratuită la easybox, atât pentru produsele livrate de eMAG, cât și de partenerii din program care au badge-ul Genius;
  • transport gratuit la livrarea prin curier, adică acasă, la comenzi minime de 100 de lei;
  • perioadă extinsă de retur la easybox și acasă (60 de zile în loc de 30 de zile);
  • returul produselor vândute de eMAG, în easybox, banii instant pe card;

Costă în continuare 99 de lei pentru 12 luni, o lună poate fi testat gratuit și este disponibil în București, Buzău, Brașov, Brăila, Cluj-Napoca, Craiova, Constanța, Galați, Iași, Timișoara, Pitești, Ploiești, Sibiu, județul Ilfov. În timp am văzut cum a crescut numărul produselor eligibile Genius. eMAG spune că a crescut de la 250.000 la 3 milioane de produse acum. Mi se pare că produsele sunt destul de atent alese, astfel încât am cam orice îmi trebuie în easybox. Găsiți aici toate beneficiile.

Revenind.

Din 2 august și până pe 25 iunie inclusiv, am plasat 74 de comenzi pe eMAG, iar interfața eMAG îmi spune că am economisit …. drum rolls …

Doar că acest calcul nu ia in considerare decât costurile de transport. De ce nu ține cont în schimb sunt voucherele pe care le-am aplicat periodic pentru reduceri la diferite produse. Dintre ele, cea mai notabilă a fost o reducere de 264 de lei la un purificator. Deci suma ar crește la minim 736.91 lei doar cu acesta. De fapt 812,91 lei, că îmi mai aduc aminte de un voucher de 76 lei. Apoi au mai fost diverse carduri cadou cu valori cuprinse între 5 lei și 50 de lei. Estimarea mea ar fi că în total am economisit undeva la 1000 de lei.

Cred că din cele 74 de comenzi, majoritatea sunt la easybox. Deși erau eligibile mult mai multe pentru livrare prin curier, maxim 10 sunt cu livrare prin curier. Asta pentru că au fost săptămâni în care cred că am comandat și trecut zilnic pe la easybox. Pur și simplu mi-a fost rușine să pun curierul să vină în fiecare zi la ușa mea. Mai ales că stăm la etajul 3, blocul nu are lift iar curierul are fizic mai a la Micutzu. Îmi și imaginez fața lui exasperată, spunându-mi ceva de genul: “iar boss?”.

Apropo, eu nu sunt genul care să stea cu carnețelul în mână, să noteze ora și minutul la care vine curierul, dar dintre toate cele 74 de comenzi, 72 au ajuns cu precizie exact conform promisiunii Genius. Una dintre comenzile care au întârziat a fost o imprimantă care n-a mai avut loc în easybox, așa că ne-a sunat cineva de la eMAG și am convenit să ne-o trimită prin curier a doua zi. Alta a fost o tăviță cu timer pentru hrănit pisica. Nimic vital.

Am observat și cum acest abonament ne-a schimbat obiceiurile de consum. Dacă înainte făceam un Carrefour Feeria o dată la 2 săptămâni, cred că acum se împlinesc vreo 6 luni de când nu am mai fost pe acolo. Ce am luat prin Genius? Pe lângă tradiționalele electronice, electrocasnice și haine, am mai luat produse de curățenie și tablete pentru mașina de spălat vase, filtre pentru cana Brita, măști, un convector, o plafonieră cu LED pentru baie, mâncare de pisici, cărți, becuri pentru Duster, băuturi, ceaiuri șamd.

În rest, pe lângă beneficiile de la lansare, am mai primit două “cadouri”. Primul a fost o extindere gratuită de o lună a abonamentului la Genius, al doilea a fost livrarea gratuită în aplicația tazz pentru comenzi de peste 75 lei. Not bad.

În concluzie, eu zic că un un câștig de 900 de lei la o investiție de 100 de lei nu-i deloc rău. Abonamentul eMAG Genius a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat în 2020. Îl voi prelungi cu plăcere.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Am calculat câți bani am economisit prin eMAG Genius timp de un an

  1. Mario

    Eu am castigat din ziua doi 1 leu. Am facut abonamentul, iar ulterior am castigat un voucher de 100 de lei.
    Pe site zice ca am economisit 427,50 lei, dar am profitat de atatea ori de voucherele de minus 10-15-20% si preturile mai bune la bauturi (comparand cu finestore) inca as zice ca am economisit de 2-3 ori mai mult.

    Reply
  2. Adi

    Oare nu ar fi fost cinstit ca ,,articolul,, sa fie semnalizat ca publicitar?

    Reply
    1. Revo Post author

      Păi ba da, chiar este marcat cu tag-ul publicitate, jos, între butonul de share și comentarii: https://bit.ly/2UGgSle .
      Doar că nu văd câtă relevanță are că-i un articol publicitar. Serviciul oricum l-am plătit, l-am folosit și îmi place. L-aș fi recomandat oricum. De altfel, chiar am mai scris mai de mult un articol despre Genius, care nu este publicitar: https://www.revoblog.ro/pareri-emag-genius/ . Nu obișnuiesc să fac reclamă la produse sau servicii pe care nu le folosesc sau care nu-mi plac. Tocmai d-asta am și puține reclame pe blog.

Spune-ți și tu părerea: